Beste persoonlijk alarm van 2024

Als je slechte ter been bent of andere lichamelijke klachten hebt dan heb je soms hulp nodig. Zeker wanneer je alleen woont of alleen thuis bent is het erg prettig dat je op ieder moment iemand kun waarschuwen wanneer dat nodig is. Een persoonlijk alarm, ook wel paniekknop of seniorenalarm genoemd, biedt uitkomst. Te allen tijden waarschuw je een familielid of vriend. Als je vader, moeder of iemand anders slecht ter been is dan is een seniorenalarm eerder een must dan een luxe. Maar wat is nu echt een goed en betrouwbaar alarm? Je leest het hier!

Beste persoonlijk alarm van 2024

Fysic FXA-100 SOS noodknop met GPS tracker

De Fysic FXA-100 SOS noodknop met GPS tracker is een ideale keuze voor senioren. Je moet er niet aan denken dat je vader of moeder ten val komt en geen alarm kan slaan. Met deze Fysic hoef je je geen zorgen te maken. Het is een compact en licht apparaatje dat om de nek kan worden gedragen. In geval van nood kan er op de knop worden gedrukt en wordt een van de 5 geprogrammeerde nummers op de hoogte gesteld. Het fijne van dit persoonsalarm is dat hij beschikt over een GPS tracker. Op ieder moment kan de gealarmeerde persoon dus zien waar je je bevindt. Mocht de sim kaart dienst weigeren wordt automatisch 112 gebeld. Je bent dus altijd verzekerd van hulp dat onderweg is.

Top
 • Makkelijke bediening
 • Geen abonnement nodig
 • 2 jaar garantie
Flop
 • Niet de goedkoopste keuze
 • Handleiding had uitgebreider gekund

Home8 Val & Paniek CareBox

De Home8 Val & Paniek CareBox doet zijn naam eer aan. Het is namelijk een complete CareBox waarmee je je geen zorgen meer hoeft te maken over jezelf of je vader of moeder. Je beschikt over een knop waarmee direct alarm kan worden geslagen als er iets niet in de haak is. Maar dat is nog niet alles. Soms ben je door een val niet in staat zelf alarm te slaan. Deze slimme alarmknop kan het dankzij speciale ingebouwde sensoren detecteren als de persoon in kwestie ter val komt. Tevens is hij waterdicht dus dat is wel zo prettig. Het draadloze bereik bedraagt zo’n 90 meter. Kortom, je wilt hem niet missen.

Top
 • Alarm via app, sms en geluid
 • Basisdienst is gratis
 • Goede prijs
Flop
 • Premium abonnement niet gratis

Personenalarm

Het personenalarm komt tegen een zacht prijsje. Je bepaalt zelf hoe je hem bij je draagt. Je kunt hem aan een polsband of keycord bevestigen. Hij is te gebruiken zonder duur abonnement. Het is een uitstekende oplossing als je je zorgen maakt om een familielid of wanneer je zelf niet goed ter been of ziek bent. Grote kans dat je hem niet nodig hebt maar het is heel fijn dat ‘ie er is wanneer je hem wél nodig hebt. Het biedt een stukje gemoedsrust. En veiligheid staat immers voorop! Zeker wanneer je alleen woont mag hij niet ontbreken.

Top
 • Mooi design
 • Goede prijs
 • Gebruiksvriendelijk
Flop
 • Niet veel extra opties

Dialler with Panic Button

Zie jij het ook niet zitten dat je moedertje alles nog zelf doet terwijl ze slecht ter been is? De Dialler with Panic Button biedt uitkomst. Je hangt dit alarm eenvoudigweg om je nek zodat je de knop in kunt drukken in geval van nood. Vervolgens wordt automatisch één van de 3 in te stellen noodnummers gebeld en wordt er een boodschap afgespeeld. De knop is licht dus het is geen last om hem om de nek te dragen. Bovendien is het apparaat gebruiksvriendelijk en kun je rekenen op eenvoud zonder allerlei ingewikkelde poespas. Als kers op de taart heeft hij een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Top
 • Eenvoudig in gebruik
 • Bereik afstandsbediening 60m
 • Afstandsbediening heeft ook alarmknop
Flop
 • Niet aansluitbaar op huislijn

Dialler with Panic Button

De Dialler with Panic Button helpt je wanneer je in nood bent. Het is een angstaanjagende gedachte dat je ten val komt en je geen hulp in kunt schakelen. Met dit persoonlijke alarm wordt deze situatie voorkomen. Hij beschikt over een voorgeprogrammeerde boodschap voor vooraf bepaalde noodnummers. Meer dan voldoende om de belangrijke mensen in je omgeving te waarschuwen. Je hoeft alleen maar op de knop te drukken en klaar is kees. Het fijne is dat hij zeer gebruiksvriendelijk is. Eerlijk is eerlijk, goedkoop is hij niet. De batterij gaat wel lekker lang mee.

Top
 • Makkelijk in gebruik
 • 3 nummers voor te programmeren
 • Licht gewicht
Flop
 • Geen smart functie
 • Niet goedkoop

Myfox armband met paniekknop

De Myfox armband met paniekknop biedt om te beginnen als groot voordeel dat je hem altijd bij je draagt als een armband. Je kunt dus te allen tijden alarm slaan wanneer dit nodig is. Bovendien beschikt hij over een batterij leeg indicatie waardoor je op tijd wordt gealarmeerd wanneer de batterij aan vervanging toe is. Ook in geval van een stroom- of ADSL storing werkt de armband gewoon. Daarnaast is de armband waterdicht en kan dus ook op kwetsbare momenten zoals onder de douche worden gedragen. Je krijgt 5 jaar garantie op deze topper, mocht er iets niet in orde zijn.

Top
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Armband is op maat in te stellen
 • Makkelijk te installeren
Flop
 • Draagcomfort kan minder worden
 • Handleiding

Paniekknop met SMS Alarm

Er zijn meerdere redenen te bedenken waarom je een alarmknop nodig hebt. De Paniekknop met SMS Alarm helpt je altijd uit de brand! Je hebt de keuze uit wit en antraciet. Daarnaast kunnen 5 diverse mensen gealarmeerd worden na het slaan van alarm. Dit gebeurt via sms en ze worden gebeld. Bovendien kunnen ze meeluisteren nadat er alarm is geslagen. Een erg prettig idee dus. Of het nu gaat om ziekte, slecht ter been zijn of een overval, het is altijd prettig dat je iemand direct kunt waarschuwen. Bovendien neem je de alarmknop gewoon mee op vakantie of als je een weekend weggaat!

Top
 • Sms bij stroomuitval
 • Mogelijkheid aansluiten externe speaker
 • Handige LED indicatie
Flop
 • Geleverd zonder simkaart
 • Niet goedkoop

Goedkoop persoonlijk alarm

Een persoonlijk alarm is verkrijgbaar in allerlei prijsklasses. Maar wat als je het niet zo breed hebt? Gelukkig zijn er manieren om te besparen op een persoonlijk alarm. Je leest hier welke dat zijn. Doe er je voordeel mee!

Persoonlijk alarm aanbieding

Je kunt direct naar de winkel rennen en een persoonlijk alarm aanschaffen maar dan betaal je geheid te veel. Wacht liever een persoonlijk alarm aanbieding af. Dit kan je een hoop geld schelen in de aanschaf ervan. Bovendien biedt het je de kans om nog even door te sparen.

Persoonlijk alarm zonder abonnement

Je kent ze waarschijnlijk wel, een persoonlijk alarm met abonnement. Daar zit je nu net níét op te wachten. Heb je het apparaatje aanschaft en kun je daarna nog een maandelijks bedrag uitgeven voor het alarm. Zonde van je geld als er ook exemplaren zijn zonder abonnement. Het komt ook voor dat het basisabonnement gratis is maar dat je voor een uitgebreid abonnement moet betalen. Check dit dus voor de aanschaf goed!

Ga voor een set

Wat er beter is dan een alarmknop? Twee alarmknoppen! Het is altijd prettig om er meerdere te hebben, zeker wanneer je met meerdere mensen in een huishouden leeft die een alarmknop willen gebruiken. Kies in dat geval voor een set want je bent een stuk voordeliger uit dan wanneer je losse exemplaren aanschaft.

Beste goedkope persoonlijk alarm

Goedkoop persoonlijk alarm kopen? Met de König Persoonlijk Alarm 130 dB zit je goed. Hij komt tegen een zacht prijsje en is zeer praktisch in gebruik. Je bevestigt hem eenvoudig aan je rollator of wandelstok. Alarm slaan is in één druk op de knop gebeurd. Het is ideaal voor noodgevallen, bijvoorbeeld als je ten val komt. Met zijn 130 dB is hij zeer luid en het geluid is niet te missen. Het geeft een geruststellend gevoel dat je altijd alarm kunt slaan wanneer het nodig is. Of het nu is voor senioren, zieke mensen of een andere reden, je zult je vanaf nu altijd veilig voelen!

Persoonlijk alarm kopen: dit moet je weten

Wat is het beste senioren alarm zonder abonnement?

Je wilt je ouders op hun oude dag niet aan hun lot overlaten. Het kan maar zo zijn dat zich een calamiteit voordoet en dan wil je gewaarschuwd worden. Dit is niet altijd mogelijk als bijvoorbeeld iemand ten val komt. Een senioren alarm biedt uitkomst. Je wilt gaan voor een simpele alarmknop waarbij één druk op de knop voldoende is. En je niet maandelijks scheel betalen aan abonnementskosten. Kies dus voor een degelijk en kwalitatief alarm waarmee simpel alarm kan worden geslagen. Een abonnement kan extra’s bieden maar zijn vaak overbodig.

Welke soorten alarmen zijn er?

Een persoonlijk alarm, ook wel seniorenalarm of persoonlijke alarmering voor ouderen genoemd, heeft als functie je veiligheid te vergroten. Je wilt iemand kunnen alarmeren als er zich een calamiteit voordoet. Dit kan zijn wanneer je slechte ter been bent, er een overval plaatsvindt of als er een ander noodgeval is. Het meest populaire alarm is het alarm dat via de telefoon iemand waarschuwt. Dit kan zijn via sms of telefoontje. Daarnaast bieden veel alarmen de mogelijkheid om te monitoren via een app. Dit type persoonlijk alarm wordt ook wel een paniekknop genoemd.

Dan zijn er persoonlijk alarmen die een geluidssignaal afgeven. Dit is een super luid signaal waardoor andere mensen gewaarschuwd kunnen worden. Het wordt met name buitenshuis gebruikt, bijvoorbeeld als je in je eentje naar huis moet fietsen. Vaak schrikt het geluid een eventuele aanvaller al af. Mocht dit niet het geval zijn dan kun je op genoeg aandacht rekenen aangezien het geluid oorverdovend is.

Er is onderscheid te maken tussen alarmen met abonnement en zonder abonnement. Met een abonnement wordt het alarm aangesloten op de alarmkamer. Er komt dan een professional ter plekke als er een noodgeval plaatsvindt. Vaak worden er ook nog extra kosten gerekend wanneer er iemand langskomt. Dit kosten kunnen varieëren dus zoek dit goed van te voren uit zodat je weet waar je aan toe bent. Als je voor een alarm zonder abonnement kiest spreekt het voor zich dat iemand anders gealarmeerd moet worden. Denk aan iemand uit de naast omgeving. Om alarm te kunnen slaan is het in dat geval noodzakelijk voor een persoonlijk alarm met sim kaart te kiezen. Op deze manier kunnen de gewenste personen ingelicht worden.

Een persoonlijke alarmknop kan voor meerdere redenen worden aangeschaft. Een van de redenen is het alarmeren wanneer je ten val komt. Een personenalarm met valdetectie biedt dan de oplossing.

Wat is het beste seniorenalarm merk?

Er zijn diverse merken gespecialiseerd op het gebied van persoonlijke alarmering. Safe Sound is er daar één van. Bij Safe Sound staat veiligheid hoog in het vaandel. En dat zie je terug in hun producten. Het gaat om een alarm dat enorm veel geluid produceert. Iedereen is er dus direct van op de hoogte als er zich een calamiteit afspeelt. Ook met Fysic zit je eigenlijk altijd goed. Niet alleen hebben ze een brede keuze uit allerlei persoonlijk alarmen, ook kun je uitstekend bij hen terecht voor een DECT telefoon of producten om je gezonheid mee te monitoren. Denk aan een bloeddrukmeter. Kortom, bij Fysic is er voor ieder wat wils!

Paniekknop tips: zo maak je de beste koop keuze

Zie je door de bomen het bos niet meer? Dat is niet zo gek want er is een enorm grote markt als het om persoonlijke alarmering gaat. Het hangt af van je wensen en situatie welk exemplaar het best bij je past. Met de onderstaande aandachtspunten kom je een heel eind! Breng om te beginnen je persoonlijke situatie in kaart. Wie gaat er gebruik maken van het alarm? Hoe technisch ben je ingesteld? Wat wil je maximaal uitgeven? Op welke momenten wil je alarm kunnen slaan? Wie wil je kunnen alarmeren?

 1. Met of zonder abonnement

  Weeg voor jezelf af of een abonnement meerwaarde heeft. Het biedt als voordeel dat je zelf niet naar de persoon toe hoeft te gaan en dat er direct een professional langskomt. Dit is handig wanneer iemand midden in de nacht hulp nodig heeft of wanneer er een medisch noodgeval is waarbij een professional nodig is. Houd er wel rekening mee dat hier maandelijkse kosten bij komen kijken. Wij raden deze keuze met name aan voor mensen die hulpbehoevend zijn en in een kwetsbare groep vallen. Denk aan iemand die al met (ernstige) gezondheidsproblemen te maken heeft. Je wilt dan niet het risico lopen dat hulp te laat komt.

 2. Praktisch gebruik

  Het gebruik van een alarmknop moet met name praktisch en eenvoudig zijn. Als je in een noodsituatie zit is er geen ruimte om je bezig te houden met allerlei ingewikkelde zaken. Ga dus voor één knop. Vaak zijn het tevens kwetsbare en oudere mensen die de knop gebruiken dus dan is het niet handig om aan te komen zetten met moeilijke technieken.

 3. Manier van dragen

  Wij raden aan een alarmknop op of bij het lichaam te dragen. Je kunt er namelijk wel één op een vaste plek bevestigen maar daar heb je niet veel aan als je er niet bij kunt. Kies dus voor een exemplaar dat je met een keycord om je nek draagt of door middel van een armband op je lichaam bevestigt. De meeste knoppen zijn compact en licht zodat je nauwelijks merkt dat je hem draagt.

  Als je voor een persoonlijke alarmering met geluidssignaal kiest dan wordt deze ook wel in sleutelhanger vorm gebruikt. Je bevestigd het alarm aan je sleutelbos en als de nood aan de man is kun je het alarm af laten gaan. Er wordt een enorm hard geluidssignaal gegeven waardoor omstanders worden gewaarschuwd en belagers weggejaagd.

 4. GPS tracker

  Een alarmknop indrukken is in de meeste gevallen nog wel mogelijk. Maar dan komt het volgende. Waar bevind je je? Grote kans dat er een keer buitenshuis wat gebeurd. In dat geval biedt een GPS tracker uitkomst. De gealarmeerde persoon wordt op de hoogte gebracht van de locatie waar je je bevindt. Wel zo veilig dus!

Conclusie

Een persoonlijk alarm is in sommige situaties onmisbaar. Denk aan een grote val kans of wanneer je alleen woont. In deze situaties ben je erg kwetsbaar en is het prettig dat je iemand direct kunt waarschuwen als er iets niet in de haak is. Als je alleen een bekende wilt waarschuwen is een seniorenalarm zonder abonnement beter. Mocht je ook de hulpdiensten in willen schakelen ga dan voor een type met een abonnement. Het is belangrijk dat de knop makkelijk te gebruiken is. Daarnaast moet het draagcomfort hoog zijn want je draagt hem de hele dag door. En of je hem nu nodig hebt of niet, het geeft een gerust gevoel dat je altijd een back up hebt waar je op terug kunt vallen!

Tip: rollator of opvouwbare scootmobiel

Wil je langer op een verantwoorde manier mobiel blijven? Schaf dan een degelijke rollator of opvouwbare scootmobiel aan!

Vorige

Beste elektrische haard van 2024

Volgende

Beste haardhout van 2024

Laatste van Blog

withemes on instagram