Beste warmtepomp van 2024


Als het aan de overheid ligt gebruiken we vanaf 2050 geen gas meer. Dat lijkt nog ver weg maar het is nooit verkeerd om in je toekomst te investeren. Een warmtepomp dient als duurzame en zuinige vervanging voor een cv-ketel. Niet alleen doe je het milieu er een plezier mee maar ook je portemonnee. Laten we eerlijk zijn, een warmtepomp is een behoorlijke investering. In veel gevallen kun je er echter een flinke subsidie voor krijgen. Op lange termijn bespaar je er een hoop geld mee. De warmtepomp is in opkomst en steeds meer mensen willen een warmtepomp kopen. Maar waar moet je precies op letten? En wat is echt belangrijk als je hem aan wilt schaffen? Wij hebben voor je uitzocht wat de beste warmtepompen van het moment zijn en wat de favoriet van de Consumentenbond is.

Beste warmtepomp 2021

Remeha Elga Ace 6 kW hybride warmtepomp

Hij is helemaal in trek: de Remeha Elga Ace 6 kW hybride warmtepomp. En dat is niet zo gek want zelfs de Consumentenbond is er erg over te spreken. Steeds meer mensen kiezen eerst voor een hybride warmtepomp voordat ze geheel overgaan naar een warmtepomp. Hij kwam uitstekend uit de test voor warmtepompen van de Consumentenbond. Je geniet van deze Remeha Elga voor een goede prijs. Uiteraard met als doel om er rendement uit te halen. Dat zit wel snor. Je bespaart tot wel 25% op je energierekening en 70% op gas. Daarnaast krijg je maar liefst 1800 euro subsidie. Hierdoor is het aankoopbedrag goed te overzien en heb je het nog wel een keer terug verdiend. Je kunt hem gewoon combineren met iedere cv-ketel. Ideaal dus want je bent in één koop klaar. Binnen een dag is hij geïnstalleerd en kun je direct genieten van de voordelen die hij bied.

Top
  • Uitstekende keuze voor een starter
  • Voordelen van een hybride warmtepomp
  • Geen nieuwe cv ketel nodig
Flop
  • Neemt ruimte in
  • Je kunt hem horen

Favoriet Consumentenbond: Vaillant Arotherm VWL115

Er komt een tijd dat niemand meer uit kan onder het gebruik van een warmtepomp. Waarom zou je nu niet genieten van de voordelen die het met zich meebrengt? De Vaillant Arotherm VWL115 helpt je op weg naar je duurzame leefpatroon. Je doet wat goeds voor het milieu en bovenal bespaar je er een hoop geld mee. Het is een zuinige manier om je huis te verwarmen. Deze duurzame kanjer heeft een energielabel A++. Je krijgt er bovendien 10 jaar fabrieksgarantie op. Dat noemen we nog eens service. Je geniet gelijk van de gemakken van een warmtepomp. En dat genieten is duurzaam want stukje bij beetje verdien je hem terug!

De Consumentenbond is te spreken over de Vaillant warmtepomp. Zo kwam hij als stilste exemplaar uit de bus bij de test voor warmtepompen. Wel geeft zij aan dat de buitenunit aan de grote kant is. Het gaat om een hybride warmtepomp die door de installateur kan worden ingesteld op een vast punt zodat je nooit teveel betaalt voor je gebruik. Dankzij de stille nacht modus is hij lekker stil. Kortom, je kunt de mist niet ingaan met deze aankoop!

Top
  • Compact
  • Zeer zuinig
  • Consumentenbond’s favoriet
Flop
  • Geen montagemateriaal
  • Handleiding niet Nederlands

Atlantic Explorer Warmtepompboiler

Met de Atlantic Explorer Warmtepompboiler kun je ieder seizoen van de gewenste temperatuur water genieten gegenereerd door natuurlijke bronnen. Hier heb je zelf dus geen omkijken meer naar. Je kunt dus ten alle tijden genieten van een heerlijk warme douche. Dit geldt het hele jaar door, ook in de winter! De warmtepompboiler past zich aan aan jouw leefstijl. Uiteraard heb je hier zelf ook controle over met de handige Cozytouch-app. Via je tablet of smartphone lees je hem af en stel je hem in zoals jij het wenst. Daarnaast beschikt hij over een groot LCD scherm waarmee je hem makkelijk kunt bedienen. Het gebruiksgemak is dan ook erg groot met deze Atlantic. En het belangrijkste: je bespaart een hoop geld met deze keuze!

Top
  • Groot gebruiksgemak
  • Smart Control via app op je smartphone
  • Zowel binnen als buiten te installeren
Flop
  • Groot formaat

Atlantic Alfea Excellia

De Alfea Excellia laat je ook in barre tijden niet in de kou staan. Zelfs als het koud is buiten presteert hij optimaal. Hij is zeer gebruiksvriendelijk. Ook als je nog weinig of geen ervaring hebt met de bediening van een warmtepomp kun je ermee uit de voeten. Deze in Frankrijk geproduceerde warmtepomp beschikt over een speciale coaxiale warmtewisselaar. In het normaal Nederlands houdt dit in dat de warmtewisseling super efficiënt verloopt. Houd er wel rekening mee dat deze warmtepomp behoorlijke afmetingen heeft. Meten is weten. Als je hem eenmaal gewend bent en je ziet je energierekening slinken dan wil je niet meer zonder. Kortom, deze warmtepomp doet wat een warmtepomp moet doen.

Top
  • Gebruiksvriendelijk
  • 10 jaar fabrieksgarantie
  • Super zuinig
Flop
  • Relatief groot
  • Geen waakvlam

Elga hybride

De Elga hybride warmtepomp komt met een Honeywell touch thermostaat. Je krijgt er een behoorlijk bedrag aan subsidie voor waardoor deze warmtepomp heel betaalbaar wordt. Je hebt hem binnen drie tot zes jaar terugverdiend. Je hebt trouwens zelf geen geklooi met de installatie want die is inbegrepen dus dit wordt gratis voor je gedaan. Daarnaast krijg je hulp bij de subsidie aanvraag. Deze Egla is een investering in je toekomst. Bovendien stijgt de waarde van je woning met deze warmtepomp. Je meet jezelf een duurzame leefstijl aan. In combinatie met zonnepanelen profiteer je van optimale besparing, zuinigheid en duurzaamheid. Fijn voor jezelf, je portemonnee en het milieu!

Top
  • Groot bedrag aan subsidie
  • Inclusief thermostaat
  • Binnen 3 tot 6 jaar terugverdiend
Flop
  • Zonder radiatorknop
  • Geen zoneregeling

Daalderop HP Cube

Met de Daalderop HP Cube maak je gebruik van natuurlijke en gratis bronnen. Binnen de kortste keren heb je hem dan ook terugverdiend. Hij bespaart namelijk tot zo’n 80% op je energierekening. Hij kan zowel stand alone als in combinatie met een ketel worden gebruikt. Hij doet zijn werk zelfs onder barre weersomstandigheden. In Nederland zit je dus wel gebakken want hij staat altijd voor je paraat. Bespaar veel geld op je energierekening met deze investering voor je toekomst. Wees in je vriendenkring, familie en buurt een van de eersten die een warmtepomp aanschaft zodat jij gelijk van het voordeel kunt genieten en niet pas over jaren vanaf nu. Tegen de tijd dat anderen zo ver zijn heb jij hem al terugverdiend.

Top
  • Elegant design
  • Makkelijk te installeren
  • Duurzaam
Flop
  • Geen bediening op afstand

Goedkope warmtepomp

Het is duidelijk dat je niet direct een rendement overhoudt aan de aanschaf van een warmtepomp. Een warmtepomp kopen is dan ook niet niks. Het is een investering van de lange adem. We hebben het door elkaar genomen over zo’n 3 tot 6 jaar. Maar dan heb je ook wat. Je kunt per jaar zo’n 300 tot 600 euro aan kosten besparen als je een warmtepomp aanschaft. Reden genoeg dus om deze investering te doen! Hoe je kunt besparen op de aanschaf van een warmtepomp hebben wij voor je op een rijtje gezet.

Subsidie

Je gaat een warmtepomp kopen. Daar kun je subsidie voor aanvragen. De besparing kan flink oplopen en ligt tussen de 1000 en 2500 euro. Hierdoor kun je de warmtepomp vaak voor de helft van het geld aanschaffen. Er wordt als eis gesteld dat de warmtepomp onderdeel is van een verwarmingstoestel. Een voorbeeld van een geschikte warmtepomp is de Vaillant lucht/water-warmtepomp.

Zonnepanelen en warmtepomp

Als je voor het echie wilt gaan dan scheelt het enorm om naast een warmtepomp voor zonnepanelen te gaan. Je maakt constant gebruik van natuurlijke bronnen. Net als een warmtepomp zijn zonnepanelen een investering. Het duurt dus even voordat je het rendement merkt. Het is uiteindelijk niet de vraag óf we een warmtepomp en zonnepanelen gaan gebruiken maar eerder wanneer. Wees een voorloper en doe de investering alvast. Tegen de tijd dat jij het hele spul hebt terugverdiend begint je buurman of kameraad pas met de aanschaf.

Beste goedkope warmtepomp

Als je niet te diep in de buidel wilt tasten voor een kwalitatieve warmtepomp dan ben je bij de Remeha Elga Ace 4 kW hybride warmtepomp aan het goede adres. Deze warmtepomp bewijst dat je niet de hoofdprijs hoeft te betalen voor kwaliteit. Uit de warmtepomptest van de Consumentenbond kwam naar voren dat het deze Remeha Elga de beste goedkope warmtepomp is. In vergelijking met een gemiddelde cv-ketel kun je een rendement van maar liefst 70% verwachten op je gasverbruik. Hij is erg stil, ook wanneer hij volop aan het werk is. En dat is wel zo prettig. De bediening is zeer eenvoudig via het handige display. Geen gedoe met allerlei ingewikkelde knopjes dus. Met een vermogen van 4000 watt is het een ware krachtpatser zonder een grootverbruiker te zijn. Deze warmtepomp doet wat een warmtepomp moet doen.

Warmtepomp kopen: dit moet je weten

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is een apparaat dat warmte afgeeft door het gebruik van natuurlijke bronnen. In tegenstelling tot een cv-ketel gebruikt een warmtepomp grondwater of lucht in plaats van gas. Omdat hij zo energiezuinig is zal je energierekening aanzienlijk lager uitvallen. Hij verbruikt dus wel wat elektriciteit maar dat is maar een fractie van bijvoorbeeld een cv-ketel.

Welke soorten warmtepompen zijn er?

Om te beginnen is het wel zo handig als je weet welk type warmtepomp je aan wilt schaffen. We hebben daarom voor je uitgezocht welke soorten er zijn. Warmtepompen zijn onder te verdelen in twee soorten.
Namelijk een compleet elektrische warmtepomp, oftwel een all electric warmtepomp en een hybride warmtepomp. Het eerstgenoemde type vervangt het gehele gassysteem in huis. Het hybride soort wordt gecombineerd met een HR-combiketel. Bij dit type springt de cv-ketel alleen aan bij erg koud weer of als je warm water uit de kraan wilt gebruiken.

Houd er rekening mee dat niet iedere warmtepomp geschikt is voor ieder huis. Het heeft onder andere te maken met hoe goed de isolatie van je huis is.

Wanneer krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp?

Je krijgt subsidie als je een warmtepomp koopt. Wel zijn er een aantal eisen waaraan je moet voldoen. Zo moet het gaan om een nieuw aangeschafte warmtepomp en mag hij dus niet tweedehands zijn. Daarnaast moet de warmtepomp deel uitmaken van een verwarmingsapparaat. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het vermogen en het type warmtepomp.

De hybride warmtepomp is erg in trek. Om een voorbeeld te geven, een hybride warmtepomp op buitenlucht met een vermogen van 5 kW levert je tussen de 1500 en 1800 euro subsidie op. Op een volledige warmtepomp krijg je minimaal 1100 euro subsidie. Als kers op de taart krijg je 150 tot 300 euro extra wanneer je er een aanschaft met een energielabel A+ of A++. Dat is dus best lekker cashen zodat je zelf een te overzien bedrag bij hoeft te leggen.

Vanaf 2024 is de subsidieregeling nog aantrekkelijker. Als je namelijk een warmtepomp aanschaft en daarnaast ook nog je huis deels laat isoleren kun je aanspraak maken op isolatiesubsidie.

Wat is ISDE subsidie?

ISDE staat voor Investeringssubsidie duurzame energie. Het is een subsidie die tegemoet komt in de kosten van de aanschaf van zonnepanelen of een warmtepomp. Zowel voor particulier als de zakelijke markt is de subsidie toegankelijk. De overheid wil hiermee stimuleren dat mensen minder gas gaan gebruiken en meer gebruik maken van duurzame bronnen.

Warmtepomp tips: zo maak je de beste koop keuze

De kogel is door de kerk. Je gaat een warmtepomp kopen. Maar hoe zoek je de beste uit? Er is namelijk een zee aan keuze. De belangrijkste aandachtspunten hebben wij voor je op een rijtje gezet zodat je niet het hele internet af hoeft te speuren. Breng om te beginnen je situatie in kaart. Hoeveel wil je uitgeven? Waar komt hij te staan? Wat mogen de maximale afmetingen zijn? Wil je een warmtepomp aanschaffen voor een nieuwe of een bestaande woning?

  1. Geluid warmtepomp

    Onderschat het geluid dat een warmtepomp kan maken niet. Er is al menig burenruzie over ontstaan. Bij sommige warmtepompen wordt gebruik gemaakt van een ventilator aan de buitenunit. Dit kan geluidsoverlast veroorzaken. Dit is met name bij verkeerde plaatsing het geval. Daarnaast kan de compressor van de warmtepomp voor lawaai zorgen. Ga bij de aanschaf dus voor een stil type. Omdat warmtepompen nog volop in ontwikkeling zijn worden ze steeds stiller. Daarnaast beschikken veel modellen over een stille nacht modus waardoor hij ’s nachts stiller is.

    Houd er rekening mee dat een warmtepomp vanaf 1 januari 2024 op de erfgrens niet meer dan 40 dB mogen produceren. Is je keuze nu niet meer geschikt? Geen paniek. Met een geluidsdempende omkasting kom je een heel eind. Daarnaast kun je overlast voorkomen door de warmtepomp op de juiste manier te plaatsen (lees: laten plaatsen) en op de juiste plek.

  2. Warmtepomp installatie

    Ga niet zelf bob de bouwer uithangen bij de installatie van een warmtepomp. Laat dit door een erkend installateur doen. Mede om verkeerde installatie te voorkomen is dit aan te raden. Bij sommige types zou je het best zelf kunnen doen. Maar als je zo’n investering doet kun je er beter het risico niet voor nemen. Als je voor een warmtepomp gaat waarbij bodemenergie wordt gebruik heeft de installateur zelfs een speciale certificering nodig. Kies bij voorkeur voor een installateur die ervaring heeft met het merk. Hij kan ook de instellingen van je warmtepomp aanpassen. Bij de installatie wordt dit ingeregeld maar soms kunnen deze instelling ook op afstand worden geregeld als je daar toestemming voor geeft.

  3. Extra opties

    Er zijn een aantal extra opties die erg handig kunnen zijn voor een warmtepomp. Denk aan de bediening via een app. Je staat zo altijd in verbinding met je warmtepomp. Je kunt hem aflezen en instellen. Super handig dus! Daarnaast komen sommige warmtepompen met een extra lange garantie. Ook dit kan erg handig zijn voor het geval er iets met de warmtepomp aan de hand is. Ten slotte is het aan te raden om te checken of de installatie is inbegrepen bij de prijs.

Conclusie

Een warmtepomp kopen is een investering in je toekomst. Hij is goed voor het milieu, je energierekening, jezelf en de waarde van je huis. Wat wil je nog meer? Het enige minpunt dat wij kunnen bedenken is dat je er eerst in moet investeren. Je zult het rendement niet van vandaag op morgen merken. Het rendement dat je uiteindelijk haalt is echter zeker de moeite en de investering waard. Bovendien kan niemand op lange termijn uit onder opties als een warmtepompdroger. Waarom zou je dus wachten en niet alvast nu profiteren?

Tip: warmtepomp zwembad

Je zwembad op een duurzame manier verwarmen? Kies voor een warmtepomp voor je zwembad!

Vorige

Beste gas BBQ van 2024

Volgende

Beste koffer van 2024

Laatste van Blog

withemes on instagram