Beste babyfoon met camera van 2024

Als je een baby hebt wil je hem ten alle tijden in de gaten kunnen houden, ook als je hem naar bed hebt gebracht. Met een klassieke babyfoon kun je wel geluiden horen maar het is toch anders als je je kindje kunt zien. Gelukkig is er met de nieuwe technologie veel mogelijk. Zo is er voldoende keuze uit babyfoons met camera zodat je ten alle tijden zicht hebt of je kindje veilig is of dat hij al slaapt. Bovendien zijn er allerlei extra opties zoals tegen je kindje praten als hij niet kan slapen of liedjes afspelen. Maar wat zijn de beste babyfoons met camera? En hoe kies je de beste uit voor jou? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet!

Beste babyfoon met camera van 2024

Consumentenbond beste koop: Motorola Comfort 40 Connect babyfoon

De Motorola Comfort 40 Connect babyfoon is de beste koop volgens de Consumentenbond. Om te beginnen ziet deze babyfoon mét beeld er geweldig uit. Het is een echt hebbeding. Daarnaast scoort hij hoog op beeldkwaliteit. Bovendien kun je gewoon tegen je kindje praten op afstand als hij of zij niet wil slapen. Je hoeft nooit bang te zijn dat je de verbinding verliest want ook daarop kun je rekenen bij deze Motorola. Het is bovendien erg praktisch dat je meerdere camera’s aan kunt sluiten en zo meerdere kindjes in de gaten kunt houden. Als kers op de taart is het nachtzicht zelfs in kleur.

Top
 • Beeldkwaliteit is super scherp via je smartphone
 • Ook het bereik is uitstekend via smartphone
 • Beschikt over temperatuurweergave
Flop
 • Beeld gaat niet automatisch aan bij geluid
 • Geen fantastisch bereik met ouderunit
 • Slecht beeld vanuit linker kijkhoek

Consumentenbond best getest: Luvion Prestige Touch 2

De Luvion Prestige Touch 2 is door de Consumentenbond als best getest. Reden genoeg dus om aan te nemen dat het een goede keuze is. De beeldkwaliteit is uitstekend zodat je ten alle tijden kunt volgen hoe het met je kind gaat. Hij beschikt over 3 slaapliedjes die je aan je kindje kunt laten horen wanneer hij niet kan slapen. Daarnaast is er de mogelijkheid om zelf te spreken. Dit kan soms net voldoende zijn om je kindje in slaap te doen vallen. Zelfs in het donker heb je uitstekend zicht op wat er gebeurt. Daarnaast kun je beelden opnemen. Bovendien is er een speciaal nachtlichtje ingebouwd waarmee je je kind geruststelt.

Top
 • Uitstekend nachtzicht
 • Veel extra’s
 • Groot gebruiksgemak
Flop
 • Batterij is snel leeg
 • Scherm is relatief groot en zwaar

Alecto Baby DVM-200

De Alecto Baby DVM-200 is volgens de Consumentenbond de beste babyfoon met camera. Hij is makkelijk in gebruik en je zult geen last hebben van storingen. Het royale scherm zorgt ervoor dat je altijd goed zicht hebt op wat er gaande is, ook in het donker. Bovendien geeft deze babyfoon een seintje als er temperatuurverschil wordt waargenomen. Je hoeft je nooit meer zorgen te maken of je kindje veilig is. Als je kindje wakker ligt en niet kan slapen is het soms al voldoende als hij je stem hoort. Dat is met deze babyfoon mogelijk dankzij de speaker waarmee je op afstand tegen je kindje praat.

Top
 • 5 voorgeprogrammeere slaapliedjes
 • Heldere en duidelijke display
 • Veel mogelijkheden
Flop
 • Geluidskwaliteit matig

Luvion Grand Elite 3 Connect HD Wifi

De Luvion Grand Elite 3 Connect HD Wifi is super makkelijk te installeren en biedt ook daarna veel gebruiksgemak. Waar je ook bent, je kunt je kindje altijd in de gaten houden. Wel zo prettig dus. Thuis kun je het meegeleverde touchscreen gebruiken. Ben je verder weg dan houd je alles in de gaten via je smartphone. Het grote voordeel van de meegeleverde monitor is dat je ook zonder internet ontvangst hebt. Ideaal wanneer je internetverbinding je weer eens in de steek laat. Je kunt dus met een gerust hart even bij de buren langs voor een kop koffie zonder dat je je zorgen hoeft te maken!

Top
 • Inclusief app
 • Zeer heldere display
 • Veel mogelijkheden
Flop
 • Geen goedkope keuze
 • Beschikt niet over nachtlampje
 • Scherm aan de kleine kant

VB603 Babyfoon met Camera

Dat je voor een goede babyfoon met camera niet de hoofdprijs hoeft te betalen bewijst de VB603 Babyfoon met Camera. Deze topper geeft je altijd een goed en rustgevend gevoel. Je kunt namelijk ieder moment checken hoe het met je kindje gaat. Je krijgt er een kleurenscherm bij en ook in het donker heb je zicht op alles wat er gebeurt. De camera is in vrijwel iedere hoek draaibaar. Als de batterij leeg is geeft de babyfoon zelf een seintje. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je plotseling zonder komt te zitten. Deze babyfoon is ideaal wanneer je nog even lekker in de tuin wilt zitten of gaat borrelen bij de buren!

Top
 • Scherp beeld
 • Terugspreekfunctie
 • Beeld wordt actief bij geluid
Flop
 • Batterij snel leeg
 • Geluidskwaliteit matig

HelloBaby HB32 Babyfoon met camera

Ook als je niet zo technisch bent ingesteld kun je de HelloBaby HB32 Babyfoon met camera makkelijk installeren en gebruiksklaar maken. Het grote scherm zorgt ervoor dat je alles goed in de gaten kunt houden. Hij werkt op oplaadbare batterijen waardoor je veel flexibiliteit hebt in gebruik. Kan je kindje niet slapen? Geen probleem met de 8 slaapliedjes die je op ieder gewenst moment af kunt spelen. Ook goed om te weten is dat er visueel geluid kan worden gedetecteert. De LED lampjes zullen het aangeven wanneer er geluid wordt waargenomen. Ideaal dus voor slechthorenden!

Top
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Betrouwbare verbinding
 • Inclusief slaapliedjes
Flop
 • Bereik buitenshuis kan beter
 • Geen nachtlampje

Goedkope babyfoon met camera

Een kind hebben is al duur genoeg. Het is dus niet gek dat je geen groot budget hebt voor een babyfoon. Met onze budget tips kun je een hoop geld besparen. Doe er je voordeel mee!

Babyfoon met camera aanbieding

Een babyfoon met camera aanbieding kan je een hoop geld besparen. Ren dus niet direct naar de winkel om er een aan te schaffen maar heb geduld. Daarnaast kun je op deze manier prijzen vergelijken. Ook geeft het je nog even tijd om door te sparen voor een goed exemplaar. Goedkoop is vaak duurkoop en dat geldt ook in dit geval. Dat wil echter niet zeggen dat een dure babyfoon per se de beste is.

Babyfoon zonder camera

Je bent duidelijk op zoek naar een babyfoon met camera. Echter, deze zijn vaak duurder dan een babyfoon zonder camera. Overweeg dus of je de camera echt nodig vindt. Je kunt er ook voor kiezen om voor een babyfoon zonder scherm te gaan. De camera houd je dan wel en het beeld ontvang je via je smartphone. Scheelt toch weer!

Beste goedkope babyfoon met camera

De HD Wifi Babyfoon met Camera is super voordelig. Je kunt ten alle tijden zien hoe het met je kindje gaat. Daarnaast kun je zelf tegen je kindje spreken op afstand. Ideaal wanneer hij niet goed in slaap kan komen. Je krijgt deze babyfoon zonder scherm maar je kunt alles via je smartphone in de gaten houden. Wel zo handig dus want die hebt je toch altijd al bij je. Deze babyfoon beschikt over geluids- en bewegingsdetectie. De camera kun je ergens neerzetten of hangen, wat je maar wilt. Bovendien beschikt hij over nachtzicht waardoor je ook ’s nachts alles goed in de gaten kunt houden.

Babyfoon met camera kopen: dit moet je weten

Wat is het beste babyfoon merk?

Als je al een ouder bent of je staat op het punt om ouder te worden dan ben je zeker bekend met Luvion. Luvion staat bekend om zijn uitstekende kwaliteit technologie speciaal voor baby’s en jonge ouders. Het merk werd geboren doordat twee jonge vaders vonden dat er een innovatieslag gemaakt kon worden op het gebied van babytechnologie. Inmiddels is Luvion uitgegroeid tot een wereldwijd concern. De verdere ontwikkeling van hun producten heeft er toe geleid dat Luvion erg succesvol is geworden. Een Luvion herken je aan zijn prachtige, strakke design in combinatie met een groot gebruiksgemak. De Consumentenbond heeft een Luvion babyfoon als best getest. Dat zegt dus al genoeg!

Een Luvion babyfoon is dus een uitstekende keuze. Maar ook bij Alecto ben je aan het goede adres als je op zoek bent naar een babyfoon met camera. Bij Alecto leven ze zich in hoe het is als jonge ouder. Daarop worden hun producten ontworpen. Daarnaast hechten ze er bij Alecto veel waarde aan dat het product betrouwbaar en stabiel is. Je hoeft met een Alecto babyfoon dus niet bang te zijn dat je de verbinding verliest.

Welke soorten babyfoons zijn er op de markt?

Wij zetten de babyfoon met camera, ook wel babyfoon met beeld in het zonnetje. En dat is niet voor niets want dit type biedt vele voordelen. Zo kun je je kindje te allen tijden goed in de gaten houden. Je krijgt bij dit type babyfoon een scherm geleverd waarop je kunt zien wat je kindje uitspookt. Het formaat van het scherm kan variëren van het formaat van een pasfoto tot dat van een ansichtkaart. Een babyfoon met camera en app is erg in trek. Je verbindt je smartphone met de babyfoon en via de app houd je vervolgens alles in de gaten. Het nadeel van een babyfoon met camera is dat ze vaak duurder zijn dan een babyfoon met alleen geluid.

Een babyfoon met geluid is dus voordeliger in aanschaf. Echter, je hebt letterlijk minder zicht op wat je kindje doet. Wel houdt dit soort babyfoon je baby via geluid in de gaten. Wanneer hij geluid begint te maken of te huilen zal hij hiervan een seintje geven in de vorm van lichtjes die branden.

Wat is de beste babyfoon met camera en app?

Met de ELRO BC3000 Babyfoon Royale kun je alles makkelijk via je telefoon in de gaten houden. Via de handige app heb je ten alle tijden toegang tot je babyfoon. Zelfs als je verder weg bent. Je kunt de camera op afstand bedienen en je bepaalt zelf het zicht. Daarnaast gaat bedienen super eenvoudig. Het grote voordeel van een babyfoon met camera en app is dat je geen apart scherm meer nodig hebt. Je houdt alles via je telefoon in de gaten. Houd er wel rekening mee dat je internetverbinding nodig hebt. Dit in tegenstelling tot een babyfoon waarbij het scherm wordt meegeleverd. Dit is dan ook een groot nadeel van dit type babyfoon.

Babyfoon met camera tips: zo maak je de beste koop keuze

Je wilt graag de beste babyfoon met camera aanschaffen. Maar wat is eigenlijk echt belangrijk? We snappen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben we de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet. Het hangt ten eerste af van je persoonlijke situatie en voorkeuren. Wil je een babyfoon met of zonder scherm? Waar wil je hem precies gebruiken? Welke extra opties vind je belangrijk?

 1. Scherm

  Als je voor een babyfoon met een scherm gaat vraag jezelf dan af hoe groot het scherm moet zijn en hoe belangrijk je de beeldkwaliteit vindt. Daarnaast wil je vooral ’s avonds en ’s nachts zicht hebben op je kindje. Ga dus voor een type met een nachtcamera. Een meegeleverd scherm heeft als groot voordeel dat je ook zonder internet ontvangst hebt. De technologie van tegenwoordig is heel mooi als het werkt maar als je internet het niet doet, doet je babyfoon het automatisch ook niet. Dit kun je dus voorkomen met een apart scherm in plaats van te kijken op je smartphone.

  Wel zijn babyfoons met een scherm vaak prijziger dan zonder. Bovendien heb je als je kijkt via je smartphone veel meer mogelijkheden. Zo kun je je kindje ook in de gaten houden als je op je werk bent bijvoorbeeld. Weeg dus voor jezelf af waar je voorkeur naar uitgaat en of je voor een babyfoon met of zonder scherm kiest.

 2. Bereik

  Als je alleen op de bank zit wanneer je de babyfoon gebruikt dan hoef je niet echt aandacht te besteden aan het bereik ervan. Tenzij je in een kasteel woont. Wil je af en toe lekker bij de buren borrelen als je kindje in bed ligt? Let dan goed op dat je voldoende bereik hebt. Er is onderscheid te maken in bereik binnenshuis en bereik buitenshuis. Het bereik buitenshuis geeft aan voor in hoe verre je bereik hebt in een open veld. Houd er dus rekening mee dat muren en andere obstakels ook van invloed zijn. Kortom, waar je je babyfoon gebruikt bepaalt wat het ideale bereik is voor jou. Als je hem via wifi gebruikt heb je bovendien overal bereik, mits je verbinding hebt uiteraard.

  DECT geeft nog veel meer bereik. Daarnaast is het storingsvrij te gebruiken. Er wordt vaak een bereik van wel 300 meter beloofd. Dit komt in de praktijk echter niet uit. Muren belemmeren het bereik bijvoorbeeld. DECT is dus een uitstekende optie. Het nadeel is echter dat je er geen extra units aan kunt verbinden. Er bestaat een manier om je bereik wel honderden meters te laten zijn. Namelijk met PMR. Dit is dezelfde techniek die met een walkie talkie wordt gebruikt. Houd er echter rekening mee dat deze techniek behoorlijk wat storingen oplevert.

 3. Stroomvoorziening

  Uiteraard moet je babyfoon van stroom worden voorzien. Dat kan op verschillende manier met ieder zo hun voor- en nadelen. De babyfoon zelf kun je vaak gewoon inpluggen in het stopcontact. Echter, de ouderunit is zowel op batterijen als op accu verkrijgbaar. Houd er rekening mee dat je bij een exemplaar op batterijen deze regelmatig moet vervangen. Bij een model dat je op moet laden is het noodzakelijk dit ook regelmatig te doen.

 4. Extra opties

  Dan zijn er nog een aantal extra opties die erg interessant kunnen zijn maar niet noodzakelijk. Denk aan liedjes die je op afstand af kunt spelen wanneer je kindje niet kan slapen. Ook is er de optie om zelf tegen je kindje te kunnen praten. Soms kan dit net het laatste zetje geven om je kind in slaap te doen vallen. Bovendien kan een nachtlampje voor rust zorgen. Zeker als je kindje het niet prettig vindt in het donker. Er zijn babyfoons met ingebouwde nachtlampjes die je op afstand kunt bedienen. Ideaal dus. Als je alles goed in de gaten wilt houden is een draaibare camera een goede optie. Handmatig kun je de camera draaien tot de gewenste hoek.

Conclusie

Een babyfoon is nagenoeg onmisbaar als je lekker rustig op de bank wilt zitten. Je kunt op ieder gewenst moment even spieken als je je ongerust voelt of als je kindje een seintje geeft dat hij wakker is. Met een aantal handige en eenvoudige tools kun je je kindje in slaap brengen. Ook als je even naar de buren gaat is een babyfoon ideaal. Als je een slechte of wisselende internetverbinding hebt ga dan voor een babyfoon met een apart scherm. Hiervoor is geen internet vereist. Wel kan een app op de smartphone een mooie aanvulling zijn. Je leven wordt weer een stukje makkelijker en leuker met een babyfoon met camera. Je kindje horen is prettig maar horen en zien is voor je eigen gevoel toch het fijnst.

Tip: traphekje en billendoekjes

Als je kindje begint te kruipen of lopen is een traphekje onmisbaar. Goede billendoekjes zorgen voor schone billetjes en voorkomen luieruitslag. Als je een beetje bewust met je portemonnee om wilt gaan doe je er goed aan wasbare luiers te gebruiken. Deze deponeer je na gebruik gewoon in een luieremmer. Bovendien houd je met een babyfoon alles in de gaten wat je baby doet. Liever je kindje naast je ’s nachts? Een co sleeper biedt uitkomst!

Vorige

Beste billendoekjes van 2024

Volgende

Beste luieremmer van 2024

Laatste van Blog

withemes on instagram