De loopwagen: waarom het goed is er een aan te schaffen

Een speelgoed loopwagen is een handig hulpmiddel bij het leren lopen van je kindje. Wanneer je merkt dat je kindje steeds mobieler wordt kun je eens gaan denken aan de aanschaf voor zo een speelgoed loopwagen. Dit is meestal rond de eerste verjaardag van je kindje. Toch is dit bij ieder kindje anders, want ieder kindje heeft zijn of haar eigen tempo. Helemaal zelfstandig lopen lukt uiteindelijk vanzelf. Om je kindje makkelijker te leren lopen is het een goed idee om een speelgoed loopwagen aan te schaffen. Waarom is het goed om zo een wagen aan te schaffen?

Wat is het?
Een loopwagen wordt ook wel een babywalker of een looptrainer genoemd. Het is niets meer dan een hulpmiddel voor je kindje wanneer hij of zij begint met lopen. Een loopwagen heeft altijd een stang waar je kindje zich aan kan vasthouden. Dit is handig, want je kindje kan zo makkelijker zijn of haar balans houden. Naast dat je kindje kan leren lopen met een loopwagen kan hij of zij zich er ook mee vermaken, er zitten vaak leuke andere elementen verwerkt in de loopwagen zoals bijvoorbeeld een telraam.

Waarom?

Een loopwagen aanschaffen is goed om meerdere redenen. Als eerste heeft je kindje een houvast en leert hij of zij (bijna) helemaal zelfstandig lopen. Daarnaast is het goed voor de motorische ontwikkeling. Door je kindje met de loopwagen te laten oefenen leert hij of zij meer handelingen tegelijk uit te voeren. Dit komt omdat je kindje de wagen moet duwen en stapjes moet zetten. Als laatste is een loopwagen goed omdat je kindje zo gestimuleerd wordt om een loopbeweging te maken. 

Wanneer?

Wanneer een loopwagen goed is om aan te schaffen verschilt per kindje. Wanneer je kindje begint met zichzelf optrekken kun je gaan denken aan een loopwagen. Meestal is dit rond de eerste verjaardag. Heb je een wagen aangeschaft, maar maakt je kindje niet meteen gebruik van de wagen? Dit is niet erg, hij of zij gaat deze vanzelf gebruiken wanneer hij of zij eraan toe is. In de tussentijd kan je kindje spelen met de andere elementen die verwerkt zijn in de loopwagen.

Veilig

Een loopwagen kun je met een gerust hart aanschaffen, het is veilig speelgoed. Wel moet je je kindje goed in de gaten houden als hij of zij ermee speelt. Het is belangrijk om je kindje een beetje te begeleiden in het begin, omdat hij of zij dan nog makkelijk hard kan vallen. 

Vorige

Alles over truffel retreats en micro doseringen

Volgende

Alles over retro keukens

Laatste van Blog

withemes on instagram