Jouw smalle badkamer inrichten

Een badkamer inrichten kan best een lastige klus zijn, zeker als deze wat kleiner of smaller is. Een smalle badkamer kan al snel benauwd ogen. Maar er zijn een aantal tips en tricks waarmee jij je badkamer minder smal en ruimer kan laten ogen. Over deze tips en tricks vertellen we je hieronder meer! Ook kun je meer informatie vinden op de website van Sani4All, daar vertellen we je alle ins en outs over badkamers.

Sanitair keuze

Waarschijnlijk heb je een aantal wensen als het om je nieuwe badkamer gaat. Voordat je de badkamer kunt inrichten is het belangrijk dat je op een rijtje zet welke wensen je hebt en welk sanitair hierbij zou passen. Een smalle badkamer kun je beter niet helemaal vol plaatsen met sanitair, dit laat de badkamer nog smaller lijken. Ook kun je het beste voor lichte kleuren kiezen, dit creëert ook een ruimtelijk effect.

De juiste tegelcombinatie

De tegelcombinatie heeft een grote invloed op hoe ruim en smal de ruimte oogt. Ook hierbij kun je beter voor lichte kleuren kiezen vanwege het ruimtelijke effect. Daarnaast zijn ook de grootte en manier van plaatsen van de tegels van belang. Zo zorgen langwerpige tegels ervoor dat de ruimte breder oogt, om dit effect te versterken kun je deze het beste in de breedte leggen. Daarnaast kun je de vloertegels door laten lopen op de wand. Hiermee creëer je meer diepte, wat ook een ruimtelijk effect heeft. 

De inrichting van de badkamer

Een goede plek vinden voor je sanitair en meubels is misschien nog wel de lastigste opgave. We zijn vaak geneigd om alle elementen van de badkamer tegen de lange zijdes te zetten, maar dit versterkt het smalle effect. Probeer daarom ook wat meubels of sanitair tegen de korte zijdes te plaatsen. Een bad is vaak een van de elementen die juist tot z’n recht komt tegen een smalle zijde. Een ander element dat zich hier goed voor leent is de badmeubelset. Ook deze past vaak goed op een korte zijde.

Persoonlijk advies

Zou je graag nog wat meer informatie en/of advies willen ontvangen over het inrichten van een smalle badkamer? Dan kun je via www.sani4all.nl een afspraak maken bij een van onze winkels of spontaan eens binnenlopen. Onze deskundige adviseurs hebben de kennis in huis om jouw badkamer zo in te richten dat het aan al je wensen, eisen en behoeften voldoet. Zij maken een 3D-ontwerp voor je zodat je precies weet hoe het eindresultaat eruit komt te zien.

Vorige

Hekwerk: de voordelen van een afscheiding met stijl

Volgende

Populairste boeken van dit moment

Laatste van Blog

withemes on instagram