Mondkapje: beste keuze van 2024

Let op: er is een schaarste in onderstaande artikelen. Het kan zijn dat je keuze niet op voorraad is.

Als je op zoek bent naar een mondkapje heb je al gemerkt dat er tal van soorten en maten zijn. Zo zijn er mondkapjes voor de bescherming tegen stof of juist tegen virussen. Een mondkapje wordt ook wel mondmasker of mondneusmasker genoemd. Zeker met de verspreiding van het coronavirus wil je goed voorbereid zijn. Lang niet alle kapjes zijn geschikt voor de bescherming tegen virussen. Hoe je het beste mondkapje tegen het coronavirus aanschaft hebben wij voor je uitgezocht. Daarnaast lees je wat de beste mondkapjes van het moment zijn.

Beste mondkapjes 2021

M-Safe Mondkapje met FFP2-filter

Als je voor zekerheid en veiligheid wilt gaan dan zit je met de M-Safe mondkap goed. Hij is bestand tegen virussen en stof. Hij ligt zacht op de huid waardoor het draagcomfort uitstekend is. Dit is zeker prettig als je hem langere tijd achtereen wilt dragen. Door de ingebouwde filter wordt de lucht binnenin het kapje automatisch gekoeld. Wel zo prettig dus want de lucht die je uitademt is warm. Bescherm jezelf met deze M-Safe. Hij heeft een effectieve waarde van 94% wat zeer netjes is. Aan de bovenkant van je neus knijp je hem makkelijk dicht voor de ultieme bescherming.

3M FFP2 – FFP2

Dit mondkapje van 3M is geschikt voor het tegenhouden van stof maar ook voor de filtering van virussen zoals het coronavirus. Stel, je voelt je niet helemaal lekker maar je wilt wel graag je oma bezoeken of iemand die ziek is. Je kunt het risico niet lopen dat diegene dankzij jou ziek wordt. Draag daarom het mondkapje van 3M. Hij omsluit je neus en mond goed. Daarnaast zijn ook de zijkanten volledig afgesloten om te voorkomen dat er iets binnen kan dringen of juist naar buiten kan worden gebracht. Hij voldoet aan de FFP2 beschermingseisen.

Sanamedi Blue Rose

Tja, het is natuurlijk niet echt charmant, zo’n mondkapje. Gelukkig kun je er met de Blue Rose van Sanamedi alsnog heel hip bij lopen. Hij heeft namelijk een hele trendy print waardoor het er niet zo eng en saai uitziet wanneer je je mondkapje draagt. Naast dat hij heel hip is werkt deze mondkap perfect. Hij filter alle virussen moeiteloos uit de lucht. Als kers op de taart kun je hem wassen waardoor hij herbruikbaar is. Dit in tegenstelling tot dure wegwerp mondkapjes. De koolstoffilter moet wel iedere 3 maanden vervangen worden.

Delta Plus Benelux

Het mondkapje van Delta Plus Benelux mag gerust de Porsche onder de mondkapjes worden genoemd. Je merkt nauwelijks dat je hem op hebt en je ademt er zeer comfortabel door. Dit is lang niet bij alle mondkapjes het geval. De bandjes waar je hem mee op je hoofd zet kun je zelf aanpassen waardoor hij altijd strak genoeg zit en de optimale bescherming tegen virussen biedt. Met de neusklip sluit je hem aan de bovenkant van je neus zodat er geen mogelijkheid is voor een opening. Als je er meerdere inslaat krijg je ook nog eens een fikse korting! Bovendien voldoet hij aan de FFP3 normen.

Mondkapjes medisch – FFP3 bescherming

Met de Bls mondkapjes medisch – FFP3 bescherming ben je zeker van de ultieme bescherming. In de medische wereld worden ze namelijk ook gebruikt. Dit mondkapje van Bls biedt een FFP3 bescherming. Je hoeft dus niet meer wakker te liggen van het coronavirus dat rondwoekert. Hij heeft een perfecte pasvorm en stoot bovendien vuil en vochtigheid van buitenaf af. Deze Bls mag niet ontbreken als je zelf ziek bent of iemand in je omgeving ziek is. Ook als je mantelzorger bent voor een ziek persoon is deze mondkap aan te raden. Heb je een bril? Geen probleem. Hij past gewoon in combinatie met een bril!

Mondkapje aanschaffen: dit moet je weten

Wat is FFP?

Het is je vast al opgevallen dat mondkapjes soms gekenmerkt zijn met FFP 1, 2 of 3. FFP staat voor Filtering FacePiece Particals. Simpel gezegd geeft dit weer hoe veilig het masker is. Nummer 1 heeft het minst zware filter en de nummer 2 en 3 bieden een betere bescherming. Wil je dus voor ultieme bescherming gaan let dan op dat je voor een FFP3 masker gaat.

Welk mondkapje beschermt tegen het coronavirus?

Om te beginnen moet het mondkapje goed om je neus en mond sluiten zodat er geen lucht binnen kan komen aan de zijkanten van het masker. Daarnaast raden wij aan om voor een mondkapje met een neussluiting aan de bovenkant te gaan. Wat essentieel is bij de aanschaf van een mondkapje tegen het coronavirus is een filter. Op deze manier wordt de lucht die je inademt gefilterd.

Wanneer draag je een mondkapje?

De een zal het een worst wezen en maakt zich totaal niet druk en de ander schiet al in de stress als hij het woord ‘corona’ hoort. Maar wanneer is een mondkapje belangrijk? Als je zelf klachten hebt of je bezoekt iemand die klachten heeft is het aan te raden om een mondkapje te dragen. Ook als je mantelzorger bent voor iemand die ziek is wil je niet het risico lopen zelf ziek te worden of diegene juist aan te steken met nog meer virussen.

Mondkapje tips: zo maak je de beste koop keuze

Beter het zekere voor het onzekere. Dat is ons motto. Zeker als je in deze tijd iemand wilt bezoeken of moet verzorgen die ziek is of wanneer je zelf ziek bent. Daarom hebben wij voor je uitgezocht waar je echt op moet letten als je een mondkapje aanschaft. De belangrijkste aandachtspunten lees je hier.

  1. Filter

    Het filter voor een mondkapje tegen virussen is onmisbaar. De andere mondkapjes die je ziet geven je wellicht het gevoel dat je beschermd bent terwijl dit niet zo is. Sterker nog, bij een verkeerd gebruik kan het averechts werken en dan ben je nog veel verder van de huiselijke haard. Zorg dus dat je voor een mondkapje met een filter gaat zodat alle schadelijke stoffen en virussen daadwerkelijk worden gefilterd.

  2. Hoofdbandjes

    Als je je mondkapje op je hoofd zet is het wel zo prettig als dit fijn zit. Zeker als je hem langere tijd achtereen wilt gebruiken. Ga daarom voor een exemplaar met comfortabele bandjes. Brede bandjes zitten fijner dan dunnere bandjes. Bovendien glijden deze minder snel af. Daarnaast zijn sommige bandjes verstelbaar zodat je ze precies aan kunt passen aan de pasvorm van je hoofd.

  3. Herbruikbaar

    Allemaal leuk en aardig dat je voorzorgsmaatregelen moet nemen maar als je iederen keer wegwerp mondkapjes gebruikt kan dat flink in de papieren lopen. Daarom raden we aan voor een herbruikbaar exemplaar te gaan. Deze gaat lang mee en is duurzaam. Even wassen en je kunt er weer veilig tegenaan! En het scheelt je ook nog een hoop in de portemonnee.

Conclusie

Gebruik je gezond verstand bij de aanschaf van een mondkapje en laat je niet gek maken. Een goed mondkapje ter bescherming tegen virussen voldoet aan de volgende punten: dicht bij de neus en zijkanten en bevat een filter. De prijs van mondkapjes is omhoog geschoten maar in onze top 5 vindt je diverse betaalbare exemplaren. Daarnaast is er een wasbaar en herbruikbaar mondkapje in te vinden zodat je je niet scheelt betaalt aan wegwerpmondkapjes.

Vorige

Beste traphekje van 2024

Volgende

Beste cadeau voor moeders van 2024

Laatste van Blog

withemes on instagram