Beste warmtepomp zwembad van 2024

Als je lekker even wilt ontspannen doet een duik in het zwembad je altijd goed. Tijdens de warmte dagen is het een heerlijke manier om af te koelen. Echter, het water is lang nog niet altijd op temperatuur. Niet echt lekker om er dan in te zwemmen dus. Met een warmtepomp is dat verleden tijd. Warmtepomp zwembad kopen? Op een duurzame en verantwoorde manier wordt het water in je zwembad verwarmd. Het nodigt dus altijd uit om er lekker een duik in te nemen. Benieuwd wat de beste warmtepomp zwembad is? Wij zochten het voor je uit.

Beste warmtepomp zwembad van 2024

Comfortpool Zwembad Warmtepomp ECO+ 5

Met de Comfortpool Zwembad Warmtepomp ECO+ 5 heb je nooit meer last van een koud bad. Door middel van het aanzuigen van buitenlucht wordt je zwembad verwarmd. Dit houdt in dat je op een verantwoorde en voordelige manier wordt voorzien van een aangenaam zwembad. Zelfs tijdens warme dagen is het prettig om niet in een volledig koud bad te hoeven springen. Het beste rendement behaal je tussen april en september. Het gaat om een relatief stil model zodat je niet het gevoel hebt naast Schiphol te wonen terwijl je lekker in je luie stoel naast het zwembad ligt. Eco staat bekend om zijn uitstekende warmtepompen en dat bevestigt dit exemplaar zeker. Laat de zomer maar beginnen!

Top
 • Prima prijs-kwaliteitverhouding
 • Houdt water op constante temperatuur
 • Vorstbestendig
Flop
 • Installeren vergt wat moeite
 • Handleiding had duidelijker gemogen

Zwembad Warmtepomp Full-Inverter

Met de Zwembad Warmtepomp Full-Inverter kun je altijd genieten van een warm bad. Het gaat om een compact apparaat dat doet wat hij moet doen. Daarnaast bespaar je veel gebruikskosten ten opzichte van een gewone warmtepomp. Hij is niet lelijk om te zien en beschikt over een praktisch en helder LCD display zodat je hem makkelijk kunt aflezen en instellen. Eerlijk is eerlijk, goedkoop is hij niet. Maar dan heb je ook wat. Je zwembad wordt op een duurzame manier verwarmd. Bovendien is het mogelijk de pomp te verbinden met je smartphone via wifi. Op deze manier monitor je alles zelf, op ieder moment waar je ook bent. Als kers op de taart krijg je er maar liefst 6 jaar garantie op!

Top
 • Inclusief winterbehuizing
 • Geschikt voor zout water en chloor
 • Automatische ontdooifunctie
Flop
 • Behoorlijke investering

Azuro warmtepomp 

De Azuro warmtepomp heeft nog het meest weg van een uit de kluiten gewassen game computer. Dat is het echter niet. Deze topper zorgt ervoor dat je altijd in een aangename temperatuur water kunt zwemmen. Doordat hij zijn energie uit omgevingslucht haalt heb je er veel minder kosten aan dan een traditionele zwembadpomp. Het is een compact en licht apparaat waardoor je hem eenvoudig kunt verplaatsen. Hij zal niet eens opvallen in je tuin. Bovendien is het installeren een fluitje van een cent. En hadden we al gezegd dat hij ook nog eens fijn geprijsd is? Het is een uitstekende keuze als je niet de hoofdprijs wilt betalen voor een kwalitatieve warmtepomp.

Top
 • Prachtig design
 • Uitstekende prijs
 • Behuizing is corrosie en UV bestendig
Flop
 • Handleiding is Engels

ELPINV 17 Full inverter

Met de ELPINV 17 Full inverter kun je er weer een tijdje tegenaan. Behalve verwarmen kan deze full inverter waterpomp ook koelen. Heerlijk dus tijdens de warmste dagen wanneer het water opwarmt door de zon. Het gaat om een kwalitatief model dat makkelijk te bedienen is. Je verbindt hem gewoon met je smartphone of tablet. Je kunt hem dus te allen tijden bedienen vanuit je luie stoel of waar je ook maar bent. De bijbehorende app download je gratis via de app store. Je kunt genieten van een zwembad dat altijd op de perfecte temperatuur is. Dit is niet alleen prettig voor jezelf maar ook voor je kinderen die zich eindeloos zullen vermaken in het zwembad!

Top
 • Laag geluidsniveau
 • Zowel verwarmen als koelen
 • Gebruiksvriendelijk
Flop
 • Niet goedkoop
 • Geen winterhoes

EXIT Stone zwembad met overkapping en warmtepomp

Met de EXIT Stone zwembad met overkapping en warmtepomp kan je zomer niet meer stuk. Niet alleen krijg je een warmtepomp maar ook het zwembad zelf! Je bent dus in één koop klaar. Super praktisch want zelf heb je nergens meer omkijken naar. Bovendien komt dit totaalpakket tegen een prima prijs. Behalve het zwembad en de warmtepomp krijg je er een zandfilter bij. Je kunt dus genieten van een zandvrij en verwarmd zwembad. Klinkt als muziek in de oren toch? Het bad heeft een diameter van 4,5 meter en een diepte van 1,22 meter. Meer dan voldoende voor een hoop waterpret dus. Na het zwemmen sluit je hem af met de overkapping. Hierdoor is er minder kans op ongedierte en blaadjes in je zwemparadijs.

Top
 • Pret voor de hele familie
 • Inclusief zwembadtrap
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
Flop
 • Kan overcompleet zijn als je alleen een warmtepomp zoekt

Goedkope warmtepomp zwembad

Op zoek naar een goedkope warmtepomp voor je zwembad? Eerlijk is eerlijk, een warmtepomp is niet goedkoop. Maar dan heb je ook wat. Bovendien werkt hij veel efficiënter dan een traditionele pomp. Het is dus zeker de investering waard. Hoe je het toch een beetje behapbaar kunt houden? Doe je voordeel met onze budget tips!

Warmtepomp zwembad aanbieding

De volle mep betalen is erg zuur als het ook voordeliger kan. Wacht dus een goede warmtepomp zwembad aanbieding af. Het kost meestal meer geld als je iets direct wilt dan wanneer je geduld hebt. Terwijl geduld hebben natuurlijk niet het leukst is. Wel kan het je een fikse besparing opleveren. Bovendien biedt het je de kans om nog even door te sparen!

Startset zwembad

Als je nog geen zwembad hebt en je er wel een aan wilt schaffen dan kun je met een set voordeliger uit zijn. Zo zijn er ook sets waar een warmtepomp bij inbegrepen zit. Je bent in één koop klaar zonder nog een aanschaf te moeten doen. Je krijgt bijvoorbeeld een zwembad, filter, overkapping, trapje en uiteraard de waterpomp.

Beste goedkope zwembad warmtepomp

Mocht je voordelig van een warmtepomp willen genieten dan ben je bij de Zwembad warmtepomp EasyHeat 3 aan het goede adres. Deze pomp heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het is een compact model dat makkelijk aan te sluiten is. Zelfs als je van nature geen handige harry bent is het een fluitje van een cent om hem te installeren. Op deze manier geniet je nog dezelfde dag van de gemakken die hij biedt. Niet alleen voor jezelf is het een heerlijke manier om je hoofd koel te houden, ook je kinderen zullen het enig vinden. Bovendien kun je niet alleen op de warme maar ook op de koudere dagen van je zwembad genieten!

Warmtepomp zwembad kopen: dit moet je weten

Wat is de beste manier om mijn zwembad te verwarmen?

Om daar antwoord op te kunnen geven dien je eerst een beeld te hebben van de mogelijkheden die er op de markt zijn om je zwembad te verwarmen. De warmtepomp is een populaire manier om je zwembad te verwarmen.

Behalve het traditionele model is er de full inverter waterpomp op de markt. Dit is een relatief nieuw type. Het grote voordeel is dat hij in tegenstelling tot een normaal model niet altijd op volle snelheid draait. Dankzij deze variabele snelheid verbruikt hij een stuk minder energie. En dat scheelt weer voor je portemonnee! Wel moet erbij worden gezegd dat een full inverter in aanschaf niet bepaald goedkoop is.

Nu we toch op de duurzame toer zijn: wel eens gedacht aan zonnepanelen voor de opwarming van je zwembad? Je plaatst deze op je dak, schuine muur of een andere speciale opstelling. Je verbindt de panelen met je zwembadpomp die het weer doorsluist naar de zonnecollectoren. Het spreekt voor zich dat hoe meer zonnepanelen en collectoren je hebt, hoe sneller en effectiever het water wordt verwarmd. Het is een fijne oplossing voor zowel je portemonnee als het milieu. Je hebt namelijk alleen de aanschafkosten en verder nooit meer omkijken naar energiekosten. Het verdient zichzelf dus terug!

Geen zin in al dat gedoe? Je kunt natuurlijk ook kiezen voor elektrische zwembadverwarming. Als je bereid bent de hoofdprijs te betalen voor energieverbruik tenminste. Het grote voordeel is het gemak. Het is een kwestie van inpluggen en klaar is kees. Wel kan het een tijdje duren tot het water is opgewarmd, afhankelijk van de grootte van je zwembad.

Een manier die we je niet willen onthouden: houtgestookt verwarmen! Lekker de kachel flink opstoken en verwarmen die hap. Met je bestaande zwembadpomp wordt het door de kachel gepompt waardoor het water wordt verwarmd. Het nadeel is dat je altijd hout in huis moet hebben en je de kachel aan moet steken. Je moet er dus wel wat moeite voor willen doen. Wel is het een goedkopere manier van verwarmen dan met een elektrische pomp.

Kortom, het is lastig te zeggen wat de beste manier is om je zwembad te verwarmen. Het is namelijk erg persoonlijk welke manier je voorkeur heeft en waar je prioriteiten liggen. Breng voor jezelf in kaart wat je voorkeur heeft en maak op basis daarvan een keuze.

Hoe werkt een zwembad warmtepomp?

Heel simpel gezegd gebruikt een warmtepomp via een ventilator de warme lucht van buiten waardoor je zwemwater wordt verwarmd. Door middel van deze lucht wordt gas door de warmtewisselaar verwarmd en zo kun jij genieten van een lekker aangenaam zwembad! We zullen je verder niet lastigvallen met allerlei technische details. Het is een duurzame en verantwoorde manier om water te verwarmen aangezien er maar weinig energie nodig is.

Wat is een full inverter warmtepomp?

Een full inverter waterpomp draait niet altijd op volle toeren. Een traditionele waterpomp doet dit wel waardoor er veel onnodige energie verloren gaat. Je bespaart wel tot 60% aan energie. Meer dan voldoende dus om dit type te overwegen. Het verschil met een normaal model is dat een full inverter het eerder herkent wanneer de temperatuur van het water zakt. Hierdoor heeft hij minder energie nodig om de temperatuur op peil te houden.

Wat is het beste warmtepomp merk?

Er zijn diverse merken waarmee je eigenlijk altijd goed zit. Hot Splash is daar één van. Ze staan bekend om hun gebruiksvriendelijke en betaalbare producten. Hierdoor wordt het voor iedereen mogelijk een Hot Splash warmtepomp te kopen. Behalve voor warmtepompen kun je ook uitstekend bij ze terecht voor waterspeelgoed voor je kids. Het is algemeen bekend dat wanneer je kinderen zich vermaken, jij dat ook doet.

Ook met Sun Spring wordt je zomer een feestje. Je kunt genieten van praktische producten. De prijs-kwaliteitverhouding is bovendien altijd in balans. Niet alleen is er rekening gehouden met praktisch gebruik, ook ziet alles in het assortiment van Sun Spring er geweldig uit. Je hoeft dus nooit bang te zijn tegen een lelijk apparaat aan te kijken. Kortom, een Sun Spring in je tuin is een must have voor iedere zwembad eigenaar!

Warmtepomp zwembad tips: zo maak je de beste koop keuze

Warmtepomp zwembad kopen? Je bent waarschijnlijk al even op zoek en erachter gekomen dat je niet zomaar een keuze maakt. Het is immers een behoorlijke aanschaf die je niet dagelijks doet. Welke pomp voor jou het meest geschikt is hangt af van je situatie en wensen. Wel zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten waarmee je een betere keuze maakt. Wij deden een greep uit de belangrijkste punten. Bedenk je in ieder geval waar de pomp precies komt te staan, welk type het beste bij je past en wat je maximale budget is.

 1. Formaat pomp

  Het lijkt voor de hand liggend, het formaat van de pomp. Echter, het is van belang dat hij wel op de plek past die je in gedachten hebt. Meten is weten is ons motto. Bedenk je dus waar je hem neer wilt zetten en meet de desbetreffende plek op. Houd er rekening mee dat het wel zo praktisch is dat je er zelf of een monteur er eventueel nog makkelijk bij kan komen.

 2. Capaciteit

  Ook hierbij geldt: meten is weten. Niet iedere pomp heeft voldoende capaciteit voor ieder zwembad. Hier kom je achter door je te informeren voor welk formaat of inhoud (aantal liters) de pomp geschikt is. Het is vanzelfsprekend dat een groot zwembad een pomp nodig heeft met een groter vermogen dan een klein badje. Mocht de pomp tegen zijn maximale kunnen aan zitten dan duurt het langer voordat je zwembad is opgewarmd en klaar voor gebruik.

 3. Geluidsniveau

  Heel fijn, zo’n warmtepomp. Als je niet het gevoel hebt dat je ligt te zonnen op Schiphol tenminste. Houd dus rekening met het geluid dat hij produceert. Dat is niet alleen prettig voor jezelf maar ook voor je buren. Bedenk mede hierom waar je de pomp wilt plaatsen. Als het om een stil exemplaar gaat is dit niet zo’n probleem. Plaats je hem echter dicht bij het terras van je buren dan is het wel zo netjes om er rekening mee te houden. Tenzij je in een aflevering van De Rijdende Rechter terecht wilt komen.

 4. Gebruiksvriendelijkheid

  Je koopt een warmtepomp om je leven makkelijker te maken, niet ingewikkelder. Kies dus voor een gebruiksvriendelijk model. Dat wil zeggen, een exemplaar dat je eenvoudig kunt installeren én gebruiken. De meeste modellen van tegenwoordig beschikken over de functie om hem te verbinden met je smartphone. Dit levert veel gemak op. Vanaf je smartphone kun je hem aflezen en bedienen, waar je ook bent. Daarnaast is het prettig dat de bediening op de pomp zelf eenvoudig is. Bijvoorbeeld door een helder en simpel LCD display.

Conclusie

Om te verduurzamen is een zwembad warmtepomp zeker aan te raden. Wel moet je er eerst een investering voor over hebben. Dat is het echter dubbel en dwars waard. Er zijn warmtepompen in allerlei prijsklasses waardoor het voor steeds meer mensen mogelijk wordt er een aan te schaffen. Bij de aanschaf is het aan te raden om te letten op het geluidsniveau zodat je je niet hoeft te storen aan het geluid. Daarnaast zijn het formaat, de capaciteit en gebruiksvriendelijkheid van belang. Er zijn meer manieren om je zwembad te verwarmen maar onze voorkeur gaat uit naar een full inverter warmetepomp.

Tip: warmtepomp en opzetzwembad

Maak je huis nog duurzamer en klaar voor de toekomst met een warmtepomp! Schaf daarnaast een opzetzwembad aan. Dat wordt geheid een leuke zomer!

Vorige

Beste LED strips van 2024

Volgende

Beste opblaasbare kano van 2024

Laatste van Blog

withemes on instagram