//

Wat is het beste gps horloge voor je kind?

Wat is het beste gps horloge voor je kind

Investeren in een goed GPS-horloge voor kinderen is de beste manier om jezelf (en je kind) gemoedsrust te geven. Afhankelijk van het model dat je koopt, kan een GPS-horloge een geweldig alternatief zijn voor een mobiele telefoon. Hiermee kun je de locatie van jouw kind in de gaten houden. Er kan contact worden opgenomen zonder toegang te geven tot internet of apps.

Een horloge is vooral ideaal voor jongere kinderen, omdat het direct om hun pols wordt gedragen. Waardoor de kans veel kleiner is dat je een telefoon kwijtraakt.

Het kiezen van het beste GPS-horloge voor kinderen is niet altijd eenvoudig. Niet alle modellen hebben dezelfde kenmerken. Ook de leeftijd van jouw kind zal een grote rol spelen bij het bepalen welk type je moet kopen.

Om het je gemakkelijker te maken, hebben we deze gids samengesteld voor het kiezen van het beste GPS-horloge voor kinderen. Op nummer een staat de DEPLAY 4G KidsWatch met GPS-functie. Eigenlijk omdat het op alle fronten goed scoort: van functionaliteit tot prijs.

1. DEPLAY 4G Kidswatch

 • Voor kinderen van 6 – 10 jaar
 • met nood-SOS en ouderlijk toezicht
 • Beste allround GPS-horloge voor kinderen
 • Veel extra features

DEPLAY 4G KidsWatch met GPS-functie

Om te beginnen heeft de DEPLAY 4G KidsWatch een modern ogend uiterlijk en een heldere weergave van het beeldscherm. Het LED-LCD scherm heeft 240 x 240 pixels. Je hoeft het ook niet om de haverklap op te laden: het kan tot 3 dagen meegaan. Het opladen op zich is ook uiterst modern: het gebeurt met een magnetische oplader. Leuk feitje is dat het horloge een product is van het Nederlandse bedrijf DEPLAY.

Het is leuk voor kinderen, maar vooral ook voor hun ouders. Je weet altijd waar jouw kinderen uithangen door de uitstekend werkende GPS-functie. Als je kinderen in nood zijn (of je dringend nodig hebben) dan zit er een SOS-knop op de watch. Je kunt ook een veiligheidszone instellen met Geo Fence. Er kan met de DEPLAY 4G KidsWatch gebeld worden: met telefoon of video. Ook kan er WhatsApp op gezet worden.

Handige extra features

Alles gaat onder ouderlijk toezicht: je weet dus wat je kinderen doen. Maar omdat het in de eerste plaats een kinderhorloge is, draait het eigenlijk om wat jouw kind ermee kan. Zo zit er een zaklamp op, een rekenspel, om maar wat zaken te noemen. Het thema van de DEPLAY 4G KidsWatch is gezondheid. Daarom zit er een stappenteller op, maar ook een bloeddrukmeter, een hartslagmeter en een thermometer.

Je weet niet alleen waar je kind uithangt, maar je kunt ook meten hoe het er lichamelijk voorstaat. Zelf kan je kind dit ook bijhouden en zo zijn of haar sportieve prestaties bijhouden. Al met al zijn dit opvallende extra’s en het maakt de DEPLAY 4G KidsWatch tot het meest complete en daarom beste GPS horloge voor je kind.

Verder heeft het een IP-67-classificatie, dat betekent dat het (spat) waterdicht is. Als laatste kunnen we zeggen dat de prijs gunstig is. Je krijgt er ook nog een simkaart bij met een tegoed van € 5. Als kers op de taart hebben ze echt veel goede reviews, ook wat betreft customer service. Al met al onze topper.

2. XPLORA X6 Play – Smart watch voor kinderen (4G)

 • voor 5-12 jaar
 • met SOS-knop
 • contactloos magnetisch opladen

Met behulp van een combinatie van GPS, actieve wifi en GSM is dit ede terechte nummer twee in onze gids. Zodat je te allen tijde nauwkeurig de locatie van jouw kind kunt bepalen. Het omvat de optie voor extra veiligheid en stelt uw kind in staat om te bellen/ontvangen en berichten te verzenden/ontvangen.

De hoogwaardige 2MP-camera is ideaal voor selfies en kan ongeveer 1000 foto’s en video’s opslaan. Helaas is er geen optie voor videobellen.

Een aspect van dit horloge waar we dol op zijn, is het Goplay-platform. Hier kan jouw kind Xcoins verdienen door stappen te zetten en kan deze vervolgens uitgeven in de GoPlay-winkel.

Voor deze functie hebben ze wel een smartphone of tablet nodig, maar het is een leuke manier om extra activiteiten te stimuleren. De prijs bedraagt € 199, 99.

3. Apple Watch SE (2e generatie)

 • zwembestendig
 • met mobiele connectiviteit
 • toegang tot veel apps
 • Het beste GPS-kinderhorloge voor iPhone-gebruikers

De Apple Watch SE is een goede nummer drie. Het bevat een reeks functies die nuttig zijn.

Met de Family Setup-functie van Apple kun je  het horloge namens jouw kind beheren en de locatie nauwkeurig controleren. Ze hebben toegang tot nood-SOS en kunnen je ook bellen of sms’en. Met een batterijduur van 18 uur – is de levensduur van de batterij ruim voldoende om ze veilig de dag door te brengen.

Het retina-display is helder en duidelijk en – als het van sporten houdt – zal jouw kind dol zijn op de geavanceerde fitness-trackingfuncties. Met alles van hartslag- tot slaapmonitoring.

De aanpassingsmogelijkheden zijn ook geweldig, met tientallen bandjes en een breed scala aan door Apple ontworpen en Nike-wijzerplaten om uit te kiezen. De prijs bedraagt € 259,00.

Functies waar u op moet letten bij een GPS-horloge voor kinderen

Vanuit het perspectief van een kind heeft het beste GPS-horloge voor kinderen leuke functies. Zoals aanpassingsmogelijkheden, kleurrijke achtergronden, spelletjes en een zaklamp. Hoewel dit leuke extraatjes zijn als je ze tegenkomt. Toch zijn er een paar functies die belangrijker zijn in termen van van veiligheid, vooral voor jongere kinderen.

GPS

Nauwkeurigheid is uiteraard van het grootste belang als het gaat om het monitoren van de locatie van jouw kind. Een bijzonder nuttige functie is geofencing: de mogelijkheid om een grens voor jouw kind in te stellen. Als dit is ingeschakeld, ontvang je meldingen als ze een ‘veilig’ gebied verlaten (bijvoorbeeld het gebied direct rond hun school).

Makkelijk te gebruiken

Zoek een apparaat dat geschikt is voor de specifieke leeftijdsgroep van jouw kind. Zodat je erop kunt vertrouwen dat hij of zij de functies kan beheren.

SOS-functie

Een SOS-knop is zo ontworpen dat jouw kind deze in een dringende situatie kan indrukken. Het is één van de handigste beveiligingsfuncties waar je op moet letten.

Tijdens het installatieproces benoem je bepaalde mensen als contactpersonen voor noodgevallen. Zodra de SOS-knop is geactiveerd, worden deze contactpersonen op de hoogte gesteld en dit blijft dit meestal doen totdat iemand antwoordt.

Je kunt je kind bellen (en vice versa)

Dit is een van de functies waarmee een GPS-horloge de kloof tussen een gewoon horloge en een telefoon kan overbruggen. Door te bellen in twee richtingen kan het horloge qua stemcontact net als een telefoon werken. Dit kan dit geruststellend zijn voor zowel jou als jouw kind. Sommige apparaten bieden ook videobellen.

Over het algemeen is er tijdens het installatieproces de mogelijkheid om bepaalde nummers goed te keuren of te blokkeren. Dit zorgt ervoor dat jouw kind alleen spreekt met mensen die jij kent.

Om deze functie te kunnen gebruiken, moet je een simkaart kopen en je abonneren op een relevant abonnement.

Duurzaamheid

Het beste GPS-horloge voor kinderen is gebouwd om meer dan de gemiddelde hoeveelheid slijtage te weerstaan, vooral als het is ontworpen voor zeer jonge kinderen.

Zoek naar een horloge gemaakt van duurzame, waterdichte materialen.

Conclusie

Onze topper de DEPLAY 4G KidsWatch scoort op alle functie eisen goed. Daarnaast is het voor een kwaliteits smartwatch bijzonder goed geprijsd. Wij houden ook van dit horloge omdat naast het voornoemde het bedrijf DEPLAY ook een geweldige customer service heeft.

Vorige

Rijden naar een groenere toekomst

Volgende

De beste inrichting voor je eetkamer in een appartement

Laatste van Blog

withemes on instagram