Beste slaaptrainer van 2024

Als ouder slaap je pas lekker als je kindje ook lekker slaapt. Het valt soms voor een kind niet mee om te wennen aan een dag- en nachtritme. En al helemaal niet om te begrijpen dat papa en mama zich ’s ochtends nog even om willen draaien. Hoe dat op te lossen is? Met een slaaptrainer, ook wel kinderwekker of slaapwekker kind genoemd. Dit handige apparaatje is een leuk hebbeding voor je kind en zelf heb je er veel profijt van aangezien je kroost nog lekker even op zijn kamer blijft totdat het tijd is. Een goede slaaptrainer kopen valt nog niet mee. Wij zochten voor je uit wat de beste slaaptrainer is en waar je op moet letten als je er een aanschaft!

Beste slaaptrainer van 2024

Favoriet Consumentenbond: Zazu Sam Slaaptrainer

De Zazu Sam Slaaptrainer heeft alles wat je in een kinderwekker zoekt. Om te beginnen is dit schaap een leuk ding om te zien. Je kindje zal het geweldig vinden. Dankzij de verschillende kleuren lichten weet je kind precies of hij in bed moet blijven of dat het al tijd is om op te staan. Er zit een nachtlamp en een slaaptimer op. Je kunt zelf instellen op welke tijden en dagen hij wat aangeeft. Bovendien beschikt hij over energielabel A+++ wat het meest zuinige label is. Je hoeft je dus geen hoedje te schrikken van de energierekening. De Consumentenbond heeft hem getest en het eindoordeel was dat het een goed product is maar dat de bediening even oefenen is.

Top
 • Volume kun je zelf instellen
 • Je kunt een wektijd maar ook een bedtijd instellen
 • Eerst oranje kleur lamp voor het opstaan
Flop
 • Kleine letters gebruiksaanwijzing
 • Bediening is even wennen
 • Ogen openen van schaap is vrij luid

Zazu Pam Slaaptrainer – Pinguin

Houd je kind niet van schapen? De Zazu Pam Slaaptrainer – Pinguin kan hem misschien wel bekoren. Deze kekke slaapwekker ziet er geweldig uit. Hij beschikt over een ingebouwde nachtlamp en bluetooth speaker. Ideaal voor het luisteren naar slaapliedjes of een audioboek. Je hebt de keuze uit 3 kleuren, namelijk roze, grijs en blauw. Er zit er dus altijd wel een naar je smaak bij! Voor het opstaan kleurt hij oranje. Wanneer het tijd is om op te staan kleurt hij groen. Zo weet je kroost precies waar hij aan toe is en kun jij lekker nog even door dommelen. Het zuinige LED licht wordt niet warm waardoor hij veilig te gebruiken is. Kortom, een echt hebbeding waar je kindje erg blij mee zal zijn.

Top
 • Super leuk design
 • Geeft leuk licht
 • Veel mogelijkheden
Flop
 • Gebruiksaanwijzig mocht duidelijker
 • Bediening is even wennen
 • Relatief prijzig

Kidsleep My Dream

De Kidsleep My Dream is een lekkere zachte en aaibare slaaptrainer. Wij worden heel vrolijk van dit leuke slaap konijn. En je kroost geheid ook! Behalve als slaaptrainer is hij ook te gebruiken als knuffel. Daarnaast beschikt hij over een functie voor een nachtlampje. Ideaal dus want je kindje zal nooit meer bang zijn in het donker. Daarnaast geeft hij aan wanneer het tijd is om uit bed te gaan. Je stelt zelf de wektijd in en de tijd dat je kindje naar bed moet. Hij weet dus precies waar hij aan toe is en dat is wel zo prettig. Zo kun jij tenminste tot een normale tijd uitslapen. Als je koter dit knuffel konijn eenmaal gewend is dan zal hij hem nooit meer willen missen!

Top
 • Meerdere functies
 • Kan gewoon in de wasmachine
 • 1 jaar garantie
Flop
 • Kan snel vies worden
 • Niet dimbaar

Nijntje Slaaptrainer

De Nijntje Slaaptrainer ziet er om te beginnen geweldig uit. Wanneer het tijd is om op te staan speelt hij automatisch het liedje ‘Lief klein konijntje’ af. Dit kun je ook uitzetten eventueel. Daarnaast openen de oogjes van Nijntje. Ook deze slaapwekker is door de Consumentenbond getest. Hij kwam goed door de test. Met name op gebruiksmogelijkheden scoort hij hoog. Bovendien zitten de knopjes waarmee je hem instelt achter een klepje zodat kinderhandjes er niet bij kunnen. Het instellen gaat overigens zeer eenvoudig. Aan de voorkant van het bedje waarin Nijntje ligt vind je zowel een analoge als digitale klok zodat je kindje precies kan zien hoe laat het is.

Top
 • Prima prijsje
 • Super leuk design
 • Ideaal voor het oefenen van klokkijken
Flop
 • Batterijen niet meegeleverd
 • In het donker zie je de ogen van Nijntje niet
 • Klok maakt een tikgeluid

TiGioo Slaaptrainer met nachtlampje

De TiGioo Slaaptrainer met nachtlampje is een snoepje om te zien. Bovendien werkt hij niet alleen als wekker maar is hij ook in te stellen als nachtlampje, thermometer en timer. Een echte alleskunner dus. Het fijnste van alles is dat je als ouder eindelijk wat langer kunt liggen voordat je kroost alweer aan het bed staat. Ook voor middagdutjes is hij ideaal. Je kindje weet precies waar hij aan toe is. In één oogopslag is het zichtbaar. Mocht hij toch niet bevallen om wat voor reden dan ook dan heb je een 30 dagen geld terug garantie. TiGioo is namelijk erg zeker over de kwaliteit van hun producten. Verheug je maar vast op de fijne, rustige ochtenden die eraan komen. Met name in het weekend is dit erg prettig!

Top
 • Prima prijs-kwaliteitverhouding
 • Inclusief slaapgeluiden zoals vogels of de zee
 • Ruime display
Flop
 • Geen smart functie
 • Handleiding bevat hele kleine letters

Alecto Baby BC-100 Monkey

De Alecto Baby BC-100 Monkey komt in de vorm van een aap en houd je eigen aapje gezelschap. Behalve dat het voor je kindje helemaal leuk is kun je zelf ook genieten van de effecten ervan. Behalve dat hij ideaal is als sleeptrainer kun je hem ook gebruiken als klok en wekker. Wij worden bovendien heel hebberig van het leuke design. Het zal dan ook een echte blikvanger in de kinderkamer zijn. Het is een apparaat met vele mogelijkheden en toch niet moeilijk is wat bediening betreft. Hij werkt op een accu die je via USB op kunt laden. Je hoeft je dus niet scheel te kopen aan batterijen. Het display dient tevens als nachtlampje. Ideaal dus. Wij willen deze alleskunner niet meer missen!

Top
 • Goede prijs
 • 2 jaar garantie
 • Heel makkelijk in gebruik
Flop
 • Nachtlamp is behoorlijk fel
 • Geen losse voeding meegeleverd

Beste goedkope slaaptrainer van 2024

De aanschaf van een goede sleeptrainer kan flink in de papieren lopen. En dat terwijl je als ouder al zo veel kosten maakt. Gelukkig zijn er manieren om je kindje op een voordelige manier bewust te maken van dag en nacht. Doe je voordeel met onze budget tips!

Slaaptrainer aanbieding

Als je iets direct wilt hebben kost het altijd meer geld dan wanneer je geduld hebt. Je kunt namelijk prijzen met elkaar vergelijken en nog even doorsparen. Bovendien scheelt het vaak veel als er sale is. Wacht dus een leuke slaaptrainer aanbieding af en sla je slag! Het is namelijk zonde om de hoofdprijs te betalen wanneer dit niet nodig is.

Wees creatief!

Je kunt je laten verleiden door een slaaptrainer maar je kunt er natuurlijk ook zelf een maken. Doe dit samen met je kind en het wordt nog leuker! Het enige wat je nodig hebt is een simpele klok. Vervolgens hang je naast de klok tekeningen van een klok met daarop de tijd dat het tijd is om op te staan. Als deze overeen komt met de tijd op de klok mag je kindje opstaan. Deze kun je natuurlijk nog opleuken met kleurtjes, dieren of andere dingen die in het thema van je kinderkamer passen. Super leuk om te maken en je bespaart ook nog eens geld!

Beste goedkope slaaptrainer

Mocht je toch een goedkope slaaptrainer willen kopen dan ben je bij de XEOD Nino aan het goede adres. Niet alleen komt dit schatje tegen een hele goede prijs, hij is kwalitatief ook nog eens uitstekend in orde. Hij is makkelijk te begrijpen door je kindje en zelf kun je hem ook super eenvoudig instellen. De twee schattige oortjes geven hem een leuke uitstraling. Mocht je kindje bang zijn in het donker dan biedt deze topper uitkomst. Het lampje kan namelijk nog 30 of 60 minuten blijven branden. Als kers op de taart komt hij tegen een zacht prijsje én is hij ook nog eens voordelig in gebruik met energielabel A+++.

Slaaptrainer kopen: dit moet je weten

Vanaf welke leeftijd gebruik je een slaaptrainer?

Ieder kind is anders. Het ene kind zal net iets sneller zijn met dingen dan het andere kind. De gemiddelde leeftijd voor het beginnen met een slaaptrainer ligt rond de 2 jaar oud. Je kind kan op deze leeftijd onderscheiden of de oogjes van de slaaptrainer open of gesloten zijn. Bovendien is je kind in staat om verbanden te leggen. Dat houdt in dat hij begrijpt dat oogjes open opstaan betekent en oogjes dicht nog niet uit bed. Dit kan uiteraard ook gelezen worden als een lamp die van kleur verspringt. Geef niet gelijk de moed op als je kroost niet gelijk begrijpt wat de bedoeling is! Het kan even duren totdat hij gewend is aan zijn nieuwe ritme. Houd dus consequent vol en je zult zien dat je sneller dan verwacht de vruchten plukt van deze super handige slaaphulp.

Welke kinderwekker merken zijn het best?

Bij Zazu begrijpen ze heel goed dat het als ouder niet fijn is als je je kleine doerak om 6 uur aan je bed hebt staan. Anderzijds begrijpen ze ook dat het als klein mensje op deze wereld lastig is om in bed te blijven liggen als je al klaarwakker bent. Gelukkig is er een oplossing voor waar bij Zazu goed over is nagedacht. Ze staan bekend om hun slaaptrainers met vele mogelijkheden. De meest bekende is de Zazu Sam in de vorm van een schaap. Je kindje zal helemaal weg zijn van het geweldige design. Bovendien pluk je als ouder de vruchten van de effecten die Sam zal hebben. Kortom, Zazu komt tegemoet aan de behoeften van zowel het kind als de ouder!

Grote kans dat je zelf met Nijntje bent opgegroeid. Het bekende konijntje doet kinderharten sneller kloppen. Het is een tijdloos vriendje dat nog vele generaties mee zal gaan. Uiteraard is Nijntje geboren uit de boekjes van Dick Bruna. Tegenwoordig kun je het zo gek niet bedenken of er is wel een Nijntje versie van. Denk aan knuffels, bestek, speelgoed en uiteraard een slaapwekker voor je kind! Je kind kent waarschijnlijk het liedje ‘Nijntje klein lief konijntje’ en zingt dit met gemak uit volle borst mee. Maak je Nijntje collectie compleet met een Nijntje slaapwekker!

Van badkussen tot LED verlichting, bij TiGioo zijn ze van alle markten thuis. Je vindt er de meest uiteenlopende dingen voor in huis waar je in eerste instantie niet zo bij stilstaat. Toch maken ze je leven een stukje makkelijker en leuker. En niet alleen dat van jou maar ook van je kind! Dat bewijst de slaaptrainer van TiGioo. Het is een echt hebbeding dat je kind helemaal het einde zal vinden. Als je er zelf al een hebt is het bovendien een uitstekend cadeau idee. Ook voor andere cadeaus en hebbedingen kun je bij TiGioo terecht. Je slaagt er altijd!

Wat is een slaaptrainer en welke soorten zijn er op de markt?

Een slaaptrainer is een apparaatje voor je kind waarmee hij kan zien of het al tijd is om op te staan. Daarnaast is het een goede manier om te leren klokkijken. Middels verlichting of oogjes die open en dichtgaan kan je kind zien of hij al uit bed mag. Zo kun jij je als ouder gerust nog een keertje omdraaien en dat is geen overbodige luxe!

Er zijn diverse soorten slaapwekkers voor je kind op de markt. Welke het beste bij jou past hangt af van je wensen en de situatie van je kind. Een favoriet is de slaapwekker met verlichting. Wanneer het nog geen tijd is om op te staan is het licht rood, als het bijna tijd is oranje en tenslotte groen. Je kroost kan makkelijk op afstand zien of hij er al uit mag. Soms is er zelfs de optie om een muziekje af te spelen wanneer het tijd is.

Om het nog visueler te maken heb je ook de keuze uit een slaaptrainer met een klokje. Soms is dit analoog, soms digitaal en soms beide. Een combinatie is erg handig omdat je kindje beter klok kan leren kijken. Gelukkig hebben slaaptrainers vaak een leuk design bijvoorbeeld in de vorm van een figuurtje zoals Nijntje, een schaap, aap of ander dier. Als de oogjes open zijn weet je kindje dat hij uit bed mag. Zijn de oogjes gesloten dan moet hij zichzelf nog even vermaken.

Bestaat er een slaaptrainer voor volwassenen?

Ja zeker. Er bestaat een slaaptrainer voor volwassenen. Deze werkt volgens hetzelfde principe als een slaaptrainer voor kinderen. Uiteraard is hij wel anders vormgegeven. Meestal vind je ze in de vorm van een wake up light. Je stelt zelf je gewenste doelen in zodat je je slaapritme beter aan kunt houden. Ideaal voor mensen die nogal eens in de verleiding komen om tóch nog even die ene serie te binge watchen voor bed. Je komt er de volgende dag altijd mee op de koffie. Met een slaaptrainer stimuleer je jezelf om een goed dag- en nachtritme aan te houden.

Slaapwekker kind tips: zo maak je de beste koop keuze

Een slaapwekker kopen is nog niet zo makkelijk als het lijkt. Waar moet je eigenlijk op letten? Breng om te beginnen je persoonlijke situatie en dat van je kindje in kaart. Hoe oud is je kindje? Kan hij al klokkijken? Welke slaapwekker vindt hij aantrekkelijk? Wat zijn de instelmogelijkheden? Wat wil je ervoor uitgeven?

 1. Instellen en timer

  Om te beginnen moet het instellen van de kinderwekker niet de ingewikkeld zijn. Dit kan soms door middel van knopjes of je kunt gebruik maken de het display. Daarnaast is het wel zo handig dat je kleine doerak niet zijn eigen draai kan geven aan het geheel. Bijvoorbeeld door de oogjes zelf te openen of knopjes in te toetsen die hij niet in hoort te toetsen. Kies daarom bij voorkeur voor een exemplaar met een kinderslot. Je kindje kan zelf geen instellingen veranderen. Als het om fysieke knopjes gaat kun je ook kiezen voor een exemplaar waarvan de knopjes worden afgeschermd door bijvoorbeeld een klepje.

  Erg belangrijk bij de slaaptrainer is de timer. Wanneer kun je precies de wekker zetten en voor welke dagen en tijden? Kun je onderscheid maken tussen doordeweekse dagen, het weekend en middagdutje? Let daarnaast op of er naast een wekhulp ook een slaaphulp aanwezig is.

 2. Verlichting

  De verlichting van een slaaptrainer is essentieel. Er wordt namelijk met de verlichting gecommuniceerd met je kindje. Zeker wanneer hij nog geen klok kan kijken is dit extra belangrijk. Vaak geldt dat bij rood licht je kindje in bed moet blijven en bij groen licht hij eruit mag. Echter, er zijn nog meer functies. Denk aan een nachtlampje. Ideaal en erg praktisch. Bovendien bieden sommige kinderwekkers de mogelijkheid om het lampje pas na een half uur of een uur uit te schakelen nadat je kind naar bed is gegaan. Met name wanneer hij bang is in het donker biedt deze optie uitkomst. Schenk tenslotte aandacht aan de verlichting van het eventuele figuurtje. Soms gaan de oogjes open maar worden deze niet verlicht. Als je kind in een donkere kamer ligt weet hij niet of het al tijd is om op te staan.

 3. Klok

  De klok van een slaaptrainer kan zowel digitaal als analoog zijn. Bedenk je van te voren of je kind al klok kan kijken. Mocht dit niet het geval zijn begin dan sowieso met een analoge klok. Je kunt ook voor een combinatie kiezen. Op de wekker wordt dan aangegeven hoe laat het is in analoge én digitale vorm. Het is een goede oefening voor je kroost.

Conclusie

Een slaaptrainer geeft je kind een besef van dag en nacht bovendien leert hij wanneer het tijd is om op te staan en wanneer hij zelf eerst nog even mag spelen. Zo kun jij eindelijk weer een beetje nachtrust pakken. Precies wat je zo hard nodig hebt, zeker in het weekend. Ze zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar en hebben één ding gemeen: ze maken je leven een stuk makkelijker en leuker. Bovendien zal je kind het geweldig vinden. Het gebruik van figuurtjes, verlichting en muziekjes maakt het aantrekkelijk voor je kind om er gebruik van te maken. Met de merken Zazu, TiGioo en Nijntje zit je altijd goed. De test van de Consumentenbond beaamd dit.

Tips voor jonge ouders

Je wilt je kindje ’s nachts bij je houden op een veilige manier. Met een co sleeper is het mogelijk! Wil je je kindje op afstand in de gaten houden dan biedt een babyfoon uitkomst. Veiligheid boven alles. Zorg er met een traphekje voor dat je kroost niet van de trap kukelt.

Vorige

Beste co sleeper van 2024

Volgende

Beste peper- en zoutmolen van 2024

Laatste van Blog

withemes on instagram