Beste infrarood thermometer van 2024

Je kindje is niet helemaal lekker en je wilt toch even zijn temperatuur opnemen. Uit ervaring weet je dat hij dit niet altijd even leuk vindt. Net als jijzelf. Het monitoren van je gezondheid en die van je gezin is echter heel belangrijk. Meten is weten dus daar hoort ook een temperatuurmeting bij. Een infraroodthermometer, ook wel laser temperatuurmeter genoemd biedt uitkomst. Het is een kwestie van richten en meten. Super praktisch dus en ook nog eens erg hygiënisch. Het hele gezin profiteert van deze makkelijke manier van meten. Infrarood thermometer kopen? Je leest hier wat de beste infrarood thermometer van het moment is en waar je op moet letten als je er een wilt kopen.

Beste infrarood thermometer van 2024

Medisana TM750 Connect – Lichaamsthermometer

Met de Medisana TM750 Connect – Lichaamsthermometer is het nooit meer erg om je temperatuur op te meten. Het is een kwestie van richten en klaar is kees. Je meet je temperatuur of dat van je kindje eenvoudig via het voorhoofd of het oor. Mocht er sprake zijn van koorts dan krijg je gelijk een seintje. Wel zo prettig. Deze Medisana bewaart automatisch de laatste 30 meetresultaten. Hij werkt op batterijen waardoor je hem makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Je wilt tenslotte te allen tijden voorbereid zijn. Als kers op de taart wordt hij geleverd met een duidelijke handleiding en inclusief een gratis opbergetui!

Top
 • Meten is op vele manieren mogelijk
 • Ook geschikt voor het meten van vloeistoffen en omgeving
 • 3 jaar garantie
Flop
 • Relatief prijzig
 • Geen gebruikersprofielen
 • Bediening had eenvoudiger gekund

DiaTemp – Lichaamsthermometer

De DiaTemp – Lichaamsthermometer is van alle markten thuis. Hij is geschikt voor consumenten maar ook voor professioneel gebruik. Nog niet veel ervaring met het gebruik van een laser temperatuurmeter? Geen punt, hij wordt geleverd inclusief Nederlandstalige handleiding. Behalve je lichaamstemperatuur kun je er ook oppervlaktes en de omgeving mee meten. Deze topper is geschikt voor het hele gezin aangezien hij zowel voor volwassenen als kinderen geschikt is. Bovendien is hij ook met 1 hand makkelijk te bedienen zodat je de andere hand vrij hebt. Deze betrouwbare infrarood thermometer doet wat hij moet doen.

Top
 • Aangeraden door wetenschappers
 • Geleverd inclusief batterij
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
Flop
 • Niet waterafstotend
 • Meting via voorhoofd minder nauwkeurig

ProTools – Infrarood Thermometer

De ProTools – Infrarood Thermometer is multifunctioneel. Het is soms erg belangrijk om te weten welke temperatuur iets heeft. Denk aan je aquarium of eten. Deze ProTools meet het super eenvoudig door gewoon te richten. Vervolgens krijg je het meetresultaat op het handige digitale scherm te zien. Het grote voordeel is dat het een hygiënische manier van meten is aangezien je nergens in hoeft gaan zitten purren. Daarnaast is hij heel geschikt voor het meten van de temperatuur van je zwembad of motor. Kortom, het is een super handige hulp die je niet meer wilt missen als je hem eenmaal in huis hebt.

Top
 • Echte alleskunner
 • Op afstand de temperatuur meten
 • Degelijke keukenthermometer
Flop
 • Batterijen niet inbegrepen
 • Niet voor meten lichaamstemperatuur
 • Nauwkeurigheid had beter gekund

Salvaro® Digitale Infrarood Thermometer

De Salvaro® Digitale Infrarood Thermometer is speciaal voor het openemen van de temperatuur bij kinderen en baby’s. Je wilt je kindje te allen tijden goed monitoren en geen risico’s nemen. Hij meet razendsnel zodat je direct weet waar je aan toe bent. Meten is zowel via het voorhoofd als oor mogelijk. Behalve dat hij voor je kindje geschikt is kun je hem trouwens ook voor volwassenen gebruiken. Hij wordt geleverd inclusief batterij zodat je direct aan de slag kunt. Boveendien krijg je er ook een handige opbergetui bij zodat je hem na afloop netjes op kunt bergen en eventueel mee kunt nemen als je een dagje weggaat of op vakantie.

Top
 • Prima prijsje
 • Betrouwbaar
 • Gebruiksvriendelijk
Flop
 • Niet waterdicht
 • Geen smart functie

Cresta Care TH838O Infrarood oorthermometer

Met de Cresta Care TH838O Infrarood oorthermometer weet je binnen 1 seconde waar je aan toe bent. Dat is namelijk hoe snel hij meet. Wel zo prettig, zeker in een noodsituatie. Hij heeft een geheugen voor 9 metingen. Bovendien is hij makkelijk af te lezen dankzij het duidelijke en heldere display. Het gebruik is super eenvoudig. Het is een kwestie van in het oor plaatsen, op de knop drukken en klaar is kees. Wanneer er sprake is van koorts dan krijg je hier direct een seintje van. Hij wordt geleverd inclusief 40 beschermkapjes. Daar kun je dus wel even mee vooruit. Daarnaast krijg je er een batterij bij zodat je direct kunt beginnen met meten.

Top
 • Makkelijk om te meten
 • Eenvoudig in gebruik
 • Keuze uit 2 kleuren
Flop
 • Minder geschikt voor kinderoortjes
 • Geen opbergmogelijkheid voor de kapjes
 • Nauwkeurigheid

Goedkope infrarood thermometer

Goedkope infrarood thermometer kopen? Pas ermee op want vaak is goedkoop duurkoop! Dat wil echter niet zeggen dat dure exemplaren per se beter zijn. Let dus op de juiste prijs-kwaliteitverhouding. Mocht je echt krap bij kas zitten overweeg dan de aanschaf van een staafthermometer. Deze is goedkoop in aanschaf en net zo betrouwbaar als een infrarood thermometer. Hoe je nog meer geld kunt besparen lees je hier. Doe je voordeele met onze budget tips!

Infrarood thermometer aanbieding

Als je direct naar de winkel rent om een infrarood temperatuurmeter aan te schaffen weet je dat je geheid te veel betaalt. Wees dus geduldig. Lees je eerst goed in en vergelijk prijzen met elkaar. Daarnaast kun je nog even doorsparen om je slag te slaan wanneer er een leuke infrarood thermometer aanbieding voorbij komt. Kortom, wees niet te snel.

Beste goedkope infrarood temperatuurmeter

Voor een degelijke en goedkope infrarood thermometer ben je bij de MIFOR – Voorhoofdthermometer aan het goede adres. Deze budget topper doet niet onder voor een duurder exemplaar. Als je er meerdere aanschaft krijg je bovendien korting. Ideaal wanneer je zus of vriendin ook een exemplaar aan wil schaffen. Het grote voordeel is dat hij voor het hele gezin geschikt is. Daarnaast voorkom je een drama bij het meten want hij hoeft in geen enkele lichaamsopening naar binnen. Gewoon even richten op het voorhoofd en je weet voldoende. Kortom, deze handige hulp mag niet in je huishouden ontbreken!

Infrarood thermometer kopen: dit moet je weten

Welke soorten infrarood thermometers zijn er op de markt?

Een infrarood thermometer wordt ook wel een infrarood temperatuurmeter genoemd. Welk doel je hebt met het meten en wat je wilt meten bepaalt welk type infrarood meter voor jou geschikt is. De meest bekende is de lichaamsthermometer. Deze is onder te verdelen in 2 soorten. Namelijk de infrarood voorhoofdthermometer en de infrarood oorthermometer. Meestal zijn beide type metingen mogelijk. De infrarood voorhoofdthermometer heeft als groot voordeel dat het een hygiënische manier van meten is. Daarnaast worden allerlei drama’s voorkomen want niet iedereen vindt het even fijn als er een lichaamsopening voor een meting wordt gebruikt.

Dan is er de infrarood oorthermometer. De meeste mensen vinden het niet zo erg om in hun oor te meten, ook kinderen niet. Er gaat een tuitje in het oor van de persoon waarvan je de temperatuur wilt meten. Vervolgens zijn de meetresultaten op het display af te lezen. Alle oorthermometers zijn digitaal. Je krijgt er vaak speciale beschermkapjes bij geleverd zodat je deze na gebruik weg kunt gooien. Wel zo hygiënisch.

Behalve voor lichaamstemperatuur wordt de infrarood meettechniek voor veel meer doeleinden gebruikt. Dit wordt dan ook een warmtemeter genoemd. Een warmtemeter is een thermometer op afstand waarmee je objecten kunt meten. Denk hierbij aan je aquarium, zwembad of uitlaat van je auto. Het is een veilige en hygiënische manier van meten omdat de warmtemeter niet in contact komt met het object.

Is een infrarood thermometer betrouwbaar?

Een infrarood koortsthermometer is erg populair en wij begrijpen wel waarom. Het is namelijk een super snelle en makkelijke manier van meten. Binnen een paar seconden heb je het resultaat. Daarnaast hoeft er geen contact te zijn met het lichaam. Met name voor kleine kinderen is dit erg prettig. Maar is een infrarood thermometer eigenlijk wel zo betrouwbaar?

Een infrarood voorhoofdthermometer is erg omstreden. Hij zou namelijk niet nauwkeurig genoeg meten. Wij zeggen dan ook dat het geldt als indicatie. Als je een betrouwbaar meetresultaat wilt raden we altijd aan om verschillende meettechnieken met elkaar te combineren. Als de infrarood thermometer een te hoge temperatuur aangeeft check dit dan door het gebruik van een staafthermometer en andersom. Zo krijg je een veel completer beeld. De meeste infrarood thermometers zijn zowel geschikt voor een oormeting als via het voorhoofd. Doe dit dan ook beide om een beter beeld te krijgen.

Voor een warmtemeter geldt dat ook deze een indicatie geeft van de temperatuur van het gemeten object.

Wat is het beste infrarood thermometer merk?

Medisana staat wat ons betreft op nummer 1 als het gaat om betrouwbare, medische thuisapparatuur. De producten van Medisana voorkomen dat je om de haverklap bij de dokter zit. Je kunt rekenen op betrouwbare apparatuur. Wij zijn grote fan van de Medisana voorhoofdthermometer. Bij Medisana weten ze waar ze mee te maken hebben. Het maakt je leven een stukje makkelijker en bovendien kun je meer van het leven genieten met een Medisana in huis. Ze zijn marktleider op het gebied van personenweegschalen. Je monitort je gezondheid gewoon thuis. Daarnaast zijn hun producten niet alleen makkelijk in gebruik maar ook nog eens voorzien van een prachtig design!

Hoe werkt een infrarood thermometer?

We zullen je niet lastig vallen met allerlei saaie en technische details. Simpel gezegd werkt een infrarood thermometer met infrarood straling. Deze straling kan geen kwaad en is niet schadelijk voor de gezondheid. Het doel is om zonder contact iets te kunnen temperaturen. In principe geldt dat hoe meer infrarood straling iets uitstraalt, hoe warmer het is.

Infrarood thermometer tips: zo maak je de beste koop keuze

Infrarood thermometer kopen? Het is niet zo makkelijk als het lijkt. Dat heeft te maken met de enorme keuze die er is. Welk exemplaar het meest geschikt is voor jou hangt af van een aantal zaken. Wat is je doel ermee? Wie gaat hem gebruiken? Hoe nauwkeurig moet de thermometer zijn? Wat wil je ervoor uitgeven? Welke extra opties vind je eventueel belangrijk?

 1. Nauwkeurigheid en betrouwbaarheid

  Eerder stipten we de betrouwbaarheid van de infrarood thermometer al aan. Wij raden aan om in een goed exemplaar te investeren. Goedkoop is vaak duurkoop en dat geldt ook met infrarood thermometers. De duurste is niet per se de beste maar zorg wel dat je voor een goed merk kiest zoals Medisana.

 2. Manier van meten

  Bij een warmtemeter is het zo klaar als een klontje. Je kunt op afstand de temperatuur meten. Door middel van een laserstraal zie je waar je op schijnt. Echter, bij een lichaamsthermometer ligt dit anders. Je hebt namelijk diverse manieren om de temperatuur op te nemen. Met een infrafrood oorthermometer doe je dit via het oor. Meestal zitten er kapjes bij geleverd die je kunt verwisselen voor de hygiëne. Heb je een kind dat daar helemaal van in paniek raakt? Kies dan voor een infrarood voorhoofdthermometer.

 3. Gebruiksvriendelijkheid

  Je schaft een infrarood thermometer aan om je leven makkelijker te maken, niet ingewikkelder. Kies dus voor een gebruiksvriendelijk exemplaar. Dat wil zeggen dat hij lekker in de hand ligt. Als je je kind wilt temperaturen is het bovendien altijd handig om één hand vrij te hebben. Als je niet zo technisch bent aangelegd ga dan voor een eenvoudig exemplaar met niet te veel opties. Op deze manier houd je het overzichtelijk. Ook het display speelt een grote rol in het gebruiksgemak. Een groot en duidelijk display, bij voorkeur verlicht is het meest praktisch.

 4. Extra opties

  Dan zijn er nog extra opties die het gebruk van een infrarood temperatuurmeter aantrekkelijker kunnen maken. Denk aan een waterdicht exemplaar. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Ook is dit handig wanneer je hem in de keuken gebruikt of in een vochtige omgeving zoals het zwembad. Daarnaast is een koortsalarm erg praktisch. Je krijgt vanzelf een signaal te horen wanneer de lichaamstemperatuur op koorts temperatuur is. Wil je helemaal met de tijd meegaan? Kies dan voor een thermometer die je aan je smartphone kunt koppelen via een app. Op deze manier kun je alle resultaten monitoren en terugzien.

Conclusie

Een thermometer is in ieder huishouden onmisbaar. Je moet altijd kunnen meten wat je temperatuur is. Ook voor andere zaken dan je lichaamstemperatuur is het meten van temperatuur soms erg belangrijk. Een warmtemeter komt dan goed van pas. Het meten met een infrarood thermometer is betrouwbaar. Wel is het beter om in ieder geval twee meettechnieken met elkaar te combineren. Het gebruik van een voorhoofdthermometer levert veel gemak op. Het is namelijk een hele snelle manier van meten en bovendien kan het contactloos plaatsvinden. Kortom, een infrarood temperatuurmeter biedt veel voordelen!

Tip: BBQ thermometer

Van iedere barbecue een succes maken? Met een bbq thermometer is het zo gepiept!

Vorige

Beste serviesset van 2024

Volgende

Beste graszaad van 2024

Laatste van Blog

withemes on instagram