De verschillende soorten witgoed die je nodig hebt in je huis

Op het gebied van witgoed zijn er een paar essentiële zaken die elk huis nodig heeft. Van fornuizen en koelkasten tot wasmachines en drogers, deze apparaten maken ons leven een stuk gemakkelijker. In dit blogartikel gaan we kijken naar de verschillende soorten witgoed die je in je huis nodig hebt. Lees snel verder en kom erachter!

Fornuizen

Elk huis heeft een fornuis nodig. Of je nu de voorkeur geeft aan gas of elektrisch, fornuizen zijn er in alle soorten en maten. Als je een groot gezin hebt, heb je een fornuis nodig waar meerdere gerechten op passen. Woon je alleen of met een partner, dan volstaat een kleiner fornuis. Fornuizen hebben meestal twee, vier of meer pitten, een oven en soms een grill. Sommige nieuwere modellen hebben ook een zelfreinigende functie.

Koelkasten en diepvriezers

Een ander essentieel witgoed voor je huis is een koelkast of vriezer (of beide). Koelkasten en vriezers zijn er in alle soorten en maten, dus je moet er een kiezen die geschikt is voor jouw behoeften. Als je een groot gezin hebt, heb je een koelkast nodig met veel ruimte voor al je voedsel. Woon je alleen of met een partner, dan volstaat een kleinere koelkast. Diepvriezers zijn geweldig om voedsel voor langere tijd te bewaren. Ze zijn handig als je vlees of vis die in de aanbieding is in grote hoeveelheden wilt kopen.

Wasmachines en drogers

Wasmachines en drogers zijn ook essentieel voor elk huis. Wasmachines zijn er zowel in voorlader- als in bovenlader modellen. Wasmachines met voorlader zijn energiezuiniger, maar ook duurder. Drogers kunnen vrijstaand of ingebouwd zijn. Vrijstaande drogers zijn goedkoper, maar ze nemen meer ruimte in beslag. Ingebouwde drogers zijn duurder, maar compacter. Als je een wasmachine of droger kiest, zorg er dan voor dat je er een kiest die past bij je behoeften. Een kleine wasmachine is misschien prima voor iemand die alleen woont, maar niet geschikt voor iemand met een gezin van vier personen

Dat is nog niet alles

Dit zijn slechts enkele van de verschillende soorten witgoed die je in je huis nodig hebt. Natuurlijk zijn er andere apparaten die je nodig kunt hebben, afhankelijk van je levensstijl en voorkeuren (bijvoorbeeld vaatwassers, magnetrons). Maar als het gaat om essentieel witgoed, zijn dit degenen waar je niet zonder kunt.

Witgoed kopen

Mocht jij in dit blogartikel een aantal vormen van witgoed tegen zijn gekomen die je nog niet in huis hebt? Dan is het wellicht tijd om over te gaan op aanschaf. Het kopen of upgraden bijvoorbeeld een fornuis of wasmachine kan ervoor zorgen dat je een stuk prettiger leeft. Niet alleen het woonplezier gaat omhoog, maar ook de waarde van je huis. Opzoek naar een adresje om iets te kopen? Witgoed koop je het beste bij Piest.

Vorige

Wat heb je nodig voor het perfecte bed?

Volgende

Zo bespaar je het meeste op energie!

Laatste van Blog

withemes on instagram