/

Beste solar tuinverlichting van 2024

Wat is er leuker dan je tuin op te kalefateren wanneer de lente nadert? Je haalt een bezem door je tuin, sopje erbij, de boel omspitten. Dan wordt het tijd voor het leuke werk. Een nieuwe tuinset uitzoeken en uiteraard tuinverlichting. Alles valt en staat met verlichting. Het zal je tuin een flinke boots geven om er wat gave lampen in te zetten. Tegenwoordig kan dat gewoon op zonne-energie. Super handig dus want je hebt geen last meer van geouwehoer met allerlei kabels. Je zet de lampen in je tuin en klaar is kees. Je bent nog nooit zo goed voorbereid geweest op het goede weer. Beste solar tuinverlichting kopen? Lees verder!

Beste solar tuinverlichting van 2024

O’DADDY Castor solar Wandlamp

Met stipt op nummer 1 staat de O’DADDY Castor solar Wandlamp. Deze lamp bevestig je super makkelijk met aan je muur. Je hebt vervolgens lange tijd plezier van de lamp. Niet alleen is dit erg praktisch, het staat ook nog eens heel gezellig! Hij is ideaal op donkere plekjes, opstapjes of trapjes. Bovendien geeft hij zelfs bij weinig zonlicht fel licht. Je dient hem wel op een plek te hangen waar hij voldoende licht krijgt. Daarnaast heb je geen omkijken naar irritante kabels. De natuur regelt het gewoon voor je! Je kunt hem trouwens kennen van tv, want bij Robs Grote Tuinverbouwing is hij aan bod gekomen. Kortom, deze O’DADDY is een uitstekende investering waar je lang plezier van hebt!

Top
  • Krachtig
  • Geen gedoe met kabels
  • Erg zuinig
Flop
  • Moet je smaak zijn
  • Monteren met schroeven

O’DADDY Tania tuinverlichting zonne energie

De O’DADDY Tania tuinverlichting zonne energie is werkelijk een plaatje. Deze aparte solar lamp geeft je tuin een boost. Hij laadt overdag zeer effectief op zodat je ’s avonds van het effect kunt genieten. Het gaat om een moderne solarlamp met energielabel A. De zonne energie zorgt ervoor dat je altijd van verlichting bent voorzien en niet in het duister hoeft te tasten. Hij is weersbestendig dus je hoeft niet in de stress te raken bij een onverwachte regenbui. De lamp brandt lekker fel zodat je kunt genieten van praktisch licht. Het is een kwestie van in je tuin neerzetten en klaar is kees. Moeder natuur doet de rest. Het solarpaneel is extra groot waardoor de lamp extra lang meegaat op een volle batterij!

Top
  • Geen gedoe met kabels
  • Waterdicht
  • Zeer krachtig zonnepaneel
Flop
  • Er zijn goedkopere opties
  • Geen smart functie

4x LED Grondspots Solar Tuin Set

De 4x LED Grondspots Solar Tuin Set komen als set van 4 grondspotjes op solar energie. Super praktisch want je bent in een koop klaar! Ze geven je tuin de boost die het nodig heeft. Met zoiets simpels als verlichting krijgt je tuin een totaal andere uitstraling. Je plaatst ze heel makkelijk door ze in de grond te drukken. Voor een flinke bui hoef je niet bang te zijn want ze zijn waterdicht. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend. Als je meerdere sets aanschaft krijg je korting. Je bespaart bovendien geld op je energierekening en de aanschaf voor batterijen. Ze laden zichzelf namelijk op. Eenmaal geplaatst heb je er dus geen omkijken meer naar. Kortom, het gaat om degelijke spotjes waarmee je je tuin in een handomdraai de gewenste sfeer geeft.

Top
  • Gelijk klaar voor gebruik
  • Makkelijk plaatsbaar
  • Stijlvol
Flop
  • Moet voldoende licht krijgen
  • Geen dimfunctie

RJRQuality Solar tuinverlichting tuin fakkel

Met de RJRQuality Solar tuinverlichting tuin fakkel ben je in een koop klaar. Je krijgt namelijk 4 fakkels. Deze prachtige fakkels op zonne energie geven je tuin een boost. Ze zijn heel makkelijk te plaatsen zodat je direct van het effect kan genieten. Het is eens wat anders dan een saaie standaard tuinlamp. Met deze toppers ziet je tuin er gelijk weer helemaal up-to-date uit. Super leuk voor in de zomer maar ook in de winter staat het erg gezellig. Je laat ze gewoon het hele jaar door buiten staan want ze zijn waterdicht je hebt er dus geen omkijken meer naar! Na het opladen door de zon gaan ze in de winter ongeveer 5 uur mee en in de zomer tot wel 10 uur. Wij zijn verliefd op deze duurzame fakkels!

Top
  • Staat super gezellig
  • Met dag- nachtsensor
  • Goede prijs-kwaliteitverhouding
Flop
  • Geen praktisch licht
  • Taal handleiding Engels

Lumineo bamboe fakkels

Zie jij een sfeervolle en romantische sfeer wel zitten in jouw tuin? Met de Lumineo bamboe fakkels wordt het werkelijkheid! Het maakt niet uit of je een gaaf tuinfeest wilt geven, een bourgondische barbecue of je de fakkels op zonne-energie wilt gebruiken voor een romantische bruiloft. Ze zullen namelijk uitstekend hun werk doen. Net als echte vlammen geven de fakkels een vlameffect waardoor het echt vuur lijkt. Wees niet bang als het regent want ze zijn namelijk waterdicht. Tover je tuin in een handomdraai om in een prachtig sprookje. Je krijgt niet 1 maar 12 fakkels, je bent dus gelijk voorzien van een hele set en je kunt je hele tuin ervan voorzien. Wel zo voordelig!

Top
  • Zeer sfeervol
  • 2 jaar garantie
  • Inclusief lampen
Flop
  • Dimmen niet mogelijk
  • Geen praktisch licht

LUMISKY – Sfeerverlichting – Kubus – 40cm

De prachtige LUMISKY – Sfeerverlichting – Kubus – 40cm doen je gelijk zwijmelen als je hem ziet. Hij geeft je tuin een unieke en luxe uitstraling. Ideaal voor wanneer je de tuin binnenkomt of je terras van extra sfeer wilt voorzien. Daarnaast voorziet de lamp je in verlichting als je ’s avonds nog lekker met een wijntje of biertje buiten zit. Je kunt ook op de lamp zelf zitten! Zelfs in de winter geven de lampen een uitstekend licht wanneer het donker wordt. Het heldere maar warme licht zal jouw tuin helemaal opfluffen. Een kwestie van inpluggen en klaar is kees! Je geeft je tuin met minimale kosten en inspanning een geweldige opkikker. Met een energielabel A++ is het ook nog eens hele zuinige verlichting!

Top
  • Duurzame koop
  • Voor binnen en buiten
  • Als tafeltje te gebruiken
Flop
  • Geen dimfunctie
  • Geen smart functie

Cotton Ball Lights feestverlichting

De gezellige lampjes van Cotton Ball Lights feestverlichting geven jouw tuin gelijk een pimp beurt. Ze staan officieel te boek als feestverlichting maar volgens ons is het met deze Cotton Ball lampjes altijd feest. Ze hebben het model van een ouderwetse gloeilamp. Het snoer bevat 10 gezellige lampjes. Mocht je dat niet genoeg vinden kun je hem uitbreiden met de Extension Kit. Daarnaast geven ze ondanks hun formaat fel maar gezellig licht. Niet alleen zijn ze ideaal voor in de tuin maar ook je balkon zal er gelijk een stuk vrolijker uitzien. Als je het ons vraagt zijn ze perfect voor een feestje maar ook voor dagelijks gebruik tast je niet in het donker.

Top
  • Makkelijk uit te breiden
  • Gezellig effect
  • Waterdicht
Flop
  • Ophangen kost wat tijd
  • Niet goedkoop

Boveld solar ledlamp

We sluiten ons lijstje met favorieten af met een bescheiden zonne-energie lamp. Als je niet van opzichtige verlichting houdt dan ben je bij deze Boveld Solar ledlamp aan het goede adres. Je zet dit grondspotje op een plek in je tuin. Hij zal uitstekend staan tussen je planten. Zorg er wel voor dat hij voldoende daglicht op kan vangen. Deze lamp is zeer milieuvriendelijk en werkt erg zuinig. Er zit een meegeleverde batterij in de lamp zodat hij altijd de mogelijkheid heeft om te branden en over voldoende energie beschikt. Hij beschikt bovendien over een dag en nacht sensor zodat de lamp niet onnodig brandt.

Top
  • Onopvallend design
  • Goede prijs
  • Met dag- nachtsensor
Flop
  • Geen dimfunctie
  • Moet in zon worden geplaatst

Goedkope buitenverlichting tips

De koop van solar verlichting op zich is al een goede investering en zal je geld en energie besparen. Je hebt namelijk nooit meer omkijken naar de energierekening van de verlichting in je tuin. Super fijn dus! Als je niet zoveel te besteden hebt is het wel zo prettig dat je deze zuinige lampen aan kunt schaffen. Daarom hebben wij een aantal budget tips voor je op een rijtje gezet.

Solar tuinverlichting aanbieding

Je kunt natuurlijk de hoofdprijs betalen maar als je wat meer geduld hebt kun je veel geld besparen als je een goede solar tuinverlichting aanbieding vindt! We snappen dat dit niet de leukste optie is want je wilt die buitenlampjes gewoon lekker in je tuin zetten. Als je toch het geduld op kunt brengen heb je bovendien nog wat meer tijd om te sparen.

Investeer in goede solar buitenverlichting

Je kunt natuurlijk voor de meest goedkope verlichting gaan. Dit bespaart je op korte termijn geld. Maar op langere termijn ben je de pineut. Goedkoop is duurkoop komt vaak wel uit. Dat betekent overigens niet dat dure lampen altijd beter zijn. Met onze koop tips kom je een heel eind! Let erop dat de lampen weersbestendig zijn. Zo gaan ze langer mee. Daarnaast helpt het gebruik van een sensor in de levensduur van de lampen.

Beste goedkope solar buitenverlichting

Op zoek naar goedkope solar buitenlampen? Wij vonden de POWERplus Ferret. Deze solar lamp is een sieraad zijn voor je tuin. Door zijn design springt hij direct in het oog. Fleur je tuin helemaal op met deze POWERplus! Je steekt hem makkelijk ergens in de grond. Hij beschikt over een daglichtsensor brandt hij nooit onnodig. Je kunt hem trouwens ook gewoon op je tuintafel neerzetten of ophangen, net waar je voorkeur naar uitgaat! Er zit een meegeleverde batterij in die overdag vanzelf oplaadt. Met een energielabel A++ is het een hele zuinige lamp. Als kers op de taart hebt je deze lamp voor een heel zacht prijsje in huis. Dit maakt hem erg leuk en origineel om cadeau te geven!

Solar buitenverlichting kopen: dit moet je weten

Wat is een solar lamp?

Een solar lamp is een lamp die zonne energie opvangt en soms opslaat. Op het moment dat jij wel wat licht kunt gebruiken zet de lamp de energie om in licht. Zo ben jij voorzien van een prachtige lamp op groene energie! Uiteraard is het erg belangrijk dat hij waterdicht en weersbestendig is. Wil je dit zeker weten? Let er dan op dat hij voorzien is van IP65. Dit houdt simpel gezegd in dat hij water- en stofdicht is en wel tegen een stootje kan.

Hoe werkt een solar lamp?

Simpel gezegd is een solar lamp een lamp met een zonnepaneeltje. Overdag vangt het paneeltje zonlicht op. Het zonlicht zet hij om in energie. Dit wordt opgeslagen in de batterij of accu. Vervolgens kan deze energie gebruikt worden wanneer het donker is. Het grote voordeel is dat een solar lamp overal te plaatsen is waar zonlicht bij komt. Je hebt nooit meer gedoe met allerlei draden die je aan moet sluiten. Bovendien scheelt het op je energierekening!

Welke tuinverlichting op zonne-energie merken zijn het best?

Buitenlampen op zonne energie is in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Maar wat is eigenlijk echt een goed merk? Om te beginnen zijn we een grote fan van O’DADDY. Bij O’DADDY staat gebruiksvriendelijkheid, milieubewustzijn en design hoog in het vaandel. Dat zie je terug in hun producten. Deze zijn kwalitatief uitstekend en betaalbaar. Daarnaast staan ze bekend om hun duurzaamheid. Hun buitenlampen op zonne-energie zijn daar een goed voorbeeld van. Eerlijk is eerlijk, het oog wil ook wat. Ook daarvoor ben je bij O’DADDY aan het goede adres. Ze bewijzen bovendien dat kwaliteit niet van ver hoeft te komen. Het is namelijk gewoon een bedrijf van Nederlandse bodem!

Lumisky willen we ook zeker genoemd hebben. Wij worden zo hebberig van hun producten. Deze zien er uit om op te vreten. Super leuk voor een feestje. En als er geen feestje is maak je er zelf wel een feestje van met een Lumisky lamp. Behalve dat de lampen stijlvol zijn en je er je tuin een flinke pimp beurt mee geeft zijn ze ook nog eens duurzaam. Dat wil zeggen, energiezuinig en meestal werkend op zonne-energie. Kortom, met een Lumisky kun je de mist niet ingaan.

Wat is de beste buitenlamp met sensor op zonne-energie?

Het is heel fijn dat je buitenlamp wordt opgeladen door zonne-energie. Echter, je wil niet constant naar de schakelaar hoeven lopen en de lamp aan en uit moeten doen wanneer je thuis komt. Gelukkig is daar een oplossing voor. Namelijk buitenverlichting met sensor. Er zijn twee soorten sensoren. Namelijk een dag- en nachtsensor en een bewegingssensor. Zoals de naam al doet vermoeden springt het type met dag- en nachtsensor vanzelf aan wanneer het donker wordt en gaat hij uit wanneer het licht is. Het type met bewegingssensor is ideaal wanneer je op de fiets thuis komt en je wel wat extra verlichting kunt gebruiken. Je hoeft niet eerst van je fiets af te stappen, de lamp springt automatisch aan. Super handig!

Waar kan ik mijn solar tuinlampen het best neerzetten?

Dat je buitenlamp op zonne energie op een plek hangt met voldoende daglicht is essentieel. Nog beter is het als je hem op een plek kunt plaatsen waar zonlicht komt en hij op het zuiden gericht staat. De gevoeligheid van de zonnepaneeltjes is steeds beter. Zelfs op een bewolkte dag kan een kwalitatieve lamp voldoende licht opvangen om je ’s avonds van een mooie verlichte tuin te voorzien.

Wat zijn lumen?

Wat zijn lumen eigenlijk? Je kunt het vergelijken met het wattage (watt) van een gloeilamp. Tegenwoordig kopen we ledlampen. De helderheid en de sterkte van een ledlamp wordt niet in watt maar in lumen uitgedrukt. Om je een idee te geven: 470 lumen komt overeen met 40 watt. Met 800 lumen verlicht je met gemak je woonkamer. Ben je op zoek naar een sfeerlampje dan ben je goed af met een lampje van 50 lumen dat overeenkomt met een gloeilamp van 5 watt.

Solar tuinverlichting tips: zo maak je de beste koop keuze

We snappen heel goed dat je het wel ziet zitten, van die kekke lampen in je tuin. Tuinlampen op zonne-energie brengen veel voordelen met zich mee. Zo heb je geen gedoe met allerlei draden. Daarnaast kan het enorm schelen op je energierekening. Toch zullen niet alle lampen geschikt zijn voor jou. Je wilt uiteraard niet het risico lopen om een miskoop te doen. Houd rekening met de volgende aandachtspunten om dit te voorkomen. Stel jezelf om te beginnen de volgende vragen. Waar komt hij te staan? Hoeveel lampen wil je kopen? Op welke manier wil je ze bevestigen? Welke extra opties vind je belangrijk? Hoelang moet hij in het donker branden?

  1. Batterij

    Ga bij voorkeur voor lampen met een accu of batterijen! Deze laden zich vanzelf op en de lamp kan gebruikt worden wanneer het donker is. Daarnaast helpt het om voor een groter in plaats van kleiner zonnepaneel te gaan. Zo wordt er namelijk meer licht opgevangen. Een gemiddelde opgeladen batterij van je solar lamp gaat zo’n 6 uur mee. Houd er rekening mee dat het zonnepaneeltje even tijd nodig heeft om ‘wakker te worden’. Het duurt dan ook 2 tot 10 dagen tot hij op zijn maximale kunnen kan presteren.

    De plaats van je solar buitenverlichting is essentieel. De zonnepaneeltjes moeten namelijk voldoende kans krijgen om licht, en dus energie, in zich op te nemen. Dit hoeft meestal niet per se zonlicht te zijn. Daglicht is voldoende. Het kan dus heel leuk zijn lampjes tussen de planten neer te zetten maar daar heb je niets aan. Hoe meer zonlicht het paneeltje krijgt, hoe meer kans op een goede werking.

  2. Sensor

    Tuinverlichting met sensor is hoe dan ook aan te raden. Of je nu tuinverlichting op zonne energie of op netstroom. Bij zonne-energie is het echter nog meer aan te raden. Dat heeft alles te maken met het duurzame plaatje. Het zou namelijk zonde zijn dat de lampen de hele nacht voor jan met de korte achternaam aan staan. De zo duurzaam bij elkaar gespaarde energie gaat verloren. Super zonde dus! Ga daarom voor solar buitenverlichting met een bewegingssensor.

    Ook bij gewone tuinverlichting is het zonde als de lampen onnodig branden. Dit kan bovendien flink in de papieren lopen! Het voordeel van een bewegingssensor is dat het energieverbruik laag is en dat de lampen alleen aan zijn wanneer je jezelf in de tuin begeeft. Daar zit als nadeel aan vast dat je niet van de verlichting kunt genieten als er geen beweging is.

    Naast een bewegingssensor kun je kiezen voor een dag- en nachtsensor. De lampen gaan automatisch aan als het donker wordt en uit wanneer het weer dag wordt. Zo staat je tuin er altijd mooi verlicht bij! Wanneer je ook naar buiten kijkt of de tuin inloopt, je bent altijd voorzien van licht. Wel verbruik je met deze optie meer energie dan met een bewegingssensor of helemaal geen sensor.

  3. Zuinig verbruik

    Zuinige buitenverlichting zal je veel geld zal besparen. Je hebt met zonne energie helemaal geen energiekosten. Moeder natuur doet het werk voor je. Wel zo prettig in een tijd waarin alles duurder wordt. Er is daarnaast onderscheid te maken tussen de solar lampen zelf. De LED verlichting van tegenwoordig is namelijk erg zuinig en verbruikt haast geen energie. Twijfel je? Lampen zijn meestal voorzien van een energielabel waaraan je af kunt lezen hoe zuinig hij is. A++++ is het meest zuinige label. Bovendien gaan led lampen veel langer mee dan gewone exemplaren. De levensduur is dus lekker lang waardoor je niet steeds nieuwe hoeft te kopen. Lekker zuinig en wel zo fijn voor je portemonnee!

  4. Het doel van je solar lamp

    Wil je sfeer creëren in je tuin? Kies dan voor decoratieve solar verlichting. Denk aan kleine lampjes die een sfeervol licht geven. Je tuin krijgt in een mum van tijd een flinke opkikker! Breng je tuin helemaal in oosterse sferen met een decoratieve solar lantaarn. Behalve een lantaarn is ook een lampion een geweldige manier om sfeer aan te brengen. Hier komt het aantal lumen ook weer om de hoek kijken. Met een hoog aantal lumen is de helderheid van de lamp groot. Lekker praktisch dus. Voor sfeerverlichting kies je voor een laag aantal lumen.

    Heb je juist als doel dat je je tuin praktisch wilt verlichten? Dan is een feller licht aan te raden. Decoratieve solar verlichting mag er dan heel leuk uitzien, je sleutels zul je er in het donker niet mee vinden.

  5. IP code

    De IP beschermingsklasse zegt iets over hoe goed je solar lamp tegen een stootje kan. Dat wil zeggen, tegen: stof, water en schade. Hoe hoger de IP code, hoe beter je lamp is beschermd. Het hangt van de plaats van je lamp af welke code je nodig hebt. IP23 is genoeg voor een overdekte ruimte. IP44 geeft aan dat hij spatwaterdicht is. Bij het plaatsen van buitenverlichting heb je minimaal IP55 nodig. Je mag er vanuit gaan dat de fabrikant er al rekening mee heeft gehouden dat jij je buitenverlichting in de tuin gaat plaatsen. Daar is het immers voor bedoeld. Toch kan het geen kwaad even dubbel te checken om teleurstelling te voorkomen.

Conclusie

Zuinige buitenverlichting is niet meer weg te denken. De led lamp op zonne energie staat op nummer één als het gaat om duurzaamheid en zuinigheid. Zowel voor het milieu als je portemonnee is het een uitstekende keuze. Investeer in goede buitenverlichting zodat je er lang mee vooruit kunt. Dit bespaart je een hoop geld. Je kunt je tuin bovendien met een kleine aanpassing zoveel beter maken. Goede verlichting maakt een verschil van dag en nacht. En dat allemaal zonder een hele verbouwing in je tuin. Met het plaatsen van een aantal lampen creëer je een geheel andere sfeer. Bovendien maak je indruk op je buren, vrienden en familie met je gezellige balkon of tuin!

Tips voor verlichting in je tuin

Je wilt net nog even dat ene klusje in de tuin afmaken als het al donker is of je zoekt je sleutels. Een buitenlamp met bewegingssensor is dan onmisbaar! Wil je weer licht zien in het duister? Een buitenlamp met dag en nacht sensor helpt je uit de brand. Het is natuurlijk erg gezellig om ’s avonds nog buiten te zitten als het even kan.

Met een aantal simpele aanpassingen pimp je je tuin helemaal op. Denk aan LED tuinverlichting.

Vorige

Beste personenweegschaal van 2024

Volgende

Beste koolmonoxidemelder van 2024

Laatste van Blog

withemes on instagram