Alles over truffel retreats en micro doseringen

Ben jij benieuwd naar het gebruik van truffels tijdens een retreat of misschien micro doseringen? Wij vertellen er meer over in dit artikel. 

Steeds vaker hoor je waarschijnlijk het gebruik van truffels voorbijkomen in je omgeving. Meer en meer mensen gebruiken truffels om dichter bij zichzelf te komen. Magic truffels kopen kan ook gewoon online. Daarnaast kan je op allerlei manieren truffels gebruiken. Maar wij gaan het hebben over microdoseringen en hoe dit je kan helpen in het dagelijks leven. Daarnaast vertellen wij je ook over truffel retreats die steeds meer upcoming zijn. 

Wat is een microdosering? 

Bij een microdosering gebruik je aan de hand van schema’s kleine (micro) hoeveelheden aan truffels. Er is een reden dat steeds meer mensen weleens een microdosering proberen. Dit heeft te maken met recente onderzoeken die zijn gedaan naar de werking van truffels en de werkende stof psilocybine. Deze zou namelijk helpen bij het verlichten van depressies en andere psychische aandoeningen of klachten. Wel wordt er expliciet aangeraden om altijd een microdosering te starten onder begeleiding van een deskundige. 

Marketing en te dure truffels 

Omdat het steeds populairder wordt zal je ook steeds vaker advertenties over microdoseringen met truffels voorbij zien komen. Hierbij wordt soms beweerd dat niet alle truffels gemaakt zijn voor microdoseringen. Dit is niet waar, alle truffels zijn geschikt. Je moet alleen goed kijken naar de hoeveelheid die je inneemt. Omdat in Nederland truffels verkocht mogen worden, wordt er ook gecontroleerd gekweekt. Deze truffels hebben allemaal dezelfde stam, dit betekent dat er geen verschil in zit. Het grote verschil zit hem in de grote en hoelang ze al groeien. Laat je dus niet afleiden door namen als ‘’natural psilocybin’’ speciaal voor microdoseringen. 

Truffel retreats 

Vind je het nu wat te veel om gelijk met microdoseringen te beginnen? Dan zijn er ook truffel retreats. Hierbij ga je in een dag of een weekend in een veilige omgeving truffels gebruiken. Truffels geven je nieuwe inzichten in jezelf en laten je hart openen. Omdat wij mensen vaak denken in kaders en vastzitten in een bepaald denkpatroon kan een truffel trip je meer openheid geven. Het geeft inzichten die je uit een diep dal kunnen trekken, maar ook wanneer jij je goed voelt kan het je helpen om dit gevoel voor altijd vast te houden.

Vorige

Zo bespaar je het meeste op energie!

Volgende

De loopwagen: waarom het goed is er een aan te schaffen

Laatste van Blog

withemes on instagram