Wat is de beste bank van de IKEA tuinmeubelen?

Banken in huis zijn gemeengoed. Maar in je tuin is altijd plek voor een bank uit de IKEA tuinmeubelen sectie. In deze blog bespreken we een aantal IKEA buitenbanken. Laten we kijken welke IKEA buitenbank het beste bij jou past.

IKEA Kungsholmen

De Kungsholmen is de meest veelbelovende van de bank van de IKEA tuinmeubelen. Het is gemaakt van synthetisch rotan en heeft roestvrij rotan. Dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je je buitenzitje om de paar jaar moet vervangen. Het heeft verschillende secties die je kunt combineren en aanpassen aan jouw behoeften.

Het ontwerp is vrij klassiek en lijkt sterk op rieten meubels die dateren uit het Victoriaanse tijdperk. IKEA slaagt er op de een of andere manier in om er een unieke draai aan te geven. Door kussens te hebben met een moderner ontwerp met strakke, rechte lijnen. Dit geeft een schril contrast met de rondingen en hellingen van het ouderwetse frame.

Qua comfort bieden de kussens enige steun. Maar het is niet helemaal de juiste hoeveelheid zachtheid die een bank zou moeten hebben. Ook zijn de armleuningen een beetje hoog en ongemakkelijk. Voor maximale gezelligheid en flexibiliteit kan je beter de armloze eenzitsbanken combineren. Je creëert een reuzenbank in plaats van te investeren in de zitjes met armleuningen.

Qua prijs is een 3-zits Kungsholmen zeer betaalbaar. Aangezien je op de lange termijn meer bespaart als je jouw bank niet steeds hoeft te vervangen. Het is ook de goedkoopste 3-zitsbank van alle andere IKEA zitbanken voor buiten.

IKEA Applaro

De Applaro is uniek omdat hij gemaakt is van hardhout. Dat geeft het op zich de elegantie die geen van de andere IKEA buitenbankmodellen heeft. Dit assortiment is meer geschikt voor terrasdecoratie en heeft naast zitmeubelen een breed scala aan meubels. Deze serie heeft buitengrills met kasten tot aan eettafelsets voor buiten.

Qua ontwerp heeft de Applaro het stereotiepe buitenontwerp: houten afwerking, vierkante spleten en een algehele vierkante omtrek. Het is een vrij modern ontwerp en interessant genoeg is het armloos. Dit geeft je een meer vloeiende indeling van de stoelen die je kunt herschikken wanneer dat nodig is. Je kunt ook de kussens verwijderen en de delen gebruiken zoals ze zijn, voor een volledig buitengevoel.

De comfortfactor voor deze IKEA buitenbankenserie is dat er extra kussens voor de zitbanken en loveseats in zitten. In plaats van de armleuningen. De verplaatsbare kussens zijn ook een interessant kenmerk. Waardoor je de vrijheid hebt om er creatief mee aan de slag te gaan. Verander de zitkussens als vloerkussens op je terras, gewoon om lekker in te loungen.

De prijs van de Applaro-serie ligt in het middensegment. Het is redelijk gezien het feit dat het van hardhout is gemaakt. Ook kan het door zijn ontwerpstijl zowel buiten als binnen door elkaar worden gebruikt. De messcherpe rugkussens compenseren het stijve en meedogenloze gevoel van het houten frame. En geven je precies de juiste hoeveelheid ondersteuning die je nodig hebt.

IKEA Arholma

De Arholma-serie in de IKEA buitenbankenfamilie is het ultieme modulaire stuk voor al je avonturen in de buitenlucht. De secties zijn de puzzelstukjes die je nodig hebt om de buitenbank van je dromen te bouwen.

De Arholma pronkt met een voorwaarts, modulair frame gecombineerd met het vintage gevoel en de textuur van rotan. Gebaseerd op IKEA's briljante idee van synthetisch rotan. De effen boxkussens dragen ook bij aan het gestroomlijnde en strakke ontwerp, zonder afbreuk te doen aan het comfort.

Het kussen hierop is verrassend zacht, ondanks dat het er plat en ongemakkelijk uitziet. Maar het hoogtepunt zijn de rugkussens. Ze combineren het ontwerp van het boxkussen en bieden comfort van meskantige kussens.

Hetframe is behoorlijk stevig en het plastic rotan gaat een paar jaar mee. Door de diepe zittingen kun je ook comfortabel achterover strekken.

IKEA Solleron

De Solleron is een vergelijkbaar maar toch subtiel uniek. De Solleron valt op door zijn typische, brede, vierkante armen en zijn enkele statement-piece secties.

De Solleron heeft een relatief beperkte vloeibaarheid. Een contrast met de eindeloze sectionele combinaties die worden beloofd door het ontwerp van Arholma. Dit is voornamelijk te danken aan het dikke ontwerp van de armleuning.

De Solleron en de Arholma behaalden vergelijkbare scores voor comfort. De Solleron heeft echter een lichte overhand. De zitkussens zijn veel breder en bieden een meer gelijkmatige ondersteuning van de rug, waar je ook op de bank gaat zitten.

IKEA Mastholmen

Het Mastholmen-ontwerp lijkt op het oude zitapparaat dat in de 17e eeuw in Noord-Europa werd gebruikt. Het is het enige IKEA buitenbankenassortiment met die ronde vormen, die ver afstaan van de gebruikelijke modulaire aanpak van IKEA.

De welvingen van deze zitbank zorgen ervoor dat het ontwerp opvalt tussen de andere modellen. Het is echter niet echt een ergonomisch ontwerp. De rotan rugleuning leunt te ver naar achteren en heeft geen rugkussens. Zelfs de armleuningen zijn oncomfortabel.

Vorige

Elektrische fietsen – alles wat je moet weten voor je eerste aankoop

Volgende

Sim Only, de beste keuze voor jou!

Laatste van Blog

withemes on instagram