Zo zet u de lekkerste kopjes koffie voor uw gasten. 4 tips!

Wanneer gasten plaatsnemen op uw terras en een kopje koffie bestellen, dan verwachten ze ook een goed, professioneel gezet kopje koffie. Op het terras zijn ze immers meer geld voor hun kopje koffie kwijt dan wanneer ze er thuis eentje zouden zetten. Dit leidt tot zeer hoge verwachtingen over de kwaliteit. Valt uw koffie niet zo in de smaak? Dan bestaat de kans dat u de gasten niet zo snel weer zult zien. Daarom hebben wij hieronder vier tips uiteengezet zodat u de lekkerste kopjes koffie voor uw gasten kunt zetten. Lees snel verder!

Tip 1: investeer in een professionele barista koffiemachine

Hoewel u met een simpel koffiemachientje en veel geduld en ervaring wellicht ook al goede kopjes koffie kunt zetten, kunt u zich echt onderscheiden met een professionele barista koffiemachine. Deze machines zijn speciaal bedoeld voor de horeca en beschikken over alle mogelijkheden, opties en foefjes die u nodig heeft om professionele kopjes koffie van hoge kwaliteit te kunnen zetten. Een professionele barista koffiemachine is in het begin misschien even een flinke investering, maar het verdient zich uiteindelijk dubbel en dwars terug wanneer gasten keer op keer uw koffie verkiezen boven die van de buurman.

Tip 2: kies voor verse koffiebonen van de beste kwaliteit

U kunt nog zo’n dure koffiemachine hebben, als de bonen van zeer slechte en goedkope kwaliteit zijn, dan is uw kopje koffie dat waarschijnlijk ook. De beste koffie zet u uiteraard met verse koffiebonen van de beste kwaliteit. Deze koopt u bij Fleur de Café. Naast diverse soorten gebrande koffiebonen vindt u hier ook verschillende ongebrande bonen. Bovendien bent u hier aan het juiste adres wanneer u nog op zoek bent naar een professionele barista koffiemachine.

Tip 3: serveer de koffie altijd in verwarmde kopjes

Koffie drinkt het lekkerst uit een warm kopje. Sommige professionele machines beschikken over een functie om de kopjes automatisch voor te verwarmen. Wanneer uw machine deze optie niet heeft, kunt u de kopjes even kort afspoelen met heet water. In een verwarmd kopje komt de volle, intense smaak van de koffie beter tot zijn recht. En koelt de koffie uiteraard ook minder snel af.

Tip 4: gebruik koude, volle melk voor het opschuimen van de koffie

Voor het opschuimen van de koffie (maar ook voor het maken van latte art – figuurtje in de koffie), kunt u het beste gebruik maken van koude, volle melk. Omdat volle melk meer vetten en eiwitten bevat dan halfvolle melk, geeft het een mooier resultaat. Ook geeft de volle melk uw kopje koffie een heerlijke volle en romige smaak. Gebruik voor het opschuimen volle melk uit de koelkast bewaard bij zo’n vier graden Celsius.

Vorige

Beste waterbesparende douchekop van 2024

Volgende

Beste wijnmeubels van 2024

Laatste van Blog

withemes on instagram