Beste inbouwvaatwasser van 2024

Je hebt net een geweldig feest achter de rug. De hapjes en drankjes waren heerlijk, iedereen zat lekker met elkaar te kletsen en als kers op de taart werd er gedanst. Als je je keuken binnenkomt zie je een enorme vaat staan. Dat is toch een kleine domper op de feestvreugde. Lang leve de vaatwasser! Je zet de vaat erin en binnen een mum van tijd ben je voorzien van schone vaat. Ook als je een groot gezin hebt is een vaatwaser onmisbaar. Tenzij je het niet erg vindt dat het aanrecht altijd vol staat met vuile vaat. Hoe je de beste inbouwvaatwasser koopt vertellen wij je. Daarnaast lees je wat de beste exemplaren van het moment zijn.

Beste inbouwvaatwasser koop keuzes van 2021

Consumentenbond beste koop: AEG FSB53607Z

Met de AEG FSB53607Z hoef je nooit meer op te zien tegen de afwas. En dat is zeker na een gezellige avond wel zo prettig. Denk aan de momenten dat je lekker een drankje hebt gedaan met vrienden of uitgebreid hebt gekookt. Dankzij de Quick Select optie kies je heel eenvoudig een programma uit dat is afgestemd op je vaat. Baal je er ook altijd zo van dat je de vaat na moet drogen wanneer de vaatwasser klaar is? Dat is met deze topper verleden tijd. De Air Dry functie zorgt ervoor dat de deur automatisch open springt wanneer het programma klaar is zodat de vaat effectief kan drogen. Je hoeft dus niet meer met een theedoek na te drogen.

Top
  • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
  • Makkelijke te installeren
  • Beste koop Consumentenbond
Flop
  • Beschikt niet over binnenverlichting
  • Geen resttijd indicatie

Consumentenbond best getest: Miele G 7362 SC Vi AutoDos

De Miele G 7362 SC Vi AutoDos mag zeker niet in ons rijtje van favorieten ontbreken. Je bespaart maar liefst 10% op je energierekening met deze topper. Daarnaast beschikt deze vaatwasser over speciale wijnklippers waar je je wijnglazen op neer kunt zetten zonder dat ze breken. Bovendien springt de deur van de vaatwasser vanzelf open als het wasprogramma klaar is zodat je vaat optimaal kan drogen. Je richt hem in zoals jij dat wenst. Niet alleen het grote maar ook het kleine kookgerei kun je er makkelijk in kwijt. Tijdens een wasprogramma is hij erg stil zodat je tenminste nog een fatsoenlijk gesprek kunt voeren.

Top
  • Beschikt over wijnclips voor je wijnglazen
  • Gaat na afloop programma vanzelf open
  • De Powerdisk doseert het wasmiddel
Flop
  • Geen binnenverlichting
  • Het gebruik is even wennen

Bosch SMU25AS00E Serie 2

Om te beginnen is de Bosch SMU25AS00E Serie 2 een lust voor het oog. Hij is super stil, je zult het nauwelijks opmerken wanneer hij aan staat. Met zijn elegante RVS design zal hij een sieraad voor je keuken zijn. Daarnaast wast hij tot wel 3 keer zo snel ten opzichte van andere vaatwassers. De intensieve stand zorgt ervoor dat zelfs aangekoekte pannen in een handomdraai schoon zijn. Wel zo prettig als je na een lange dag werken hebt gekookt en geen zin hebt om alles voor te spoelen. Het automatische programma bepaalt wat de ideale temperatuur voor je vaat is.

Top
  • Intensieve stand voor zeer vuile vaat
  • Goedkoop in aanschaf
  • Snelle programma’s
Flop
  • Rvs is gevoelig voor vlekken
  • Niet zuinig in gebruik

AEG FSB52617Z

De AEG FSB52617Z maakt jouw leven een stukje makkelijker. In de laatste fase van het wasprogramma opent de deur vanzelf zo’n 10 cm voor een optimaal droog resultaat. Super handig dus! Daarnaast kun je aan de lichtprojectie op de vloer zien of de vaatwasser al klaar is. In de droogrekken zitten softspikes zodat je je glazen kunt wassen zonder dat ze beschadigd raken. Helemaal geen zin om te koken? Stel je hebt jezelf er toch toe gezet. Je bent klaar en dan staat die gruwelijke afwas er nog. Met deze AEG mik je het gewoon allemaal in de machine en klaar is kees. Je hoeft zelfs niet voor te spoelen!

Top
  • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
  • Quick Select voor snel gebruik
  • Relatief stil
Flop
  • Inbouwen is even een karweitje
  • Indeling had praktischer gekund

Siemens SN636X03IE

Met de Siemens SN636X03IE is je vaat in een handomdraai blinkend schoon. Naast dat hij uitstekend wast, droogt hij ook perfect. Je hoeft je vaat dus niet meer na te drogen met een theedoek. De filter is makkelijk te onderhouden en het zout eenvoudig bij te vullen. Wil je extra zuinig wassen? Dat kan met het speciale ecoprogramma. Deze Siemens is sowieso erg zuinig in gebruik. Daar bespaar je een hoop geld mee! Zeker omdat je vaatwasser een apparaat is dat je veel gebruikt. Met de startuitstel bepaal je bovendien zelf wanneer hij het wasprogramma start. Super praktisch!

Top
  • Favoriet Consumentenbond
  • Prachtig design
  • Met startuitstel
Flop
  • Niet bepaald zuinig in gebruik
  • Relatief aanwezig wat geluid betreft

Siemens SN657X01PN iQ500

De Siemens SN657X04IE – iQ500 is een echte must have voor in je keuken. Met het ecoprogramma was je nog zuiniger. Hij verbruikt dan bijna geen stroom. Houd er wel rekening mee dat dit programma redelijk lang duurt. De rekken glijden eenvoudig in en uit de vaatwasser. Je pakt hem dus heel efficiënt in. Dit bespaart je tijd en moeite die je kunt gebruiken voor leuke dingen. De bediening is heel gebruiksvriendelijk. Een kwestie van op de knop drukken en klaar is kees. Na een lange dag werken is dat wel zo prettig.

Top
  • Chique uitstraling
  • Als best getest Consumentenbond
  • Zuinig in gebruik
Flop
  • Beschikt niet over binnenverlichting

Goedkope inbouwvaatwasser budget tips

De aanschaf van een inbouwvaatwasser is niet voor niets. Het is dan ook een koop die je maar eens in de zoveel tijd doet. En dan wil je wel een beetje kwaliteit in huis halen. Maar wat als je niet zo’n groot budget hebt? Volg onze tips om voordelig van een inbouwvaatwasser te kunnen genieten!

Energielabel vaatwasser

Een zuinig energielabel kan wel zo’n 10% op je energierekening schelen. Zeker als je je vaatwasser veel en intensief gebruikt is het aan te raden voor een zuinig exemplaar te gaan. De zuinige vaatwassers van tegenwoordig schelen soms helemaal niet meer zoveel met een exemplaar met een minder zuinig label. Investeer dus in een goede inbouwvaatwasser!

Inbouwvaatwasser aanbieding

Het is misschien niet de leukste optie om geld te besparen maar vaak als je even wacht dan kom je vanzelf een mooie aanbieding tegen. En dit kan je flink wat geld besparen! Heb dus niet al te veel haast met de aanschaf van je vaatwasser. Bovendien heb je zo nog wat meer tijd om te sparen.

Goedkope inbouwvaatwasser budget keuze

De Inventum IVW6008A is het perfecte voorbeeld dat een kwalitatieve inbouwvaatwasser niet duur hoeft te zijn. Hij heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Als je meer ruimte nodig hebt is dat mogelijk door het rek makkelijk uit te klappen. Daarnaast heeft hij een programma speciaal voor een halve belading. Ideaal dus want zo wordt er geen onnodige energie verspild. Daarnaast bespaar je met de Eco stand geld. Het programma mag dan wat langer duren, wel beter je voordeliger uit. Gewoon even geduld dus.

Inbouwvaatwasser kopen: dit moet je weten

Wat is een zuinige vaatwasser?

De zuinigheid van een vaatwasser wordt uitgedrukt op het energielabel. De populariteit van zuinige vaatwassers neemt toe. Zeker omdat een vaatwasser een machine is die je veel gebruikt kan het flink op je energierekening schelen als je voor een zuinig exemplaar gaat. Eerder was energieklasse A+++ het meest zuinig label. Echter, vanaf 1 maar 2024 is dit gewijzigd. Dit heeft ermee te maken dat de oude energieklasse uit 2012 stamt. Sindsdien zijn er veel technieken bij gekomen om apparaten energiezuiniger te maken. Daarom is ervoor gekozen om dit systeem op de schop te gooien. Een energieklasse kan nu A t/m G hebben. In de overgangsfase kan het zijn dat je 2 energielabels hebt gekregen.

Daarnaast beschikken veel vaatwassers over een ecoprogramma waarmee je extra zuinig je vaat kunt wassen. Dit heeft als nadeel dat dit programma langer duurt dan een regulier wasprogramma. De Siemens SN657X04IE – iQ500 is een voorbeeld van een super zuinige vaatwasser.

Wat is couverts?

Een couvert geeft 1 bordje, 1 kopje of glas en het bestek wat 1 persoon tijdens een maaltijd zou gebruiken aan. Een standaard vaatwassen heeft een capaciteit tussen de 12 en 15 couverts. Kies je voor een mini vaatwasser is dit 6 couverts, een smalle 9 tot 10 en voor een groot gezin ga je voor een vaatwasser met 15 couverts en meer.

Wat is het verschil tussen een sleepdeur en deur op deur systeem?

Om die vraag te kunnen beantwoorden is het wel zo handig dat je weet wat een sleepdeur en wat een deur op deur systeem is. Het gaat om de manier van het openen van de deur van je inbouwvaatwasser. Je hebt keuze uit 2 opties. Namelijk een sleepdeur en een deur op deur. Bij een sleepdeur is de deur van je keukenkast niet direct op de deur van de vaatwasser gemonteerd. Bij een deur op deur systeem is dit wel het geval. Dit laatste ziet er dan ook net even wat strakker uit.

Welke soorten vaatwassers zijn er op de markt?

Wij zetten de inbouwvaatwasser in het zonnetje. Maar welke soorten zijn er eigenlijk nog meer? Wij deden een greep uit het aanbod zodat je beter een keuze kunt maken! Vaatwasser zijn grofweg in te delen in 3 soorten. Namelijk een geïntegreerde vaatwasser, een vrijstaande vaatwasser en een onderbouw model. Bij een geïntegreerde vaatwasser is er onderscheid te maken tussen volledig geïntegreerd en half geïntegreerd. Het gaat bij beide modellen om een inbouw vaatwasser. Een volledig integreerbaar model zie je aan de buitenkant niet. De bediening zit aan de binnenkant van de keukenkast. Dit staat prachtig want je vaatwasser is in zijn geheel weggewerkt.

Dan is er de half integreerbare vaatwasser. Dit is hetzelfde als een volledig geïntegreerd model met als enige verschil dat het bedieningspaneel zich aan de buitenkant van de keukenkast waarin hij is gebouwd begeeft. Het is dus maar net waar je voorkeur naar uitgaat. Mocht je geen gedoe willen met het inbouwen van je vaatwasser dan kun je altijd nog voor een vrijstaand model kiezen. Je zet hem neer, even aansluiten en klaar is kees. Bovendien brengt dit als voordeel met zich mee dat je hem makkelijker mee kunt nemen als je bijvoorbeeld gaat verhuizen. Een vrijstaand model heeft veelal een rvs of witte buitenkant.

Kun je niet kiezen? Een onderbouw vaatwasser zit eigenlijk een soort van tussen een vrijstaande en inbouwvaatwasser in. Je plaatst hem onder je aanrechtblad want hij heeft geen bovenkant. De voorzijde blijft gewoon vrij en je plaatst er geen deur voor.

Inbouwvaatwasser tips: zo doe je de beste koop keuze

De kogel is door de kerk. Er moet een inbouwvaatwasser komen. Hoe maak je de beste keuze? Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje gezet. Voordat je een keuze maakt is het van belang je persoonlijke situatie in kaart te brengen. Waar kom de vaatwasser te staan? Wat zijn de afmetingen op die plek? Welke programma’s vind je belangrijk? Wat wil je er maximaal voor uitgeven? Wie gaat er gebruik maken van de vaatwasser? Hoe belangrijk vind je het geluidsniveau?

  1. Afmetingen

    Het allerbelangrijkste als je een inbouwvaatwasser koopt zijn de afmetingen. Je staat er ook zo beteuterd bij als hij niet blijkt te passen. Meet dus heel nauwkeurig alle maten op voordat je tot een koop overgaat. Als je niet zoveel ruimte in de breedte hebt bestaan er gelukkig smalle vaatwassers. Ook als je aanrechtblad hoger is dan gebruikelijk kun je hier van profiteren door voor een hoge vaatwasser te gaan. Dit staat beter en bovendien kun je er meer vaat in kwijt!

  2. Couverts

    We stipten eerder couverts al even aan. Hoe meer vaat je in 1 keer wilt doen, hoe meer couverts je nodig hebt. voor een groot gezin of als je vaak feestje geeft is 15 couverts of meer aan te raden. Heb je een gemiddeld huishouden ga dan voor 12 tot 15 couverts. Een smalle vaatwasser kan ideaal zijn voor een middelgroot tot klein huishouden. Een mini vaatwasser is met 6 couverts tenslotte ideaal voor mensen die alleen wonen.

  3. Programma’s

    Bedenk je voordat je tot een koop overgaat welke programma’s je belangrijk vindt. Een ecoprogramma wast je vaat zeer zuinig schoon. Daar staat wel tegenover dat hij er veel langer over doet dan een regulier vaatwasprogramma die er meestal een uur over doet. Soms heb je geen zin in de afwas. Dan komt de intensieve stand van pas. Zelfs aangekoekte pannen worden blinkend schoon. Je hoeft dus niet eerst zelf aan het werk. Als je even snel wat vaat wilt wassen maar je vaatwasser is nog niet vol dan is een programma voor een halve vaat perfect.

  4. Geluidsniveau

    Het geluidsniveau van een vaatwasser wordt uitgedrukt in dB, oftewel decibel. Je wilt niet het gevoel hebben naast Schiphol te wonen. Kies dus voor een exemplaar dat niet al te luid is. Zeker in een woonkeuken is dat geen overbodige luxe. Een vaatwasser tot 43 dB wordt als stil gezien, 43 tot 49 als gemiddeld en alles wat daarboven zit, tja, krab je nog een keer achter de oren zouden we zeggen. Als je vaatwasser in een bijkeuken komt te staan waar geen kip komt is het natuurlijk minder van belang hoeveel geluid hij produceert.

Conclusie

Welke vaatwasser het best bij jou past hangt af van je persoonlijke wensen. Wel is het altijd belangrijk dat de vaatwasser wat formaat betreft past. Daarnaast moet de vaatwasser voldoende capaciteit hebben zodat je al je vaat in een handomdraai schoon kunt wassen. De prijzen van inbouwvaatwassers lopen erg uiteen. De duurste is zeker niet per se de beste. Wel is het aan te raden om voor een zuinig energielabel te gaan zodat je lang en voordelig van je vaatwasser kunt genieten. Dit is fijn voor het milieu en voor je portemonnee!

Vorige

Beste cadeau voor moeders van 2024

Volgende

Beste cadeau voor vaders van 2024

Laatste van Blog

withemes on instagram