Het beste doucherek kiezen

Er zijn douchrekken in alle maten, soorten en merken. Weinig mensen hebben zin al die rondslingerende flessen shampoo, conditioner, scrubs, haarmaskers en douchegel. Alleen wat is nu het beste doucherek? Als je goed weet waar je op moet letten bij doucherekken, vraag je je dat nooit meer af en zorg jij ervoor dat jij het beste doucherek in je badkamer hebt. Wil jij een snelle keuze maken, maar wel het beste doucherek hebben? Lees dan dit artikel.

Materiaal van doucherekken

Er zijn doucherekken van diverse soorten materiaal. Het is heel verleidelijk om snel ergens een goedkoop doucherek te kopen, dat er ook nog eens fantastisch uit ziet. Alleen blijkt dat naderhand heel vaak toch niet de ideale koop te zijn. Veel goedkopere doucherekken zijn namelijk niet van rvs gemaakt. Met als gevolg dat je een roestig douchrekje hebt dat ook nog eens voor vlekken kan zorgen op de tegels. Niet mooi dus. Het beste douchrekje heeft dit natuurlijk niet… Een plastic doucherekje is ook een optie, maar dit straalt vaak niet de kwaliteit uit die rvs uitstraalt. De conclusie: je komt vaak uit op een rvs doucherekje.

De juiste plek en het juiste formaat

Waar je verder op moet letten is het formaat van het douchrekje en de plek. Moet het doucherekje aan de wand of heb je het rekje liever in de hoek? Wat moet er allemaal in kunnen? Het is slim om hier van tevoren over na te denken, dan bespaar je niet alleen geld maar ook tijd en ergernis.

Doucherek zonder te boren

Het kan verleidelijk zijn om te kiezen voor een doucherek waarbij boren niet nodig is. Dat kan goed gaan, maar in de praktijk zie je dat bijvoorbeeld de doucherekken met zuignappen op de lange termijn toch weer gaan loslaten. Dat is natuurlijk erg vervelend en echt goed plakken doet het daarna ook niet meer.

Wat wel een optie kan zijn is een telescopische doucherek. Dit is een doucherek die je kunt klemmen tussen het plafond en de vloer in. Er zijn doucherekken met verschillende telescooplengtes dus er is bijna altijd wel een doucherek dat past op de plek die je in gedachten hebt. Ook zijn staande en hangende doucherekjes een optie als je niet wil boren. Die hangende doucherekjes zijn handig als je een muurtje hebt in de douche. Nadeel van een staande doucherek is dat je nog wel een stukje moet bukken om de spullen uit het rekje te pakken. Met name ouderen ervaren dit als een groot nadeel.

Zo krijg je het beste doucherekje

Weet je precies wat je nu moet hebben? Ga dan naar een winkel waar ze kwalitatief hoogwaardige luxe badkameraccessoires kopen. Dan vind je daar vast het beste doucherek.

Vorige

Beste wijnmeubels van 2024

Volgende

Onderdelen voor jouw aanhanger

Laatste van Blog

withemes on instagram