Beste fietspomp van 2024

Verdorie! Je moet naar je werk en je band is weer eens plat. Je partner heeft de auto mee dus er zit niets anders op: pompen. Balen want je bent al erg laat. Gekluns met een fietsenpomp kun je dus zeker niet gebruiken. Op hoop van zegen begin je te pompen. Het zou voldoende moeten zijn om op je werk aan te komen. Daar gok je het dus maar op. Goed gereedschap is het halve werk. Zorg dus voor een goede fietspomp! Fietspomp kopen maar geen idee waar je moet zoeken? Wij zochten voor je uit waar je op moet letten bij het kopen ervan en wat de beste fietspomp van het moment is!

Beste fietspomp van 2024

Jumbo Pomp

De Jumbo Pomp is een fietspomp zoals hij bedoeld is. Het is een eenvoudig model zonder poespas die doet wat hij moet doen. Precies wat je nodig hebt als je band plat is dus! Hij werkt met het ouderwetse mechanisme. Je zet je voeten erop en pompen maar. Binnen een mum van tijd zijn je banden weer keihard zodat je super snel op de plaats van bestemming bent. Het is een product van oer-Hollandse bodem en wordt gemaakt in een sociale werkplaats. En wie weet beter hoe je fietsaccessoires- en benodigdheden maakt dan wij Nederlanders!

Top
 • Nederlands product
 • Duurzaam
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
Flop
 • Alleen voor Nederlands ventiel
 • Geen drukregelaar

Topeak JoeBlow Sport III

Met de Topeak JoeBlow Sport III ben je altijd goed voorbereid op een slappe band. Hij nodigt uit om te pompen als je hem ziet dankzij zijn aantrekkelijke design. Het is een kwestie van op het ventiel zetten en gaan met de banaan. Hij is overigens geschikt voor alle ventielen omdat je hem zelf in kunt stellen. Met het handige manometertje kun je eenvoudig aflezen hoeveel druk er in de banden zit. Niet alleen voor je fietsband is hij ideaal maar ook voor je rubberboot, bal of luchtbed. Je kunt er zelfs een autoband mee opblazen! Dat duurt trouwens wel even.

Top
 • Groot gebruiksgemak
 • Erg effectief
 • Inclusief drukmeter
Flop
 • Niet goedkoop
 • Kunststof voelt goedkoop

SKS Airkompressor 12.0

De SKS Airkompressor 12.0 helpt je ten alle tijden uit de brand. De handvatten liggen lekker in de hand dus ideaal als je even door moet pompen. Het design van deze pomp is eenvoudig en elegant. Bovendien beschikt hij over een praktische manometer waarop je hem in een oogopslag afleest. Het gebruiksgemak is groot en ook voor het snel oppompen van je band ben je bij deze kanjer aan het goede adres. Je behaalt een maximaal resultaat met minimale inspanning. Wel zo prettig dus dat je niet staat te zweten nadat je band weer hard is.

Top
 • Robuuste pomp
 • Makkelijk af te lezen
 • Met drukregelaar
Flop
 • Voet is licht
 • Handleiding Engels

Topeak JoeBlow Max

Als je banden zacht aanvoelen biedt de Topeak JoeBlow Max uitkomst. Je sluit deze vloerpomp makkelijk aan en het oppompen van je banden is al even makkelijk. Het gaat om een mooi compact pompje dus je kunt hem altijd wel ergens kwijt. Handig als je niet veel ruimte hebt of het al helemaal vol staat. Kracht zetten gaat super soepel en je merkt nauwelijks dat je aan het pompen bent. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je bezweet op je werk aan komt. Op de handige drukmeter kun je de precieze druk aflezen. Dat kan dus nooit meer misgaan!

Top
 • Stabiel
 • Makkelijk pompen
 • Goede handvatten
Flop
 • Redelijk prijzig

Topeak Turbo Morph – Minipomp

Helaas komt het op de meest ongelukkige momenten voor dat je band zacht wordt. Met de Topeak Turbo Morph – Minipomp ben je ten alle tijden voorbereid op dit soort situaties. Het gaat namelijk om een minipomp. Hij past dus prima in je tas of fietstas. Ideaal wanneer je een fietstocht gaat maken of gewoon voor onderweg. Onderschat hem vanwege zijn formaat niet. Dat hij klein is betekent niet dat hij geen kracht heeft. Je wilt dit kleine hulpje niet meer missen als je hem eenmaal gewend bent.

Top
 • Goede keuze voor fietsvakanties
 • Makkelijk op te bergen
 • Met manometer
Flop
 • Prijzig

Goedkope fietspomp

De aanschaf van een goede fietspomp kan flink in de papieren lopen. Maar wat als je het geld er niet voor hebt? Gelukkig zijn er manier om voordelig van de gemakken van een fietspomp te kunnen genieten. Doe je voordeel met onze budget tips!

Fietspomp aanbieding

Zeker wanneer je een fietspomp nodig hebt is het heel verleidelijk om naar de winkel te rennen en er een aan te schaffen. Echter betaal je op deze manier altijd te veel. Wacht gewoon een leuke aanbieding af en sla je slag! Je hebt zo ook nog even de mogelijkheid om door te sparen. Bovendien kun je prijzen met elkaar vergelijken en kijken waar je het voordeligst uit bent.

Universele fietspomp

Je kent het wel. Je bent al blij dat je je fietspomp hebt gevonden, past dat rotding niet. Het ventiel sluit namelijk niet aan. En wat dacht je van deze; je puberzoon wil zijn fietsband oppompen en hij blijkt niet te passen. Zonde! Je moet dus wel een nieuwe fietspomp kopen. Voorkom dit soort taferelen in de toekomst en ga voor een universele fietspomp. Deze kun je namelijk altijd blijven gebruiken!

Beste goedkope fietspomp

Een goedkope fietspomp kopen? Bij de SKS Air X-Press ben je aan het goede adres. Deze topper bewijst dat een kwalitatieve fietspomp niet duur hoeft te zijn. Hij heeft een stoere uitstraling en is lekker makkelijk in gebruik. Bovendien is hij voor alle ventielen geschikt. Wel zo makkelijk dus want zo kun je hem blijven gebruiken als je overgaat naar een andere fiets. Daarnaast kan iedereen in het gezin er gebruik van maken. Je hoeft dus niet voor ieder ventiel een ander exemplaar aan te schaffen. Scheelt toch weer!

Fietspomp kopen: dit moet je weten

Wat is de beste elektrische fietspomp?

Heb je geen zin om je weer eens helemaal in het zweet te werken? Daar hoef je met deze elektrische fietspomp niet bang voor te zijn. Goedkoop is hij niet, dat zeggen we er gelijk bij. Maar dan heb je wel wat. Fietsen is een dagelijkse bezigheid en helaas hoort daar soms ook bij dat je band zacht wordt. Hij beschikt over een handige digitale drukmeter dus daar hoef je nooit meer naar te gissen. Als kers op de taart kan hij je telefoon opladen en beschikt hij over een lampje. Ideaal dus wanneer je ergens in een buitengebied zit. Ben je niet zo’n held met het oppompen van je band? Op deze topper stel je zelf de gewenste druk in en de pomp doet de rest.

Wat is een manometer?

Je hebt hem al een aantal keer voorbij zien komen: de manometer. Maar wat is het eigenlijk? Een manometer is een metertje waarmee je druk kunt meten. Het ziet eruit als een soort kompas of klokje. Je vindt de manometer op cv-ketels, bloeddrukmeters en uiteraard fietspompen!

Welke soorten fietsventielen zijn er

Het meest gangbare ventiel in Nederland is het Hollandse ventiel, ook wel Dunlop of Blitz ventiel genoemd. Minder gangbaar is het Franse ventiel. Oftewel: Sclaverland of Presta ventiel. De meeste fietspompen zullen passen bij een Hollands ventiel. Dat geldt niet voor een Frans type. Het auto ventiel komt tenslotte veel voor bij mountainbikes, ook bekend onder de benaming Schrader of Amerikaans ventiel.

Voordat je een fietspomp koopt check eerst wat voor soort ventiel je hebt om teleurstellingen te voorkomen. Wij raden aan om voor een universele fietspomp te kiezen zodat je deze altijd en op ieder ventiel kunt gebruiken.

Wat is een goede mini fietspomp?

Soms heb je nu eenmaal niet veel ruimte in je fietsenhok of schuur. Een mini fietspomp biedt dan uitkomst. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten. Van elektrische fietsenpomp tot voetenpompje. Het is ideaal dat dit type zo compact is want op deze manier kun je hem altijd wel ergens kwijt. Bovendien is het handig om altijd een pompje bij je te hebben voor het geval je band zacht wordt. Zeker als je lange fietstochten maakt of op fietsvakantie gaat is het echt een must.

Fietspomp tips: zo maak je de beste koop keuze

Je wilt een goede fietspomp kopen maar waar moet je eigenlijk op letten? De keuze is reuze. Met de onderstaande aandachtspunten kom je een heel eind!

 1. Soort fiets

  Vraag jezelf af voor welk soort fiets je de pomp wilt gebruiken. De meest voorkomende is de stadsfiets. De meeste fietspompen kun je hier dan ook prima voor gebruiken. Omdat je in de stad vaak korte ritjes maakt neem je je fietspomp niet altijd mee. Heb je echter een racefiets schaf dan een type aan dat hiervoor geschikt is. Behalve de reguliere fietspomp voor een racefiets zijn CO2-patronen populair. Ze zijn lekker compact en ideaal voor onderweg. Deze zijn echter maar 1 keer te gebruiken. Zeer effectief, dat wel. Het is dus een goede optie als je een dag gaat fietsen. Als je band echter nogmaals op moet worden gepompt heb je een probleem. Ga voor ultieme zekerheid dus toch liever voor een minipompje.

 2. Ventiel

  We stipten het eerder al even aan: het ventiel. Dit is van wezenlijk belang want als de pomp niet past kom je van een koude kermis thuis. Mocht je verschillende soorten banden willen oppompen ga dan voor een universele pomp. Meestal krijg je er opzetstukjes bij zodat hij altijd op het ventiel past. Ideaal dus! Ook wanneer je ooit een nieuwe fiets gaat kopen dan weet je met een universele fietspomp in ieder geval zeker dat hij past.

 3. Formaat

  Het spreekt voor zich dat je niet veel aandacht hoeft te besteden aan de grootte van een fietspomp als je de ruimte hebt en de pomp niet verplaatst. Vraag jezelf af of je de pomp op een plaats wilt gebruiken of dat je hem mee wilt nemen onderweg. In dat laatste geval heb je namelijk geen zin om een groot ding mee te sjouwen. De minipompjes van tegenwoordig zijn behoorlijk krachtig en doen niet veel onder voor een regulier model. Daar hoef je het dus niet om te laten. Wel biedt het met name met een voetpomp wat meer comfort als hij groter is.

 4. Extra’s

  Een (elektrische) fietspomp kan over leuke en praktische extra’s beschikken. Denk aan een handig lampje voor de nacht. Zeker als je in een buitengebied bent kun je vaak wel wat extra licht gebruiken als je je band op wilt pompen. Daarnaast krijg je bij sommige fietspompen extra opzetstukjes zodat hij voor ieder ventiel geschikt is. Super handig! Tenslotte zijn wij een grote fan van de manometer. Je kunt zien wat de druk is en op deze manier bepalen hoeveel je banden nodig hebben.

Conclusie

Nederland is een fietsland en iedereen wordt ongeveer op de fiets geboren. Niet alleen je fiets zelf is belangrijk maar ook dingen om je fiets te onderhouden. Zo ook een fietspomp. Als je in een goede fietspomp investeert pluk je daar zeker de vruchten van. Het gebeurt iedereen wel eens dat je band wat zacht is. Een kwalitatief exemplaar kan je dan uit de brand helpen. Niet iedere fietspomp is geschikt voor iedere fiets en voor ieder doel. Om een goede keuze te kunnen maken moet je deze afstemmen op je persoonlijke situatie en wensen.

Tip: goede fietsverlichting

Maak je fiets helemaal compleet met goede fietsverlichting! Fijn voor jezelf en voor andere weggebruikers.

Vorige

Beste fietsverlichting van 2024

Volgende

Beste GPS horloge kind van 2024

Laatste van Blog

withemes on instagram