De beste woontips voor bij jou in huis

Ieder huishouden is anders. Zo zijn er in elk huishouden andere elementen te vinden. Zo kan het zijn dat je in een ander huis bepaalde elementen tegenkomt, die ook goed bij jou in huis passen. Ook zijn er verschillende elementen die erg handig kunnen zijn bij de inrichting. Denk maar eens aan elementen die zorgen voor extra ruimte of elementen die zorgen voor bescherming van de vloer. Er zijn een tal van verschillende elementen die hulp kunnen bieden in jouw inrichting. In deze blog lees je de verschillende woontips, die hulp kunnen bieden aan jouw inrichting.

Ronde voorwerpen in huis

Op het moment dat je gebruik maakt van ronde vormen, zul je de ruimte groter maken. Ronde vormen zorgen voor een ruimere ruimte, ten opzichte van rechte vormen. Zo kan het handig zijn om te kiezen voor een ronde eettafel en een ronde bijzettafel.

Heldere kleuren

Heldere kleuren zijn een hele goede manier om een ander beeld te geven aan de inrichting. Op het moment dat je de meuren verft in een heldere kleur, maak je de ruimte groten. Bovendien zorg je met heldere kleuren er ook voor dat de inrichting een schonere uitstraling krijgt. Pas wel op. Op heldere kleuren, zie je veel sneller vlekken. Wees dus voorzichtig met de meuren. Voordat je het weet kun je de meuren weer helemaal opnieuw verven.

Maak gebruik van spiegels

Naast heldere kleuren, maken spiegels de ruimte ook ruimer. Spiegels zorgen ervoor dat de ruimte groter lijkt, doordat spiegels de ruimte verlengd. Je kunt in huis gebruik maken van mooie bijpassende spiegels. Pas wel op dat je niet gebruik maakt van teveel spiegels. Probeer niet te overdrijven.

Stoeldoppen voor de vloer

Veel mensen ervaren krassen of beschadigingen aan de vloer, door de poten van verschillende meubelstukken. Zo kan het zijn dat de stoel ijzeren poten heeft. Het kan dan snel voorkomen, dat er krassen en beschadigingen aan de vloer worden aangebracht. Een goede tip zijn de stoeldoppen. Stoeldoppen zorgen ervoor dat de vloer beschermd blijft. Bovendien zijn stoeldoppen in veel verschillende kleuren te krijgen, waardoor je ze ook nog kan afstemmen aan de inrichting. Naast stoeldoppen is er ook anti kras vilt. Anti kras vilt is vilt dat zelfklevend is en onder de poot geplakt kan worden. Met het anti kras vilt, behoud je de stoelpoot en bescherm je de vloer.

Opbergoplossingen

Opbergboxen zijn een goede manier om meer ruimte te creëren binnenshuis. Zo kun je kiezen voor een mooie open kast. Je kunt hier vervolgens een mooie bijpassende box in plaatsen. In de box kun je veel spullen kwijt. Doordat de box goed in de open kast past, zal de inhoud niet zichtbaar zijn. Bovendien kun je alles netjes opbergen. 

In deze blog zijn de woontips voor bij jou thuis beschreven. Was je al bekend met enkele van deze tips of zijn deze tips nieuw voor jou? 

Vorige

De beste cadeaubonnen voor een verjaardag

Volgende

Hekwerk: de voordelen van een afscheiding met stijl

Laatste van Blog

withemes on instagram