Wat heb je nodig voor het perfecte bed?

Het perfecte bed bestaat uit verschillende onderdelen, waardoor de namen nog wel eens door elkaar gehaald kunnen worden. Sommige namen lijken namelijk ook nog eens heel erg op elkaar, zoals dekbed en dekbedovertrek. Cinderella.nl heeft al het beddengoed in huis dat jij nodig hebt! Maar wat heb je allemaal nodig? In deze blog lichten wij alles nog even kort toe om jouw perfecte bed samen te stellen.

Matras

Het eerste onderdeel dat je nodig hebt voor in je bed is een matras. Over je matras heen horen ook weer verschillende producten, maar wat komt nu eerst. Je kunt ervoor kiezen om eerst een matrasbeschermer te nemen. Dit wordt vaak gekozen bij jonge kinderen of oudere mensen, omdat er nog wel eens een foutje kan ontstaan. Deze matrasbeschermer zorgt ervoor dat het vocht niet in de matras trekt. Daarna gaat er een molton overheen en als laatste een hoeslaken. Een hoeslaken is verkrijgbaar in allerlei materialen en kleuren.

Dekbed

Het tweede onderdeel dat je nodig hebt voor jouw bed is een dekbed. Dekbedden zijn verkrijgbaar in verschillende soort. Dit heeft er namelijk mee te maken dat er verschillende seizoenen voorkomen in het jaar. Én daarnaast heeft niet iedereen het even warm of koud. Dus kiezen sommige mensen ervoor om een dikker dekbed te nemen, omdat zij het altijd erg koud hebben en willen andere mensen juist een zo dun mogelijk dekbed, omdat zij het altijd heel warm hebben.  

Over het dekbed hoort natuurlijk wel een dekbedovertrek. Deze zijn verkrijgbaar in diverse soorten en kleuren. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een katoenen dekbedovertrek te nemen, maar een satijnen of flanellen dekbedovertrek is ook mogelijk. Daarnaast kun je kiezen voor één van de vele effen kleuren, maar kun je ook een bloemetjes print kiezen om jouw slaapkamer net iets meer op te vrolijken.

Hoofdkussen

En als laatste onderdeel komt het hoofdkussen. Over een hoofdkussen worden vaak twee hoezen overheen gedaan, namelijk een molton en een normaal kussensloop. Dit kussensloop zit normaal gesproken verpakt bij jouw dekbedovertrek, zodat jij een mooi en egaal bed hebt.

Daarnaast kun jij er ook voor kiezen om meerdere kussens op jouw bed te leggen, maar dan als sierkussens. Heb je bijvoorbeeld voor een neutrale kleur dekbedovertrek gekozen, dan kun je jouw bed opfleuren met een aantal sierlijke kussens met verschillende printjes. Dit ziet er toch gezellig uit, vind je ook niet?

Vorige

Onderdelen voor jouw aanhanger

Volgende

De verschillende soorten witgoed die je nodig hebt in je huis

Laatste van Blog

withemes on instagram