Of je het nu doet voor je veiligheid of om geen dikke boete te krijgen, goede fietsverlichting is altijd belangrijk. In de winter als je van en naar je werk fietst, je ’s avonds naar de sportschool gaat of na het stappen. Behalve voor jezelf is ook de veiligheid van je gezin belangrijk. Je wilt je kinderen uiteraard laten opgroeien met de goede uitrusting en mindset. Dat begint bij zichtbaar zijn in het verkeer. Nederland is een echt fietsland en we worden geboren op de fiets. Zorg dus goed voor jezelf en je fiets! Weet je niet hoe je de beste fietsverlichting aanschaft? Wij zochten uit wat goede fietslampjes zijn en waar je op moet letten bij het kopen ervan.
Inhoudsopgave
Beste fietsverlichting van 2024
Favoriet ANWB: Simson Future USB LED
Wie kan er beter advies geven op het gebied van fietsverlichting dan de ANWB? Met de Simson Future USB LED komt je nooit meer in het donker te staan. Deze fietslamp kwam het beste uit de test van zowel het gezien worden als zien op de fiets. Het is namelijk niet alleen van belang dat andere weggebruikers je goed kunnen zien maar ook dat je zelf van de verlichting van je fietslamp kunt profiteren. Nou, dat zit met deze topper dus wel goed! Het gaat om een LED lamp dus hij is lekker zuinig. Bovendien laad je hem via USB op dus je batterijen raken nooit meer leeg!
Favoriet ANWB: Simson USB LED
We blijven nog even bij Simson hangen en dat is niet voor niets. Het Simson USB LED achterlicht zorgt ervoor dat je overal goed zichtbaar bent. Dit is essentieel tijdens donkere ochtenden of wanneer het schemerig wordt. Hij is makkelijk te bevestigen en ook het opladen gaat super eenvoudig via een USB kabel. Na 2,5 is de accu weer volledig opgeladen zodat hij weer zo’n 8 uur mee kan. Meer dan voldoende voor heel wat ritjes naar je werk dus. Volgens de ANWB is dit de beste fietslamp. Mede op helderheid scoort hij hoog waardoor je goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers.
Sigma Buster 300 LED
De Sigma Buster 300 Led redt je uit de brand. Met name in gebieden waar het slecht verlicht is komt hij uitstekend van pas. Hij zorgt dat je overal goed zicht hebt en heeft een bereik van wel 70 meter! Het mag dan een compact lampje zijn, onderschat zijn kracht niet. Als de batterij leeg is dan laad je deze makkelijk op via USB. Je hoeft dus nooit meer dure batterijen aan te schaffen. Deze redder in nood kun je op verschillende standen instellen, net wat je wens en omgeving is. Kortom, deze kleine krachtpatser mag niet op jouw fiets ontbreken!
TIGR Ultraheldere LED Fietsverlichtingsset
Met de TIGR Ultraheldere LED Fietsverlichtingsset ben je in een koop klaar. Ideaal dus. Je krijgt een sterk voor- en achterlicht. Zo kun je veilig op pad. Het fijne van deze set is dat je korting krijgt als je meerdere exemplaren aanschaft. Super handig wanneer je op zoek bent naar een set voor de hele familie dus! Voor lampjes met dit formaat geven ze een verrassend krachtig licht. Ze zijn super makkelijk op je fiets te zetten en er ook weer af te halen zodat ze niet gejat worden. Op zoek naar een praktisch cadeau voor iemand? Die heb je bij deze gevonden.
Rohtar Fietslampen set
Ook de Rohtar Fietsverlichting set komt als set. Het fijne van deze lampjes is dat ze over een batterij indicator beschikken. Je weet dus precies wanneer het tijd is om ze op te laden! Super handig want zo hoef je nooit meer geld uit te geven aan dure batterijen. Het bevestigen aan je fiets is heel eenvoudig en je hoeft er zeker niet technisch voor te zijn aangelegd. Je bent bovendien in een koop klaar want je krijgt zowel een krachtige voor- als een achterlamp geleverd. Daarnaast komt hij inclusief lader in tegenstelling tot de meeste andere lampjes waar je alleen een USB kabel bij krijgt.
Goedkope fietsverlichting
Het is het zeker waard om in goede fietslampen te investeren aangezien je het veel gebruikt. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen goedkope en duurdere fietsverlichting? Er is volgens de ANWB onderscheid te maken tussen fietslampjes waarmee je jezelf zichtbaar maakt en fietsverlichting waarmee je jezelf in licht voorziet. Het eerstgenoemde type is verkrijgbaar tot ongeveer 10 euro, dus lekker goedkoop. Een prima keuze dus als je voornamelijk in goed verlichte gebieden fietst.
Fietsverlichting aanbieding
Als je gelijk naar de winkel rent om fietsverlichting te kopen dan weet je zeker dat je te veel betaald. Wacht dus gewoon een leuke fietsverlichting aanbieding af! Dit kan je een hoop geld schelen. Daarnaast raden we aan om goed prijzen met elkaar te vergelijken. Stel je prioriteiten op en ga op zoek naar de beste prijs-kwaliteitverhouding.
Beste goedkope fietslampjes
Heb je niet zo’n groot budget maar wil je toch voordelig fietsverlichting aanschaffen? Deze LED Fietslampjes bieden uitkomst! Ze zijn lekker goedkoop en zorgen ervoor dat je goed zichtbaar bent. Ideaal dus wanneer je je verlichting niet zo vaak en intensief gebruikt. Bovendien zijn ze makkelijk te bevestigen en hebben ze een compact formaat. Ze passen dus altijd in je tas of broekzak. Ze werken op batterijen dus opladen tussendoor is niet nodig. De lampjes hebben ongeveer 30 branduren, genoeg voor heel wat ritjes op de fiets dus! Houd er rekening mee dat ze niet voldoende licht geven om zelf goed te kunnen zien.
Fietsverlichting kopen: dit moet je weten
Op een racefiets ben je sneller dan het licht. Je flitst overal naartoe. Heerlijk en super snel. Geen gedoe meer met betaalde parkeerplekken of iets dergelijks. Het gebruik van een racefiets vergt echter wel een goede uitrusting. Zeker wanneer je ’s avonds en in de schemer wilt rijden. Omdat je vaak flink wat snelheid maakt is het belangrijk dat je goed zichtbaar bent.
Andere weggebruikers kunnen er namelijk nogal eens van schrikken dat je voorbij komt en als je dan niet goed zichtbaar bent kunnen er lelijke ongelukken gebeuren. Zorg dus voor een degelijke fietsverlichting voor de racefiets, zowel voor als achter. Kies daarnaast voor verlichting waar je zelf ook iets aan hebt en niet alleen wat je zichtbaar maakt voor anderen. Aangezien je nog wel eens in een bui zou kunnen belanden ga voor waterdichte verlichting.
Iedereen is bekend met de fietsverlichting die eruit ziet als een koplamp. Dit is meestal de lamp die standaard op je fiets zit en werkt met een dynamo. Met een dynamo wek je tijdens het fietsen genoeg energie op om je lamp te laten branden. Het mag dan een ouderwetse manier zijn, het is nog steeds een hele populaire manier. Je hebt namelijk geen batterijen nodig en je hoeft je lamp ook niet op te laden. Hij werkt gewoon! Het is nog eens milieuvriendelijk ook. Je bespaart bovendien geld uit omdat je dit niet uit hoeft te geven aan batterijen of energie.
De LED lamp neemt in populariteit toe. En dat is niet zo gek want het is namelijk een zeer zuinige fietslamp om te gebruiken. Daarnaast geeft hij behoorlijk wat licht af. Na het opladen of het wisselen van batterijen gaat een LED lamp dan ook lekker lang mee.
We zijn een grote fan van solar fietslampen. Dit type lamp werkt op zonne-energie. Super makkelijk dus want hij laadt vanzelf op zodat je hem kunt gebruiken wanneer je fietst! Het is heel duurzaam want je hoeft geen batterijen te kopen. Scheelt ook weer voor je portemonnee dus.
Dan is er nog onderscheid te maken tussen een voorlamp en achterlamp. Een voorlamp gebruik je vanzelfsprekend voorop je fiets en is wit of geel van kleur. Het is extra belangrijk bij deze lamp dat hij voldoende licht geeft zodat je zelf ook kunt zien waar je fietst en niets alleen andere weggebruikers. Een achterlamp is essentieel om veilig deel te kunnen nemen aan het verkeer wanneer het donker wordt. Investeer dus in goede fietsverlichting!
Het is uiteraard niet alleen van belang dat je zelf goed zichtbaar bent maar net zo belangrijk dat je kind het is. Zeker wanneer ze naar school fietsen in het donker is het linke soep. Neem dus geen risico en zorg voor een goede fietsverlichting voor je kind. Mocht hij het maar irritant of saai vinden geef er dan een leuke draai aan zodat het interessant voor hem of haar wordt. Op deze manier leren ze op een leuke manier hun verantwoording te nemen in het verkeer. Hoe jonger je ermee begint, hoe beter!
We stipten hem al even aan, de solar fietslamp. Solar fietsverlichting wordt steeds populairder. En dat is niet voor niets. Dit type fietslamp werkt op zonne-energie. Met een klein zonnepaneeltje wordt het lampje opgeladen totdat je hem wilt gebruiken. Het is een kwestie van aanzetten en klaar is kees. Je hebt nooit meer batterijen nodig! Ideaal en ook nog eens heel duurzaam.
Fietslampjes tips: zo maak je de beste koop keuze
Je wilt graag goede fietsverlichting aanschaffen maar wat is nu eigenlijk echt belangrijk? Er is enorm veel keuze en fietslampjes zijn in allerlei soorten, maten en prijsklasses verkrijgbaar. Pas je keuze af op je persoonlijke situatie. De volgende aandachtspunten zullen je daarbij helpen.
- Aantal lumen
Met het aantal lumen wordt de lichtsterkte van een fietslamp aangegeven. Hoe hoger het aantal lumen, hoe sterker het licht. We legden eerder al uit dat er onderscheid te maken is tussen verlichting waarmee je zichtbaar bent voor andere weggebruikers en verlichting waar je ook zelf praktisch gezien wat aan hebt om te kijken waar je fietst bijvoorbeeld. Wij raden altijd het tweede type lamp aan. Het eerste type is geschikt als noodlampjes en in een goed verlichte omgeving. Het aantal lumen loopt uiteen van ongeveer 100 of minder tot 400 of meer. Als je aan outdoor sporten doet met je mountainbike ga dan voor een hoog aantal lumen. Voor gebruik van je fiets in de stad kun je met een relatief laag aantal uit de voeten aangezien je in een verlichte omgeving fietst.
- Oplaadbare fietsverlichting
Je zult niet meer zo snel fietsverlichting op batterijen tegenkomen. Begrijpelijk want het is super eenvoudig om je lampjes met een USB kabeltje op te laden. Je hoeft nooit meer dure batterijen aan te schaffen. Ideaal dus! Houd er wel rekening mee dat opladen als nadeel met zich meebrengt dat je moet wachten tot de lampjes weer opgeladen zijn. En daar moet je maar net aan denken. Lampjes met een accu indicator zijn dus wel zo handig.
- Bevestiging
Je fietsverlichting moet uiteraard degelijk aan de fiets worden bevestigt. Houd er rekening mee dat hier soms gereedschap aan te pas komt. Vaak heb je de mogelijkheid om de lampjes van het systeem te klikken zodat je ze mee kunt nemen tot je ze weer nodig hebt. Beter dat dan dat ze gegapt worden en dan zit jij zonder verlichting! Er kan gebruik worden gemaakt van een siliconenhoesje of een kliksysteem. Sommige lampjes zijn zelfs gewoon op te hangen aan een koordje. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat dus.
- Fietsverlichtingsset
Ga je voor een enkele lamp of voor een compete set? Het heeft niet veel nut om aan een kant verlicht te zijn en aan de andere kant niet. Met een set kun je nogal eens goedkoper uit zijn. Bovendien ben je in een koop klaar en heb je nergens meer omkijken naar. Ideaal dus. Je bent zowel voor als achter voorzien van verlichting en klaar is kees.
- Extra opties
Dan zijn er nog extra opties dies heel interessant kunnen zijn maar niet essentieel in veel gevallen. Je betaalt er vaak wel extra voor dus vraag je af voor in hoeverre het voor jou van belang is. Denk aan waterdichte fietsverlichting. Super handig als je een echte bikkel bent die door weer en wind fietst. Als je een mooi weer fietser bent heb je het echter niet nodig.
Conclusie
Welke fietsverlichting voor jou geschikt is hangt helemaal af van je persoonlijke wensen en situatie. Het is zeker dat goede verlichting essentieel is om veilig deel te nemen aan het verkeer. Er zit veel verschil is kwaliteit wat fietslampen betreft. Je doet er goed aan om te investeren in een goed exemplaar voor je eigen veiligheid maar ook praktisch gebruik. Met goede verlichting kun je echter zien waar je naartoe gaat en wat zich op de weg bevindt. En hopelijk zijn dat geen beren. De solar fietslamp is in opkomst en een zeer duurzame keuze. Daarnaast is LED verlichting een goede keuzez als je op zoek bent naar een zuinige fietslamp.
Tip: dubbele fietstassen
Maak je ritjes nog praktischer met dubbele fietstassen! Je kunt er lekker veel spullen zoals je boodschappen in kwijt.