Beste koolmonoxidemelder van 2024

Koolmonoxidemelder kopen? Grote kans dat je wel een rookmelder in huis hebt hangen. Brand is echter zeker niet het enige gevaar dat op de loer ligt. Een houtkachel, auto of zelfs barbecue kunnen de oorzaak zijn van koolmonoxidevergiftiging, een ware sluipmoordenaar. De meest bekende oorzaak is de cv-ketel. Een goede rook-gasafvoer is essentieel voor de veiligheid in je huis. Koolmonoxide is zo gevaarlijk omdat het geurloos en kleurloos is. Je zult het dus niet waarnemen tot het te laat is. Voorkom dit onzichtbare gevaar en maak je huis veilig. Wij zochten voor je uit wat de beste koolmonoxidemelder van het moment is!

Beste koolmonoxidemelder 2021

Consumentenbond favoriet: FireAngel Koolmonoxidemelder CO-9X-10 BNLT

Ook de FireAngel Koolmonoxidemelder CO-9X-10 BNLT komt volgens de Consumentenbond als veilig uit de test. De batterij die je erbij krijgt gaat maar liefst 10 jaar mee. Door normaal gebruik van apparaten in het huishouden zal hij geen vals alarm afgeven. Wel zo prettig dus. Hij beschikt over een bescheiden LED lichtsignaaltje waaraan je kunt zien dat hij werkt. Je zult je met deze speurneus nooit meer onveilig voelen in je huis. Bovendien hoef je hem niet in een hoekje weg te moffelen want het design mag er best zijn. Met de test knop kun je altijd testen of hij naar behoren werkt. Als er stront aan de knikker is dan zul je het direct merken met zijn krachtige geluidssignaal.

Top
 • Gebruiksvriendelijk
 • Duidelijke handleiding
 • Lichtsignaal
Flop
 • Niet koppelbaar
 • Geen smart functie

Veilige keuze Consumentenbond: Alecto COA-26 Koolmonoxide melder

Met de Alecto COA-26 Koolmonoxide melder hoef je je de komende 7 jaar niet meer druk te maken over koolmonoxide. Het is de best verkopende CO melder en dat is niet voor niets. Door de Consumentenbond is hij veilig bevonden. Je weet dus zeker dat je een goede koop doet. Zeker wanneer de r in de maand zit is het extra belangrijk om goed uit te kijken met koolmonoxide. Deze Alecto geeft de sluipmoordenaar geen kans. Een alarmsignaal van 85 dB gaat door merg en been. Je bent er dus verzekerd van dat je wakker wordt en het gelijk merkt wanneer de koolmonoxide concentratie te hoog is in je huis. Als kers op de taart lees je op de verlichte LCD display makkelijk af wat de CO waarde in je huis is.

Top
 • Makkelijk te monteren
 • Prima prijsje
 • Geeft temperatuur aan
Flop
 • Moet na 7 jaar worden vervangen
 • Batterij gaat ongeveer een jaar mee

AngelEye Koolmonoxidemelder CO-AE-9B-BNLR

De AngelEye Koolmonoxidemelder CO-AE-9B-BNLR zal je niet in de kou laten staan. Hij is zeer makkelijk te monteren. Door het compacte formaat neem je hem eenvoudig mee op reis. Wel zo prettig dat je overal veilig bent! Deze AngelEye doet zijn naam eer aan. Het is namelijk het engeltje op je schouder als er een koolmonoxide vergiftiging in je huis losbarst. Dit heb je namelijk zelf niet in de gaten. Zeker in je slaap is het een sluipmoordenaar. Zorg dus voor de veiligheid van jezelf en je gezin. Je krijgt hem met batterijen geleverd dus je bent gelijk veilig als hij arriveert. Deze gaan zo’n 7 jaar mee. Voorlopig hoef je dus geen nieuwe te kopen. Hadden we al genoemd dat ‘ie ook nog eens leuk geprijsd is?

Top
 • Goede prijs
 • 7 jaar garantie
 • Inclusief montagemateriaal
Flop
 • Niet bedienbaar via app
 • Geen display

FireAngel CO-9B CO-melder

Op zoek naar een veilige koolmonoxidemelder? Bij de FireAngel CO-9B CO-melder ben je aan het goede adres. Hij heeft de goedkeuring van de Consumentenbond. Altijd prettig, zeker wanneer het om je eigen veiligheid en dat van je gezin gaat. Het is een uitstekende keuze als je niet van poespas houdt. Het gaat namelijk om een eenvoudig model dat doet wat hij moet doen. De detectie voor koolmonoxide is constant in gang waardoor dit apparaatje niks mist. Het is een echte levensredder die je waarschijnlijk nooit nodig zult hebben maar je leven redt als het wel zo is. Dankzij de handige test knop kun je altijd even checken of hij het nog naar behoren doet.

Pros
 • Super luid alarm
 • Gebruiksvriendelijk
 • Duurzame keuze
Flop
 • Niet goedkoop
 • Geen display

Sensotec CO7B koolmonoxidemelder

De Sensotec CO7B koolmonoxidemelder is volgens de Consumentenbond een veilige keuze. In een handomdraai heb je hem opgehangen en geniet je van een veilig thuis. Je hebt ook de optie om hem neer te zetten, bijvoorbeeld op je nachtkastje zodat je je het gedoe voor het ophangen kunt besparen. Naar de meegeleverde batterij heb je de komende 7 jaar geen omkijken. Als hij toch leeg dreigt te raken geeft hij zelf een seintje, met snoozefunctie. Deze Sensotec bewijst dat een goede koolmonoxidemelder niet duur hoeft te zijn. Je kunt ’s nachts weer gerust slapen. Schaf voor volledige veiligheid meerdere koolmonoxidemelders aan. Voor op je eigen kamer en die van je kinderen.

Top
 • Goedgekeurd door Consumentenbond
 • LED indicatie
 • Makkelijk te installeren
Flop
 • Geen smart functie
 • Zonder noodlicht

EI koolmon EI 207

De EI KOOLMON EI 207 koolmonoxidemelder is zeker geen zachtgekookt eitje. Met deze koolmonoxide kanjer ben je altijd voorbereid. Bespaar jezelf nare ongelukken en stel je huis in veilige staat. Hij beschikt over een zeer krachtig geluidssignaal. Deze wijkt af van het geluidssignaal van je rookmelder. Zo kun je direct horen wat de oorzaak is van het gevaar. Iedere 50 seconden meet hij het CO-niveau in de ruimte. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Daarnaast is hij getest en goedgekeurd door de Consumentenbond. Zo weet je zeker dat je geen miskoop begaat. Begeeft hij het binnen 5 jaar na aankoop? Geen probleem, je krijgt er garantie op. Je kunt overigens altijd checken of hij werkt via de handige LED indicator.

Top
 • Uitleesbaar via app
 • Lange batterijduur
 • Gebruiksvriendelijk
Flop
 • Niet goedkoop

Google Nest Protect – slimme rook- en koolmonoxidemelder

Eerlijk is eerlijk, het Google Nest Protect – slimme rook- en koolmonoxidemelder systeem kost wat. Maar dan heb je ook wat. Je krijgt een set van twee koolmonoxide- en rookmelders. Je hoeft bij een piepje niet meer te gissen wat er aan de hand is. Een duidelijke stem vertelt je namelijk precies wat de situatie is. Via een app op je telefoon kun je dit bovendien volgen. Voor ultieme veiligheid en gebruiksgemak kun je ze koppelen met de Nest Cam en Nest thermostaat. Via berichten op je smartphone blijf je altijd op de hoogte van wat er zich bij je thuis afspeelt. Door middel van een groen licht laat hij je weten dat alles in orde is. Bovendien zijn deze rook- en koolmonoxidemelders een lust voor het oog! Protect dus nu je nest.

Top
 • Smart functie
 • Mooi design
 • Koppelbaar
Flop
 • Prijzig
 • Afhankelijk van wifi

Goedkope koolmonoxidemelder

De prijs van koolmonoxidemelders kan erg uiteen lopen. Dat houdt echter niet in dat de duurste per se de beste en veiligste is. Wat als je niet zo’n groot budget hebt maar toch wilt genieten van een voordelige koolmonoxidemelder? Gebruik onderstaande tips om geld te besparen.

Levensduur koolmonoxidemelder

Het is je waarschijnlijk al opgevallen dat koolmonoxidemelders een verschillende levensduur hebben. Je kunt natuurlijk voor een melder gaan die niet zo lang meegaat. Deze kan wat goedkoper zijn in aanschaf. Maar wat heb je eraan als deze na een jaar aan vervanging toe is? Ga dus liever voor een exemplaar die zeker 7 of 10 jaar meegaat. Let erop dat er verschil zit in de levensduur van de koolmonoxidemelder zelf en die van de batterij. Meestal gaat de batterij ongeveer een jaar mee.

Koolmonoxide en rookmelder

Twee vliegen in één klap! Ga voor een apparaat dat zowel koolmonoxide als rook detecteert. Je bent voordeliger uit dan deze apparaten los van elkaar te kopen. Daarnaast hoef je niet tig verschillende apparaten op te hangen. Het levert een hoop gebruiksgemak op. Wel zo prettig dus! Er zijn tegenwoordig zelfs slimme koolmonoxide- en rookmelders. Let erop dat een combimelder niet voor iedere ruimte geschikt is.

Beste goedkope koolmonoxidemelder

Dat een kwalitatieve en veilige koolmonoxidemelder niet duur hoeft te zijn bewijst de Alecto COA-26 Koolmonoxidemelder. Door de Consumentenbond is hij als goedkoopste veilige koolmonoxidemelder getest. Zeker in de koudere maanden kunnen kaarsen, een haard of kachel voor problemen zorgen zonder dat je het zelf in de gaten hebt. Maar ook een cv-ketel of barbecue die te dicht bij het raam staat kan je flink in de nesten werken. Het hele jaar door wil je veilig zijn. Deze coole kikker beschikt over een temperatuurweergave. Daarnaast zit er een test knop op zodat je altijd kunt testen of hij werkt. En het leukste van alles is zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding!

Koolmonoxidemelder kopen: dit moet je weten

De noodzaak van een koolmonoxide is wel duidelijk geworden. Net als een rookmelder kun je niet zonder. Je kunt je huis eenvoudig veilig maken met het ophangen van koolmonoxidemelders. Maar waar moet je precies op letten als je een melder wilt kopen? Dat hangt voornamelijk af van je situatie. Vraag jezelf een aantal dingen af zodat je je keuze kunt trechteren. In hoeveel ruimtes wil je de melder ophangen? Wat is je budget? Waar wil je de melder ophangen? Op welke manier wil je de melder bedienen? Wil je een exemplaar die op batterijen werkt of een andere stroomvoorziening benut?

 1. Beste plaats koolmonoxidemelder

  De perfecte plaats van een koolmonoxidemelder is waar de bron van de koolmonoxide zich kan bevinden zoals waar de cv-ketel hangt. Daarnaast wil je er ook één in de slaapkamer(s) ophangen en het liefst ook woon- en werkkamer. In de bronruimte hang je hem aan het plafond. Ga dus voor een melder die geschikt is om aan het plafond te hangen. In de woon- en slaapkamer is het ophangen ter hoogte van de bank of je bed ideaal. Ook zijn er melders die je neer kunt zetten, bijvoorbeeld op je nachtkastje. Je hebt dan geen gedoe met ophangen. Liever te veel dan te weinig melders in huis. Ga bij twijfel dus altijd voor meerdere plekken!

 2. Combimelder koolmonoxide- en rookmelder in 1

  We stipten het eerder al even aan. Het gebruik van een combimelder. Niet alleen detecteert deze melder koolmonoxide maar ook rook. Super handig dus. Dit type is echter niet geschikt voor alle ruimtes in je huis. Alleen als de hoogte voor zowel de koolmonoxide als het verbrandingsgevaar gelijk zijn kun je gebruik maken van dit apparaat. Bedenk je dus voor de aanschaf of je voor een koolmonoxidemelder of een combimelder gaat. Het grote voordeel is dat je geld bespaart en ook nog eens ruimte want je hoeft namelijk niet 2 losse apparaatjes aan te schaffen en op te hangen.

 3. Koop een set koolmonoxidemelders

  Tenzij je in een studio of op kamers woont heb je sowieso meerdere koolmonoxidemelders nodig voor optimale veiligheid. Het heeft namelijk niet veel zin om er beneden één op te hangen terwijl je boven slaapt. Je kunt dan alsnog onaangenaam verrast worden door de gevaren van koolmonoxide. Vaak ben je voordeliger uit als je een set koopt in plaats van het aanschaffen van losse melders. Bovendien scheelt dit een hoop gedoe en ben je in één koop klaar!

 4. Extra opties

  Voor de één extra opties heel interessant en de ander heeft er geen belang bij. Denk aan bevestigingsmateriaal voor de melder. Daarnaast zijn sommige melders koppelbaar met andere apparaten. Dit kan veel gebruiksgemak opleveren. Als je van de allerlaatste snufjes bent dan is een melder met wifi verbinding de juiste keuze! Je installeert een app op je telefoon waarmee je precies alles in je huis in de gaten kunt houden, waar je ook bent.

  De alarmering gaat bovendien niet alleen meer via een simpel geluidssignaal tegenwoordig. Je kunt voor een smart koolmonoxidemelder kiezen. Naast dat je deze via wifi en een app kunt bedienen, praat hij tegen je. Wel alleen als er gevaar is. Je hoort geen piepje maar een stem die je duidelijk vertelt wat er gaande is en wat je moet doen.

Conclusie

Een koolmonoxidemelder is onmisbaar in ieder huishouden. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Zeker omdat koolmonoxide zintuigelijk niet op te merken is, is het extra van belang om hier aandacht aan te schenken. Je doet er goed aan een melder aan te schaffen die een lange levensduur heeft. Niet alle melders zijn veilig bevonden. De Consumentenbond heeft hier onderzoek naar gedaan. Het is essentieel dat je voor een veilige melder gaat. Al onze favoriete melders, en ook onze beste budget koop zijn veilig bevonden. Zo kun je ’s nachts rustig gaan slapen zonder je zorgen te maken over je eigen veiligheid en die van je gezin.

Tip: wifi deurbel met camera

Wil je je huis nog veiliger maken? Het is handig om te weten wie er voor de deur staat met een wifi deurbel met camera.

Vorige

Beste solar tuinverlichting van 2024

Volgende

Beste gas BBQ van 2024

Laatste van Blog

withemes on instagram